.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 10 mei 2016

De bijna gedwongen ‘gespeelde’ vriendelijkheid van de huidige Duitsers als ‘Die neue Lust am Untergang’

Vraag me dit wel eens vaker af, het feit dat je als Nederlander in Duitsland tegenwoordig meer dan welkom bent en niet enkel omtrent het financiële aspect, is toch wel vreemd. In Nederland heerst er nog steeds een vorm van haat tegen de Duitsers, uiteraard gezien het oorlogsverleden, maar zeer zeker ook door het voetbal dat ze maar niet lijken te willen verliezen van ons. Duitsers worden hier in de toerisme industrie nog vaak gezien als die irritante gatengravers met een veel te grote bek, maar hebben we het dan eigenlijk niet vooral over ons zelf? (speciaal voor Tijl niet ons eigen, maar ons zelf red)
Heb het afgelopen weekend weer eens bij onze oosterburen doorgebracht en is zo goed bevallen dat we donderdagavond weer die kant op rijden om van een ontspannen korte vakantie te kunnen genieten. Zondag kregen de dames hun eerste biertje cadeau van een vriendelijke Duitse ober aangezien ze het terras bij elkaar schreeuwde omdat een bepaalde Brabantse voetbalclub onverwacht kampioen was geworden, hier in Nederland zou een ober komen klagen omtrent het geluidsoverlast voor de andere mensen, maar in Goch kwam de ober eerst vriendelijk glimlachend vragen waar de brand was en toen hij de feestvreugde in de gaten kreeg vroeg hij aan mij of de dames al oud genoeg waren voor een halve liter Erdinger met citroen  of zoiets om het feest nog wat meer luister bij te zetten. Ja ze zijn oud genoeg alles prima, maar waarom kreeg ik niets? Wel een kleine smet op de Duitse gastvrijheid, maar vooruit dan maar, ik betaal me bier wel weer gewoon  ‘MAAR DAN WEL OPA ZIJN FIETS TERUG !’ oeps opa is zelf Duitser……. laat maar.
In het afdwalen tijdens het type van een stukje ben ik een meester dus even terug naar het begin : De bijna gedwongen ‘gespeelde’ vriendelijkheid van de huidige Duitsers als ‘Die neue Lust am Untergang
Duitser schijnen het idee te hebben dat ze alle fouten uit het verleden in het huidige decennia moeten recht breien en doen dit op een dusdanige manier dat alle nadenkende Europeanen weer een hekel aan de Duitsers gaan krijgen. Merkel neemt het voortouw en haalt kuddes vol kansloze islamitische jihadisten in de dop binnen om deze vervolgens te verspreiden over Europa zodat niemand meer echt veilig is. Europa staat wederom weg te blakeren tussen de vlammen terwijl ‘onze’ leiders de andere kant op kijken en enkel in actie komen wanneer de opkomst van de islam vertraging op loopt doordat er politieker zijn die namens het volk tegenstand bieden en pogen een opstand op gang te brengen tegen de links denkende politiek correcte onbenullen die de islamisering van ons continent geen strobreed in de weg wensen te leggen.
Moeten wij niet eens heel snel de rijen gaan sluiten en samen met de Vlamingen en Duitsers uit het grensgebied één front gaan vormen om de opkomst van de islam te kunnen breken, zodat wij in elk geval hier dan nog, uiteraard naar een fikse schoonmaak, in vrede samen kunnen leven. Leven op een veilige plek voor onze (klein)kinderen. Het is toch niet te veel gevraagd wanneer wij, de blow en zuip generatie, iets achter gaan laten waar onze nabestaande mee verder kunnen bouwen?
Bolo

Geen opmerkingen: