.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 30 juni 2015

Jawel, het is al juli dus huilnegers janken over Zwarte Piet

Aangifte tegen winkels wegens Zwarte Piet

Gebruik van de 'beledigende karikatuur' komt volgens activisten neer op discriminatie van zwarten.

Tegenstanders van Zwarte Piet doen vandaag in Amsterdam aangifte tegen onder andere Albert Heijn, Blokker en HEMA. Die bedrijven maken zich volgens hen schuldig aan discriminatie, omdat ze de knecht van Sinterklaas nog steeds in hun winkels gebruiken.
De activisten doen ook aangifte tegen Gouda en andere gemeenten die in 2014 Zwarte Piet inzetten, tegen de NTR (maker van het Sinterklaasjournaal) en tegen het Sint-en-Pietengilde dat vóór behoud is.
Ze hopen dat de aangifte morgen op Keti Koti, de viering van de afschaffing van de slavernij, massale navolging krijgt. Op het festival op het Amsterdamse Museumplein delen de Piet-activisten voorbedrukte aangifteformulieren uit, die ingeleverd kunnen worden bij een mobiele politiepost. Woordvoerder Jerry Afriyie (Nederland Wordt Beter): "Onze oproep op Facebook heeft al best wat aandacht gekregen, dus we gaan uit van veel steun."
De activisten overwegen ook een procedure bij de civiele rechter en gaan demonstreren in Meppel waar dit jaar de nationale intocht van Sinterklaas wordt gehouden.
Vorig jaar deden tegenstanders al aangifte tegen Piet bij de intocht in Amsterdam. Toen was er volgens het Openbaar Ministerie (OM) geen sprake van 'het aanzetten tot discriminatie'. Omdat de nieuwe aangifte breder is, gaat advocaat Willem Jebbink ervan uit dat die meer kans maakt. Mocht het OM opnieuw niet vervolgen, dan stapt Jebbink naar de rechter.
'Onze oproep heeft al best wat aandacht gekregen, dus we gaan uit van veel steun'
Jerry Afriyie woordvoerder

Let wel : Dit is NIET mijn mening, maar een artikel (Met dank overgenomen uit  De Gelderlanderdat laat zien dat de zwakzinnige er weer helemaal klaar gaan zijn en nu alvast aangeven dat er bij de intocht in Meppel weer kleine kinderen getraumatiseerd gaan worden door dit gewelddadige zooitje tuig. Wanneer je niets te doen hebt ga eens kijken in Amsterdam wellicht een tegendemonstratie. 

Overigens wel knap dat het zooitje leeghoofden en Nederland haters zelfs een mobiele politiepost gekregen heeft, zodat ze niet helemaal naar het politbureau hoeven te lopen om aangifte tegen "het recht op cultuurbehoud voor Nederlanders" te doen.

met groet Bolo

Geen opmerkingen: