.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 29 mei 2016

Meer dan 2700 Yezidi kinderen verloren hun ouders tijdens de Sinjar Genocide.

Wederom een berichtje omtrent de Yezidi, de echte vluchtelingen, de vluchtelingen waarvan ‘onze’ regering van mening is dat wij deze niet hoeven te helpen, waarover zo veel mogelijk media stilte heerst, waarvoor Brussel liever niets wenst te doen daar ze anders dictator Erdogan voor zijn hoofd stoten. En waarom? Inderdaad: omdat dit geen moslims zijn!
Opdat wij deze vluchtelingen nooit zullen vergeten en niet mee wensen te doen aan het negeren van de vluchtelingen, de mensen, de kinderen, die onze hulp echt nodig hebben blijf ik volharden in berichtgeving omtrent de Yezidi en het interesseert me geen moer hoe iemand anders hier over denkt.
Bolo

1

Ezidimedia / Noord-Irak
Volgens een rapport van de Regionale Regering van Koerdistan hebben meer dan 2.700 Yezidi kinderen één of beide ouders verloren als gevolg van de Sinjar genocide.
Zoals Ezidimedia rapporteerde en hierbij verwees naar de Koerdische digitale krant “Rudaw,”  hebben 1750 kinderen hun vader verloren, 470 kinderen raakte hun moeder kwijt en 350 kinderen hebben zowel hun vader als moeder verloren.
Verder zijn er nog 220 kinderen waarvan de ouders nog steeds worden vastgehouden als slaven door de terreurgroep islamitische staat (isis).
De elf jarige Rukan, wiens vader werd gedood door ISIS in 2014 in Sinjar, leeft nu in het Duhok vluchtelingenkamp, hij zegt dat niets zijn vader zou kunnen vervangen. Rukan’s moeder, Nuran, zei dat haar kind voortdurend vraagt naar zijn vader en liet weten dat hij pas onlangs te horen heeft gekregen dat zijn vader werd vermoord.
Het moet verder nog worden opgemerkt dat sinds augustus 2014 meer dan 20.000 mensen zijn gedood en 6.000 vrouwen worden vermist en waarschijnlijk gevangen zijn genomen tijdens de Sinjar genocide op de yezidi’s. Hun toekomst? zeg het maar.
Vertaald uit het Armeens door Nelli Teloeva
(vertaald uit het Engels door Bolo)

Geen opmerkingen: