.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 1 mei 2016

Filmpje kijken? Shoah : Omtrent de meest barbaarse daad van de 20e eeuw, de holocaust

De Holocaust ach dat weten we onderhand wel, logische gedachten? Maar wanneer we dat allemaal zo goed weten waarom leren we er dan niet van?
Jodenhaat neemt recht evenredig toe met de invoer van de islam en evenals eind dertiger jaren kijkt ‘onze’ regering toe en doet niets. In de jaren dertig nam het nazisme ook in Nederland langzaamaan toe en werden de joden mikpunt van laffe terreur.
Voor iedereen die dit niet wil horen aangezien dit ‘onzin’ is roep ik het toch nog maar even “de islam is het nieuwe nazisme, nazisme 2.0, veel erger, veel meer achterbaks, nog veel gewelddadiger en vele malen laffer dan het nazisme van de vorige wereldoorlog.
Op 4 mei herdenken wij onze oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid, noch wel, maar hoe lang nog?
Voor iedereen die van mening is dat het allemaal wel mee valt nu eens geen islamitische terreurdaden, kindermisbruik, vrouwenmishandeling en kruisigingen van andersdenkende, maar een 9 uur durende documentaire omtrent de Holocaust.
Op dat wij niet vergeten, nee wij niet…………
Bolo
1
Shoah is een magische film over de meest barbaarse daad van de 20e eeuw, de holocaust. Claude Lanzmann spendeerde 11 jaar van zijn leven aan dit belangrijke project, waarbij hij over de hele wereld reisde op zoek naar overlevende kampslachtoffers, SS commandanten en ooggetuigen van de Endlosung, de eindoplossing van de Nazi’s voor het probleem van ongewenste groepen mensen door ze stelselmatig uit te roeien. Zonder veel franje, zoals archiefmateriaal of gedramatiseerde onderdelen maar door middel van uitzonderlijke getuigenissen geeft Shoah een gedetailleerd beeld van het stap-voor-stap mechanisme van uitroeiing: de details van dienstregelingen en financiën, de logistiek van het brengen van slachtoffers naar de gaskamers en het ontdoen van de lijken achteraf, de bureaucratische procedures om het doden van miljoenen mensen te registreren zonder het vermelden van de woorden “doden” of “mensen”. Door de beelden van de spookachtige landschappen en de kracht van de menselijke stem komt de geschiedenis op een zeer confronterende wijze tot leven. Shoah is een meesterwerk, een heroïsche poging om het onmenselijke te vermenselijken, om het onbespreekbare bespreekbaar te maken. Het is een schokkende film, maar door Lanzmann’s manier van werken geen morbide of ontmoedigende ervaring. Er zijn weinig kunstwerken die bij de kijker zo’n waardering voor de waarde en de mening van het leven achterlaten.


h/t ‘ww2docnl

Geen opmerkingen: