.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 30 november 2014

Enkel sterven door toedoen van blanke of jood is nieuwswaarde

Mainstream media negeert moord 

door Jordaanse politie agent op Palestijnse tiener


In de afgelopen dagen, heeft de media veel aandacht besteed aan de aanklacht tegen een Israëlische politieagent die een Palestijnse steen werper heeft gedood en het ontbreken van een aanklacht tegen Darren Wilson voor het doden van Michael Brown, een 18-jarige Afro-Amerikaan die naar verluidt had gestolen uit een winkel. Echter, een dag voor de aanklacht tegen de Israëlische politieagent werd een jonge Palestijnse tiener op tragische wijze vermoord door een Jordaanse politieagent, maar de internationale media heeft hier bijna geen aandacht aan besteed en waarom niet?

Volgens een verklaring van de Jordaanse Palestijnse Lufti Dirabani, een familielid van de jonge Palestijnse tiener Ibrahim Nadir Al Dirabani was deze afkomstig uit een gerechtsgebouw in Amman, toen hij werd tegengehouden door een Jordaanse politieagent en gevraagd om zijn identiteitskaart te tonen zonder duidelijke reden. Nadat de politieman ging dreigen dat hij de jongen zou gaan slaan en ondanks de smeekbeden van de jongen dat hij gewoon even moest wachten tot zijn vader uit het gerechtsgebouw zou komen om een ​​geldig legitimatiebewijs te laten zien liep dit volledig uit de hand en ontving de jongen de eerste klappen. (minderjarige Jordaniërs hebben in het algemeen geen eigen ID-kaarten en meestal heeft de vader  een gezins ID waar ook de jongen op staat geregistreerd).

Als gevolg van de mishandeling door de agent probeerde de tiener aan hem te ontsnappen en als reactie hierop vuurde de politieagent vijf kogels af op de Palestijnse tiener. Twee hadden de jongen niet geraakt, drie kogels raakte hem wel. Volgens ooggetuigen was de politieman vervolgens overgegaan tot stampen op de jongen met zijn schoenen tot hij bloedde en verkondigen hij : "het is wel lekker met jou jij kleine klootzak" Ooggetuigen meldden dat een ambulance veel te laat ter plaatsen was en wanneer deze eindelijk was aangekomen werd het lichaam van de Palestijnse tiener eenvoudigweg als een stuk vuilnis naar binnen gegooid..

Terwijl sommigen beweren dat dit een op zich zelf staand incident is werd al snel duidelijk dat Jordanië een geschiedenis heeft van geweld door de politie en repressie jegens de Palestijnen, volgens een anonieme Jordaanse bron "De politie van Jordanië is vooral bekend om zijn wreedheid tegen de Palestijnen, met name bij voetbalwedstrijden. Er zijn talloze incidenten van geweld tegen de Palestijnse voetbalteam in Jordanië. Zelfs de Amerikaanse ambassade in Jordanië produceerde een hele lijst met wreedheid tegen Palestijnen bij voetbalwedstrijden. De Amerikaanse ambassade noemde racistische leuzen tegen Palestijnen door Jordaanse toeschouwers, eenvoudigweg onder de ogen van de Jordaanse politie. "

De Jordaanse bron merkte verder ook op dat de Palestijnen worden gediscrimineerd op elke denkbare manier, van onderwijs tot gezondheidszorg tot werk voor het bedrijfsleven. Deze feiten worden bevestigd in een door de Universiteit van Maryland verzorgt rapport. De bron voegde eraan toe dat deze problemen onlangs zijn geïntensiveerd als gevolg van de diepe economische ellende waar Jordanië thans in verkeert.

Volgens rapporten die onlangs door Human Rights Watch en de UNHRC zijn uitgegeven, Palestijnen uit Syrië werden gedwongen om terug te keren naar het oorlogsgebied, waar hun levens op het spel staan: "Vluchteling deportaties in strijd met het internationaal recht principe van nonrefoulement, waarin overheden verbiedt om mensen terug te zenden naar plaatsen waar hun leven of vrijheid bedreigd zou worden." Deze mishandeling van de Syrische Palestijnse vluchtelingen in Jordanië zijn wel de hoogtepunten van de systematische vervolging die de Palestijnen in dit land ervaren.

Ondanks incidenten zoals deze veroordelen de westerse media Jordanië zelden of nooit voor haar gruwelijke schending van mensenrechten. Voor onze mainstream media is een blanke Amerikaanse politieman na het doden van een Afro-Amerikaanse tiener of een Israëlische politieman na het doden van een Palestijnse rots werper hot news, maar een Jordaanse Bedoeïen politieagent na de moord op een jonge Palestijn voor het niet tonen van zijn ID-kaart is totaal onbelangrijk. Dit is en blijft een vreemd geval, vooral als men deze incidenten objectief evalueert, het Jordaanse geval was veel ernstiger, omdat er geen vermoeden was dat de jongen iets heeft gestolen, noch heeft hij zich schuldig gemaakt aan agressieve vijandige acties zoals stenen gooien. Daarom benadrukt dit incident  de systematische fout die door de westerse media klaarblijkelijk bewust gemaakt wordt, men lijkt alleen bezorgt of enige nieuwswaarde te zien over het tragische verlies van mensenlevens als de dood is te wijten aan Joden of blanken.

vertaling van artikel verschenen in The Jewish Press

Een ernstige beschuldiging aan het adres van de media, iets dat hier in Nederland ook gebeurd, het in een kwaad daglicht stellen van mensen wiens mening niet aansluit bij de links gedrogeerde staatsomroep en linkse propaganda blaadje zoals de volkskrant. Een levensgevaarlijke bedreiging voor ons Nederlanders die hierdoor kan ontstaan, want waarom moet het wel tot in de treuren getoond worden wanneer men in Israël de "fout" in gaat en blijven andere wantoestanden zo veel mogelijk verborgen voor Truus uit Assen?

met groet Bolo

Geen opmerkingen: