.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

maandag 18 mei 2015

Foutje bedankt

Meisje van 16 per ongeluk dood geschoten in Balata


Het maakt ze ook geen ene donder uit of dat hun kinderen sterven door ze als levend schild te gebruiken  tegen de contra aanvallen uitgevoerd door Israël, of dat ze zelf hun kinderen afschieten tijdens bruiloft feestjes in de bezette palestijnse gebieden en dat terwijl het afvuren van wapens als eerbetoon voor het bruidspaar daar al lange tijd verboden is.Een palestijns meisje werd zaterdagavond gedood nadat ze per ongeluk werd getroffen door geweervuur ​​tijdens huwelijksvieringen in het Balata vluchtelingenkamp ten oosten van Nablus. Lokale bronnen vertelde dat het zestienjarige meisje, Ilaa al-Araj, in haar hoofd werd geraakt door een kogel afgevuurd tijdens dit feest dat ze had staan kijken vanaf het dak van haar huis. Ilaa werd met spoed naar het Rafidiya Governmental ziekenhuis in Nablu gebracht echter werd ze hier even later dood verklaard. De schutter had zichzelf reeds gemeld bij de lokale politie die een onderzoek naar de gebeurtenissen heeft ingesteld.

Dus we hebben een vluchtelingenkamp in bezet gebied en kennelijk heeft men daar wapens en kogels in overvloed om eens vrolijk een potje te knallen na afloop van een trouwpartij. Het is in de bezette palestijnse gebieden overigens wel illegaal om met wapens te knallen na feestjes, maar der is daar geen hond die zich ook maar iets van welke wet dan ook aantrekt dus blijven ze gewoon naar hartenlust cowboytje spelen en een kinderleven en zeker dat van een meisje meer of minder dat maakt ze weinig of niets uit.

In 2006 werden drie jonge meisjes per ongeluk dood geschoten door geweervuur ​​tijdens een bruiloft in Jenin, ook dit kwam in de openbaarheid terecht, maar de meeste slachtoffertjes worden niet als ongeluk gemeld door de palestijnse autoriteiten aangezien ze deze ook kunnen gebruiken voor de zieligheidsindustrie wanneer dit toevallig samenvalt met aanvallen vanuit Israël.

Dit is weer af te leiden van het feit dat het palestijnse Centrum voor Mensenrechten wel een verklaring heeft afgegeven en zich wel degelijk zorgen blijkt te maken over het aanhoudende aantal stijgende slachtoffertjes, vooral kinderen, door geweerschoten afgevuurd tijdens feesten en bruiloften. Het centrum roept dan ook de palestijnse Autoriteit en alle palestijnen op om te stoppen met het afvuren van wapens tijdens feesten als ze een directe bedreiging voor het leven van de burgers vormen.

Het blijft tegennatuurlijk wanneer mensen die een geloof aanhangen waarbij een vrouw of meisje minder waarde heeft als een schaap om daar dan ineens rekening mee te gaan houden, dus ik ben er bang voor dat er de komende jaren niet enkel kinderen in de palestijnse gebieden sterven daar ze als levend schild hamas lafbekken moeten beschermen, maar ook daar ze toevallig op de verkeerde plaats staan tijdens een feestje.Rust zacht Ilaa, dat je mogen ontwaken in een betere wereld waar kinderen plezier mogen maken en kind mogen zijn.met groet Bolo


Geen opmerkingen: