.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

donderdag 11 juni 2015

Amnesty International

EÉN JAAR IS IN IRAK: EEN DODELIJKE SPIRAAL VAN SEKTARISCH GEWELDAmnesty International publiceert vandaag een interactieve story map. Die laat de volledige omvang zien van de verschrikkingen die zich het afgelopen jaar in Irak hebben afgespeeld en beschrijft in detail de situatie van de burgers daar. 
Iraakse burgers zitten vast in de dodelijke spiraal van geweld. Enerzijds zijn er de vreselijke misdaden van de gewapende groepering die zichzelf Islamitische Staat (IS) noemt. Anderzijds plegen de door de regering gesteunde sjiitische milities en regeringstroepen gewelddadige wraakaanvallen.
“BURGERS KUNNEN OP NIEMAND BEROEP DOEN OM HEN TE BESCHERMEN."
___________________
Donatella Rovera, Amnesty International
Twee bloedbaden werden allicht aangericht om misdaden van IS te wreken. In Barwana, een dorp in de provincie Diyala, werden tenminste 56, mogelijk 70 soennieten vermoord door sjiitische militieleden en regeringstroepen. In de Sinjar-regio vonden 21 dorpelingen, ook soennieten, de dood door leden van een Jezidische militie. 

Wraak voor misdaden van IS

“Irak zit vast in een dodelijke spiraal van geweld sinds IS een jaar geleden grote delen van het land veroverde. De afschuwelijke misdaden van IS worden beantwoord door steeds meer sektarische aanvallen door sjiitische milities. Die nemen de soennieten in het vizier uit wraak voor de misdaden van IS,” zegt Donatella Rovera, Senior Crisis Advisor van Amnesty International. Zij heeft een groot deel van het afgelopen jaar in Irak doorgebracht om over oorlogsmisdaden en andere zware mensenrechtenschendingen te rapporteren.
“IS en de machtige sjiitische milities ontsnappen meestal aan het gerecht. Zo kunnen de burgers op niemand beroep doen om hen te beschermen en hebben de slachtoffers geen toegang tot het gerecht.”

Verder lezen middels deze link

Geen opmerkingen: