.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

woensdag 12 november 2014

Juwelier Kamerbeek te Nijmegen

Diep respect, nog meer droevenis


Door overval na overval en enkel tegenwerking van gemeente en het rijk in plaats van hulp, begrip en steun gaat er een stukje Nijmeegse geschiedenis de deuren sluiten.


Zo staat het te lezen op de website van de oer Nijmeegse juwelier die in Juli 2011 nog het nieuws haalde door zijn mededeling dat Marokkaanse en Antilliaanse jongeren in zijn winkel niet langer meer welkom waren, dit na de zoveelste overal door dit werkschuw licht getint tuig. Het anti-discriminatiebureau diende uiteraard gelijk een klacht in tegen dit zeer opmerkelijk, maar wel logische deur beleid van juwelier Kamerbeek en had de handen vol aan boze reacties. Dit alles gebeurde nadat Jos Kamerbeek in april voor de achtste keer werd overvallen. Hij belandde toen na een worsteling in een diepe bouwput en liep een gedeeltelijke dwarslaesie op, de daders waren wederom allochtone jongeren en daarom besloot hij voor hen de deur niet meer te openen.

Volgens Jos Ka­merbeek is er een rechtstreeks ver­band tussen de sluiting en de ge­welddadige overval waarbij hij op 23 april 2011 na een worsteling in een diepe bouwput viel en een ge­deeltelijke dwarslaesie opliep. „Mijn gezondheid laat sindsdien ernstig te wensen over”, zegt hij. „Hoewel ik de 65 ben gepasseerd, was ik graag nog een paar jaar doorgegaan. Dat zit er niet in.”

De overval in 2011 was de achtste overval in zijn carrière. Twee van de drie overvallers van deze laatste overval zijn nooit gevonden de derde, een 29-jarige man uit Amsterdam, werd in 2012 veroordeeld tot 5,5 jaar cel en uiteraard ging hij hiertegen in beroep, dit beroep dient deze maand.

Het juweliershuis, de laatste de­cennia gevestigd op Plein 1944, da­teert van 1754 en was één van de oudste van Nederland. Wanneer Kamerbeek de deuren definitief sluit, hangt af van het verloop van de uitverkoop van de collectie hor­loges en sieraden.

Een stukje geschiedenis verdwijnt uit het straatbeeld van de stad aan de waal, door criminaliteit komt er een einde aan 260 jaar juwelierstraditie, droevig maar waar en de pvda, sp, gl en de d66 mogen er trots op zijn dat hun steun aan de verrijking van onze cultuur dit alles voor elkaar heeft gekregen en met hun steun en het vele begrip voor de licht getinte werkschuwe veelal islamitische strontvlekken uit onze samenleving hebben ze een 260 jaar oude juwelierstraditie mee naar de klote geholpen.

Met diep respect groet ik 
Bolo


Geen opmerkingen: