.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

donderdag 11 juni 2015

Hoezo laf?

'ISIS' bestookt deurwaarders met poederbrieven


Als dank voor het verblijven, uitkering trekken en vrijwel onbeperkt rotzooi trappen in Nederland zijn er nu weer een aantal van die figuren die een laffe actie opgezet hebben tegen de mensen die een poging ondernemen om nog af en toe wat geld terug te halen door achterstallige rekeningen te innen.

Uiteraard mag dit niet van het "grote boek der leugens en verheerlijking van moord, vrouwenmisbruik en pedofilie", inderdaad de koran en om die reden worden er nu dus door wat laf tuig poederbrieven rond gestuurd naar deurwaarderskantoren, gelukkig voor deze mensen is het poeder in deze brieven niet zo gevaarlijk als het achterlijke gedachtegoed uit de koran, maar net zo nep als de pedofiele nep profeet die de aanstichter is van deze en veel meer ellende uitgestort over Nederland, Europa en de rest van de wereld.
DEN HAAG

Diverse deurwaarderskantoren in de Randstad hebben afgelopen maand poederbrieven ontvangen die zijn ondertekend door ISIS/Islamic Khalifate. Een Haags kantoor kreeg bovendien een fatwa tegen zich uitgesproken. De politie staat voor een raadsel, de beroepsgroep is bezorgd over de groeiende agressie.

'Door het openen van deze brief bent u besmet met zwaar radioactief materiaal in poedervorm uit bestanden van het Syrische leger, dat in ons bezit is. U heeft nog maximaal twee maanden te leven...', valt te lezen in de brief die meerdere kantoren (in Den Haag, maar ook in Amsterdam) in mei op hun deurmat vonden.
Een geldbedrag wordt niet geëist. De brief is ondertekend door ISIS, heeft een Arabische aanhef en is gesteld in enigszins onbeholpen Nederlands: 'Dit is de straf die Allah voor u heeft bepaald omdat u geld en goederen afneemt van de armen, iets dat door de heilige Koran uitdrukkelijk wordt verboden. Uw privéadres is bij ons bekend, maar uw familie wordt gespaard zodra u ophoudt met uw beroep.'
De eigenaar van een groot Haags deurwaarderskantoor, die anoniem wil blijven, heeft meteen aangifte gedaan. Hij kreeg al eerder een dreigbrief, toen van het Muslim Platform Holland. Daarin werd gedreigd met een doodvonnis dat pas zou worden opgeheven als aan elke moskee in Den Haag een groot geldbedrag wordt gedoneerd.
'Uw kantoor heeft gedreigd onze moskee te verkopen vanwege onbetaalde rekeningen,' valt te lezen in het Engels. 'In onze cultuur is dit een grote zonde waarvoor de straf dood door het zwaard is.' En even verder: 'Onze jihadi's zijn bereid hun leven te offeren om een ongelovige en vriend van de duivel zoals jij te doden.' Van beide brieven is een kopie in handen van deze krant.
Een Haagse deurwaarder die twee brieven kreeg, is ongerust: "Na twintig jaar in dit vak schrik ik niet zo snel meer, maar zulke brieven uit extremistische hoek vind ik echt zeer vervelend." Het valt hem op dat bedreigingen van zijn beroepsgroep steeds vaker een Arabische link bevatten. "Natuurlijk weet ik niet of die brieven echt van ISIS afkomstig zijn, het kan ook iemand anders zijn die angst wil zaaien. Maar ik vind het wel heel opmerkelijk."
De politie Den Haag zegt de zaak te onderzoeken, maar heeft bitter weinig aanknopingspunten. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Hoeveel brieven er zijn verstuurd, weigert de politie te zeggen. En de kantoren lijken toevallig gekozen, zegt politiewoordvoerder Loek Houtepen. De politie gaat er niet vanuit dat de brieven door ISIS zijn verstuurd. Het poeder bleek in elk geval ongevaarlijk.
De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) vindt dat de politie er veel harder aan moet trekken om de daders te achterhalen. Dat vindt ook de Haagse deurwaarder: "Toen ik aangifte deed was er veel begrip, maar vervolgens weinig actie. Ik heb niks meer gehoord over het onderzoek. Jammer."
met dank overgenomen uit de Gelderlander

Geen opmerkingen: