.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 31 mei 2015

Een kijkje in het kalifaat

Voor een IS terrorist is een betaalde huwelijksreis in hartje kalifaat de ultieme beloning.
BEIROET (AP) - De huwelijksreis was een kort moment voor de liefde, weg van de frontlinies van de Syrië oorlog. In de hoofdstad van het zelfbenoemde islamitische staat "kalifaat" werd de Syrische terrorist Abu Bilal al-Homsi verenigd met zijn Tunesische bruid voor het eerst na maanden van online chatten. Ze trouwden om de daaropvolgende dagen te dineren met gegrild vlees in restaurants te Raqqa, het maken van een wandeling langs de rivier de Eufraat en het eten van ijs.
Het was allemaal mogelijk gemaakt door de huwelijksbonus die hij kreeg van de islamitische staat groep: $ 1500 voor hem en zijn vrouw om een start te maken met een nieuw huis, een familie maar eerst een huwelijksreis.
"Het heeft alles wat men zou willen voor een bruiloft," zei al-Homsi. Raqqa, provinciehoofdstad aan de rivier echter dat er in de 18 maanden sinds IS de controle hier overnam vijandelijke militanten werden onthoofdt en er stenigingen van vermeende overspelige vrouwen in het openbaar werden gezien maakt natuurlijk niets uit. Schutters bij checkpoints onderzoeken voorbijgangers op tekenen van alles wat ze zien als een schending van de Sharia, of de islamitische wet, zo gering als de reuk van haargel. In de huizen van enkele van de IS-commandanten in de stad zijn vrouwen en meisjes uit de Yezidi gemeenschap ondergebracht, ontvoerd in Irak en nu als seksslaven gehouden door de plaatselijke terroristen.
De groep islamitische staat is berucht om de wreedheden begaan in een groot deel van Syrië en het naburige Irak, maar om zijn aanhangers bekommeren ze zich wel zo zijn ze bezig met een ambitieus project: de bouw van een nieuwe natie geregeerd door wat radicalen zien als "Gods wet," gemaakt voor moslims uit de hele wereld, waarvan oude nationaliteiten zijn gewist en die worden verenigd in het " kalifaat. "
Om dat te doen heeft de groep het plan tot het opzetten van een royale verzorgingsstaat en de terroristen te helpen om zich hier te vestigen om zodoende hier een leven te creëren voor de duizenden jihadisten, mannen en vrouwen die toestroomden naar IS grondgebied vanuit de Arabische wereld, Europa, Centraal-Azië en de Verenigde Staten.
"Het is niet alleen maar vechten", zei al-Homsi, "Er zijn instituten van burgers die hiermee zijn belast in de brede zin van het woord. Dit moet helpen de immigranten te laten trouwen. Dit zijn de onderdelen van een staat en het moet kijken na haar onderdanen. "Al-Homsi sprak in een serie interviews met The Associated Press middels Skype, het geven van een zeldzame blik in het persoonlijke leven van een IS terrorist.
De nieuwe IS elite is zichtbaar in Raqqa, de grootste stad in Syrië onder het bewind van de extremisten '.
Luxe huizen en appartementen, die ooit toebehoorde aan ambtenaren van de regering van de Syrische president Bashar Assad, zijn overgenomen door de nieuwe IS heersende klasse, volgens een lid van een anti-IS media collectief in de stad, die bekend staat onder de naam Abu Ibrahim al-Raqqawi.
Raqqa in het midden van door IS-gecontroleerd gebied, wordt niet lastig gevallen door de gevechten aan de randen van het "kalifaat". De supermarkten zijn goed gevuld en het heeft een aantal internetcafés.
"De stad is stabiel, heeft alle diensten en alles wat nodig is. Het is niet zoals op het platteland waar nog wel eens wat problemen zijn ", zegt al-Raqqawi. "Raqqa is nu het nieuwe New York" van het kalifaat. Net als de anderen in zijn media collectief, gebruikt hij een bijnaam voor zijn veiligheid en wil hij zijn verblijfplaats niet openbaar maken..
Het helpen van islamitische terroristen om te trouwen is een belangrijke prioriteit. Afgezien van de normale vergoedingen ontvangen buitenlandse strijders $ 500 wanneer ze trouwen om hen te helpen een gezin te stichten. De 28-jarige al-Homsi kreeg een bijzonder grote bonus omdat zijn nieuwe vrouw een dokter is en vier talen spreekt.
Het AP heeft herhaaldelijk gesproken met al-Homsi in de afgelopen drie jaar, sinds hij begon als activist door de gevechten in zijn woonstad Homs in het centrum van Syrië. Een IT-specialist voor de burgeroorlog in 2011, al-Homsi heeft altijd ultraconservatieve standpunten aangehangen in de media interviews, sympathiseren met het idee van een kalifaat.
Hij zei dat hij de terroristen heeft gesteund vanaf 2013, echter het was in het midden van 2014, na het twee jaar durende beleg van Homs, dat hij zich bij de islamitische terreur organisatie aansloot. De belegering eindigde door een wapenstilstand in mei 2014, al-Homsi werd toen een officiële terrorist van islamitische staat.
Het was via zijn sociale media activiteiten dat hij kennis maakten met zijn vrouw, die zijn online media briefings bewonderden.
Na het online communiceren ontdekte al-Homsi dat haar broer zich ook bij de groep had aangesloten en in de oostelijke Syrische stad Deir al-Zour zat. Zoals gebruikelijk ging hij naar haar broer om te vragen om haar hand voor het huwelijk.
De 24-jarige toekomstige bruid reisde door Algerije naar Turkije, en van daar naar Raqqa met een groep andere vrouwen die wilden toetreden tot IS. Ze werden ondergebracht in een guesthuis voor vrouwen, waar de IS vrouwen politie ook gehuisvest is.
Al-Homsi maakte de gevaarlijke 150-mijl (250 kilometer) reis van Homs naar Raqqa om haar te vergezellen, na het krijgen van een aanbeveling van zijn plaatselijke commandanten.
Het was een zeldzame huwelijk van een Syrische mannelijke terrorist met een buitenlandse migrant. Meestal moeten buitenlandse vrouwen trouwen met buitenlandse islamitische staat moordenaars.
Tijdens de paar dagen van hun huwelijksreis genoten al-Homsi en zijn bruid van de relatieve rust van Raqqa, van de rivierwandelingen, de promenades en de restaurants.
Vervolgens reisde het echtpaar terug naar de Homs, waar IS terroristen stand moeten houden tegen Assad's troepen en rivaliserende rebellengroepen.
Daar al-Homsi het geld van zijn toelage gebuikte voor een huis en om zich voor te bereiden op de komst van zijn nieuwe bruid en vier kinderen kunnen ze wel weer een nieuwe financiële injectie gebruiken. Het echtpaar verwacht een nieuwe baby en dit levert weer een andere financiële injectie op, de terreurorganisatie isis keert maximaal $400 als een bonus uit voor elk kind, voor elke nieuwe terrorist of terroristen vrouw dus.
Op dit moment ontvangen ze een toelage van $ 50 per maand voor hem en een vergelijkbaar bedrag voor zijn vrouw.
Hij heeft ook een vergoeding voor zijn uniform en kleding, wat huishoudelijke schoonmaakproducten, en een maandelijks voedselpakket ter waard van $ 65.
Al snel na het gesprek keerde al-Homsi weer terug op het slagveld, om deel te gaan nemen aan de strijd om de oude stad Palmyra die eerder deze maand aan de gang was.
"De vechter is terug naar het front," zei al-Homsi. "Wat voor buit gaat hij mee naar huis nemen?"

opmerking : Een kijkje uit het dagelijks leven van de samenleving van de islamitische moordenaars, het feit dat ze een samenleving aan het opbouwen zijn en met de dag machtiger en machtiger aan het worden zijn.
Het leven tussen moordenaars en verkrachters, de volgers van het geloof van de vrede en hun eigen samenleving opgebouwd op de puinhopen en het bloed veroorzaakt door hun eigen massamoorden en vernietiging van alles wat niet geheel n hun straatje past en dan zijn er nog steeds mensen die niet in willen zien dat deze terroristen levens en levensgevaarlijk zijn.

vrije vertaling van Raqqa-sl 

met groet Bolo

Geen opmerkingen: