.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

woensdag 10 september 2014

Landjepik op islamitische wijze

Isis breidt grondgebied in het Midden Oosten uit en doet er alles aan om de Christelijke aanwezigheid te elimineren.De islamitische militante groep ISIS (de islamitische Staat van Irak en de Levant, die er nu de voorkeur aan geeft om bekend te staan als de islamitische Staat, morgen kan het weer anders zijn en kiezen ze voor hamas 2 of Hezbollah 4 aangezien het toch eens gelijk het zelfde zooitje islamitische moordenaars, kinderhandelaren of mishandelaren dan wel verkrachters van vrouwen en kinderen zijn) is de uitbreiding van zijn controle van het grondgebied in het Midden-Oosten. Uit Noord- Irak en Noord- Syrië aan het bewerkstelligen De militanten nu tot in het zuidoosten van Turkije doorgedrongen alwaar de isis moordenaars zijn gezien in Mardin, een van de historische christelijke thuislanden van het land. ISIS is heeft inmiddels ook Hassake, een van de belangrijkste centrum van de christenen in het noorden van Syrië, onder controlen.
Een van haar doelstellingen is de volledige afschaffing van de christelijke aanwezigheid in het gebied dat ze ingenomen hebben en inmiddels zeggen te besturen.

Sommige christenen die hun huizen zijn ontvlucht in het noorden van Irak brengen ons er van op de hoogte dat de dreiging die isis is voor elke vorm van vrijheid en geloof inmiddels is veranderd. "Normaal" gesproken biedt de groep de christenen vier keuze mogelijkheden, het bekeren tot de islam, het betalen van de traditionele islamitische jizya onderwerpingsbelasting, vluchten, of worden gedood. Maar steeds meer mensen wordt het niet meer aangeboden om voor de jizya optie te kiezen, ze hebben eenvoudigweg te horen gekregen dat als ze zich niet bekeren tot de islam of het gebied verlaten dat ze dan worden gedood. Deze wreedheid gaat verder dan de leer van de klassieke islam, die altijd de ​​christenen heeft toegestaan te leven en wonen in de islamitische gebieden zoalng zij zich maar onderwerpen aan de islamitische overheersing als tweederangs burgers, een overeenkomst afgesloten door de betaling van de jizya .

Na het innemen van de stad Mosul op 10 juni, ISIS (dat zichzelf nu de islamitische staat noemt) begonnen ze steeds meer steden in de omgeving te bezetten. Honderdduizenden christenen werden gedwongen hun huizen te ontvluchten.
Veel gevluchte christenen vluchtten naar Erbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan. De stad van de christelijke wijk Ankawa dat normaal gesproken de thuisbasis is van ongeveer 22.000 mensen, echter als gevolg van de grote toestroom van vervolgde minderheden heeft het aantal inwoners nu reeds de 100.000 ruim overtroffen. Deze piek in de bevolkingsgroei is niet op te lossen voor de inwoners van de wijk die voor het grootste gedeelte uit gemeenschappen en kerken bestaat.
Ontheemde gezinnen in Ankawa schuilen in scholen, kerken en andere openbare gebouwen . Sommigen hebben hun toevlucht genomen in onafgewerkte gebouwen en anderen slapen in de open lucht. Sommige gemeenschappen hebben gezegd dat ze niet in staat zijn om te gaan met het overweldigend aantal nieuwkomers en geeft aan dat het nodig is om ze naar elders te sturen.

Onlangs heeft de Verenigde Naties uitgeroepen dat Irak het hoogste niveau van de humanitaire noodsituatie heeft bereikt en doen ze een dringende poging om de hulpverlening te verhogen.

artikel afkomstig van Barnabasfund
foto afkomstig van Brabosh
vrije vertaling door Bolo

Geen opmerkingen: