.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 30 mei 2015

Turkije smokkelt wapens voor Syrische jihadisten

Afbeeldingen en video gelekt waarop de Turkse staat wapens van naar verluidt Russisch makelarij naar Syrië verstuurd.
Foto's en videobeelden tonen ons vrachtwagens die behoren tot de inlichtingendienst van de Turkse staat, ze vervoeren naar verluid wapens op weg naar jihadistische opstandelingen in Syrië zo werd gepubliceerd door een Turks dagelijks nieuwsoverzicht.

De Turkse regering heeft dit eerder altijd heftig ontkend en beweert dat het zich niet bezig houd met het bewapenen van de rebellen die vechten in Syrië en beschuldigd tientallen officieren van justitie, militairen en veiligheidsagenten die betrokken zijn bij het ​​doorzoeken van vrachtwagens van het leger en de inlichtingendienst tot een poging om de Turkse leiders in een kwaad daglicht te stellen door dat ze suggereren dat het leger en de inlichtingendienst hier wel bij betrokken zijn..Eerder deze maand heeft Turkije vier officieren van justitie gearresteerd die zoekopdrachten in een soortgelijk incident hadden laten uitvoeren in januari 2014 en deze zitten nu nog steeds in de gevangenis in afwachting van het proces.

Meer dan 30 veiligheidsofficieren die  betrokken waren bij deze onderschepping en doorzoeking werden ook geconfronteerd met beschuldigingen, waaronder militaire spionage en een poging om de regering omver te werpen.

De beelden gepubliceerd op Cumhuriyet daily's een website van de Turkse oppositie toont op vrijdag inspecteurs die zoeken in een metalen container bewaakt door veiligheidsofficieren, een officier van justitie en speurhonden.

De ambtenaren openen de eerste kartonnen dozen gemarkeerd als "fragiel" en deze lijken vol te zitten met antibiotica. Echter onderin die dozen vinden ze tientallen mortiergranaten, de video gemaakt door een anonieme omstander laat ons dit zien.

Cumhuriyet , dat ook een reeks van stilstaande beelden heeft gepubliceerd, zei dat de wapens van Russische afkomst waren en zijn geleverd door ex-Sovjet-landen.

Verder beweerde ze dat in de vrachtwagens er in het totaal zo'n 1.000 mortiergranaten, 80.000 stuks munitie voor lichte en zware wapens, alsmede honderden granaatwerpers zijn gevonden.

De Turkse autoriteiten hebben getracht om de zaak in de schoenen van de in de VS gevestigde prediker Fethullah Gülen, te schuiven, die president Recep Tayyip Erdogan beschuldigt van het runnen van een parallelle staat door terroristen te steunen en het feit dat hij de rechterlijke macht en de politie misbruikt met als doel hem aan corruptie te linken.

Turkije ontkende altijd alle hulp aan jihadisten in Syrië, zoals de islamitische staat, maar het wil wel graag zien dat de Syrische president Bashar al-Assad ten val komt.

De spanningen lopen hoog op in Turkije met op 7 juni parlementsverkiezingen, met de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP) op zoek naar steun om aan de macht te kunnen blijven om op die manier door te kunnen gaan met het "goede" werk sinds ze aan de macht zijn gekomen in 2002.

Het goede werk wil zeggen een totale islamisering van Turkije met nog meer steun aan islamitische staat en ander rond moordend islamitische tuig in de regio, nog meer vrouwenonderdrukking en minder mensenrechten voor de Turken.

vrije vertaling en toevoeging laatste alinea Bolo

origineel artikel afkomstig van Arutz Sheva    

Bijlage 1
Video met dank aan Fubar


Geen opmerkingen: