.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 30 september 2014

Iran : Executie Reyhaneh Jabbari

Iraanse "Opknoop Machine" wordt weer in stelling gebrachtReyhaneh Jabbari is overgebracht naar de Rajai-Shahr gevangenis om aldaar opgehangen te worden, dit terwijl de wereld toe kijkt en de tegenwoordig Iran zeer vriendelijk toetredende Europese gemeenschap als mede de Verenigde Staten er in toestemt om Iran haar nucleaire capaciteit mogelijk te laten maken.

Terwijl het Westen is gericht op een Iraanse nucleaire deal en het verslaan van de ISIS terroristen, blijft het beul-regime van de islamitische Republiek Iran het schenden van de mensenrechten op grote schaal uitvoeren..
Het regime heeft zojuist Reyhaneh Jabbari overgeplaatst naar de Rajai-Shahr gevangenis in Teheran en terwijl ze werd opgeplaatst kreeg ze alvast te horen dat ze er goed aan deed om alvast afscheid te nemen van haar moeder en haar overige familie.

De petitie om te voorkomen dat Reyhaneh Jabbari zou worden opgehangen is door meer dan 188.000 mensen ondertekend, maar zoals gewoonlijk inmiddels in de papier bak gedoponeerd en volledig genegeerd door het Iraanse regime, dat enkel even gewacht heeft om een gunstig moment voor deze executie te vinden.

De Uitvoering van het doodsvonnis van Reyhaneh Jabbari's kan elk moment worden uitgevoerd.


Reyhaneh Jabbari zit al sinds 2007 in de Teheraanse Evin-gevangenis. Zeven jaar geleden verwondde zij een man dodelijk met een messteek in de schouder. Volgens haar verklaring had hij geprobeerd haar te verkrachten. Zij heeft daarbij in noodweer gehandeld. Na haar arrestatie werd Reyhaneh Jabbari twee maanden lang in een isoleercel in de Evin-gevangenis opgesloten, waarbij ze geen toegang tot rechtsbijstand of haar familie had.

In een door veel mensenrechtenactivisten als uiterst unfair bestempeld proces werd de jonge vrouw toch aan moord schuldig bevonden en ter dood veroordeeld.

Artikel middels informatie van Gatestone Institute en STFA

met groet Bolo

Update : 25 oktober 2014 
Iran heeft de 26-jarige Reyhaneh Jabbari geëxecuteerd ondanks internationale protesten tegen het doodvonnis en het verloop van de rechtszaak tegen haar. Jabbari werd ervan beschuldigd een man te hebben vermoord, maar volgens Jabbari handelde ze uit zelfverdediging omdat hij haar volgens goed islamitisch gebruik wilde misbruiken.
Het Iraanse persbureau Tasnim, dat aan de regering gelieerd is, maakte vanochtend volgens de BBC bekend dat Jabbari is opgehangen in een gevangenis in hoofdstad Teheran. De naasten van Jabbari slaagden er niet in om vergiffenis te krijgen van de familie van de vermoorde man. De moeder van Jabbari heeft haar dochter gisteren nog een uur mogen zien voor ze vanochtend werd geëxecuteerd.

Geen opmerkingen: