.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

maandag 1 juni 2015

Atena Farghadani


Daar gaan we weer, Iran onze "vriend" in het midden oosten en de mensenrechten


Atena Farghadani, 

gearresteerd en gevangen gezet door Iran voor het tekenen van een cartoon.


De gewraakte cartoon 

Het Iraanse regime heeft de 28-jarige Atena Farghadani gearresteerd en gevangen gezet in eenzame opsluiting voor het tekenen van een cartoon die volgens de autoriteiten "beledigend" is voor parlementariërs, omdat ze hen afbeelden als dieren. Of dat de parlementariërs of de dieren zich beledigd moeten voelen is mij nog onbekend

(Dit is overigens hetzelfde regime dat cartoon wedstrijden uitschreef om de ontkenning van de Holocaust te promoten.)
Farghadani werd vorig jaar gearresteerd en gevangen gezet voor een periode van zes weken, maar werd nu opnieuw gearresteerd nadat ze sprak over haar mishandelingen tijdens deze gevangenschap, ze werd geslagen en gemarteld, volgens de mensenrechtenactivisten van News Agency.
"Ze is echt een engel", vertelde een familielid van Farghadani aan FoxNews.com op voorwaarde van anonimiteit. "Ze houdt gewoon van mensen en dieren, en bovendien leeft ze voor al haar artistiek talent, ze is een groot voorvechtster van de mensenrechten.
"Het is gek om enkel aan haar te denken als gevolg van een cartoon, ze heeft zo veel meer mooie dingen om de mensheid te helpen gedaan, ze doet dit zonder voorbehoud en wil hiervoor geen enkel krediet."
Voordat ze weer opnieuw voor de rechter werd gesleept schreef Farghadani een open brief aan de Iraanse Opperste Leider ayatollah Khamenei en ze plaatste deze op haar Facebook-pagina:
Wat u een 'belediging voor vertegenwoordigers van het parlement door middel van cartoons vindt beschouw ik als een artistieke expressie van het huis van onze natie (parlement), die ons parlement niet verdient te zijn! Ik moet daarom middels mijn straf betalen voor het verdedigen van de door mij geliefde weerloze mensen.
Fox News zei dat ze waarschijnlijk is opgenomen in het ziekenhuis na een hongerstaking en een hartaanval, en het citeerde Amnesty International door te zeggen:
Atena is een gewetensgevangene - ze heeft geen echte misdaad begaan. Ze wordt onterecht gestraft gewoon door haar recht op vrije meningsuiting, vereniging en vergadering uit te oefenen. We hebben een beroep op de Opperste Leider van Iran en het hoofd van de rechterlijke macht gedaan om Atena onmiddellijk vrij te laten. Zo niet, dan zullen we blijven vechten voor haar vrijheid.
De rechter die over haar lot zal beslissen is dezelfde die de zaak van de Washington Post journalist Jason Rezaian onder de hamer nam.
Iran heeft ten minste 400 gevangenen opgehangen dit jaar, volgens de Iran Human Rights groep en de mensenrechten organisaties vechten ervoor om te zorgen dat Farghadani niet ook wordt opgehangen of zelfs maar veroordeeld wordt tot een lange gevangenisstraf.

Iran en mensenrechten, op dit blog zijn hierover reeds verschillende artikelen verschenen en er lijkt maar geen einde aan te komen. Iran een grote vriend van de Verenigde Staten en de Europese Unie. Jawel zo zien onze leiders deze islamitische wolf die niet eens de moeite neemt om schaapskleren aan te trekken en waarom zouden ze ook? De leiders van de westerse landen willen het gevaar van deze steunpilaar van het terrorisme toch niet onderkennen en ondertussen hangt men in Iran nog maar eens wat mensen op die denken dat ze het recht op een vrije mening ook hier kunnen bedingen.

Na aanleiding van artikel op The Jewishpress

met groet Bolo

Wat je ook kan interesseren :
Iran : Executie Reyhaneh Jabbari
Iran, de reddende "engel" van hamas
Iran : Ghoncheh Ghavami


Geen opmerkingen: