.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 2 november 2014

Iran : Ghoncheh Ghavami

Celstraf van 1 jaar voor het bekijken van volleybalDat zijn "onze" vrienden in de strijd tegen islamitische staat, de islamitische republiek Iran, maar geeft dit eigenlijk niet gewoon aan dat er bij al die volgers van de pedofiel Mohammed wel ergens een steekje los zit? 
Mensenrechten vinden ze een lachertje en de rechten van de vrouw daar hebben ze helemaal lak aan, zie een eerder bericht over Iran en de manier waarop ze omgaan met Reyhaneh Jabbari een slachtoffer van verkrachting die de doodstraf kreeg omdat ze haar eigen verdedigden, welkom in Iran, het land alwaar je ook al niet mag lachen, in september was te lezen dat 'Happy' Music Video Makers  de cel in gingen en veroordeeld werden tot zweepslagen voor deze (volgens de islam) meer dan verschrikkelijke daad.

En iets hiervoor op 20 Juni werd Ghoncheh Ghavami opgepakt daar ze de gore moed had om naar een volleybal wedstrijd van het nationale mannenteam van Iran te gaan kijken.
Een Britse vrouw van 25 jaar oud is opgesloten in een beruchte gevangenis in Iran voor het proberen om een mannen volleybal wedstrijd tussen Iran en Italië te kijken. Ghoncheh Ghavami werd gearresteerd en meegenomen, volgens haar family heeft ze daar 41 dagen in eenzame opsluiting doorgebracht.
Ghoncheh Ghavami ging naar het Azadi Stadium, dat overigens ook nog eens "vrijheid" betekent, om daar samen met andere vrouwen te protesteren tegen het verbod voor vrouwen om naar sportevenementen te kijken waar mannen aan meedoen, iets dat is ingevoerd na de islamitische revolutie van 1979 en volgens de regels van de islam is zoiets natuurlijk nog helemaal van deze tijd. Ze werd gelijk gearresteerd, vervolgens weer vrijgelaten, maar op het moment dat ze haar spullen ging ophalen om terug naar Londen te vertrekken werd ze wederom opgepakt en gevangen gezet, even als andere vrouwen die betrokken waren bij deze demonstratie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het op de hoogte is van de situatie, maar heeft weinig macht over Iran aangezien het geen officiële diplomatieke banden heeft, ze zijn dus waarschijnlijk niet in staat om te helpen. Amnesty International UK woordvoerder Neil Durkin vertelde aan Mail Online: 'We zijn erg bezorgd over Ghoncheh's hachelijke situatie. 'Ze zit in eenzame opsluiting voor meer dan een maand in Teheran beruchte Evin Gevangenis waar ze onder de controle staat van de Revolutionaire Garde. "Haar advocaat heeft geen toegang tot haar of alle documenten over de reden waarom ze wordt vastgehouden, wat we wel weten is dat ze vast zit voor het uiterst vage misdrijf "propaganda tegen de staat ". 

Over hoe het met de andere, niet Britse, demonstranten gaat of ging is overigens helemaal niets bekend, wel is bekend dat de vrouwen die vrijwel gelijk werden vrijgelaten eerst volgens de omgangsnormen van de islam waren geslagen, niet duidelijk is het of deze evenals Ghoncheh Ghavami vervolgens opnieuw zijn opgepakt.

En dan zijn er nog mensen die vinden dat de islam geen achterlijke ideologie is.

met groet Bolo

bron BBC News

Update 11 november 2014 : 

FIVB wil volleybalfan in Iran uit gevangenis 

LAUSANNE –
 De wereldvolleybal­bond (FIVB) wil dat Ghoncheh Ghavami vrijkomt. De 25-jarige Iraanse werd tot een jaar cel veroordeeld nadat ze tijdens een demonstratie tegen het we­ren van vrouwen als toeschou­wer bij sportwedstrijden, was opgepakt. Ghavami wilde afge­lopen zomer naar de volleybal­interland Iran - Italië.

Geen opmerkingen: