.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 13 juni 2015

En we hebben weer een jattende pvda icoon

Integratiesubsidies weggesluisd door Marokkaanse denktank


Een denktank die door twee ministeries is opgericht, staat centraal in een onderzoek naar fraude bij anti-radicaliseringsprojecten. De bankrekening van deze denktank is gebruikt voor privé-uitgaven. Dat blijkt uit het vertrouwelijke politiedossier waarin NRC Handelsblad inzage heeft gehad.

Het gaat om het Marokkaans Nederlands Interactieteam Jeugd, dat tien jaar geleden fungeerde als Marokkaanse denktank van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. Radicaliseringsexpert en PvdA-politicus Halim el Madkouri heeft de slapende bankrekening van het team gebruikt om duizenden euro’s aan geheime neveninkomsten te stallen en in contanten op te nemen.

13.000 EURO OP BANKREKENING

Als programmamanager van multicultureel instituut Forum subsidieerde El Madkouri in 2013 diverse bijeenkomsten om radicalisering onder moslims tegen te gaan. Tegelijk liet hij zich privé inhuren door de organisatoren. Dit is tegen de integriteitsregels. Rond bijeenkomsten in Rotterdam en Amsterdam liet El Madkouri in drie tranches in totaal 13.000 euro overmaken op de bankrekening van het Marokkaans Nederlands Interactieteam Jeugd. Daar was hij in het verleden secretaris. Hij gaf deze bedragen niet op aan de belastingdienst en besteedde die privé.
Tegenover de politie heeft El Madkouri toegegeven dat hij geen gebruik had moeten maken van de rekening. Maar omdat die „nergens geregistreerd” stond heeft hij dit „uit gemakzucht” toch gedaan. El Madkouri zei tegen de politie dat hij zich niet kon herinneren hoe lang hij zich al op deze manier liet uitbetalen.

Verder lezen middels deze link 


Geen opmerkingen: