.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 28 juli 2015

Erdogan beëindigt vredesproces met de Koerden

Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan is het niet mogelijk om het vredesproces met de Koerden verder te zetten.

De Turkse presient Recep Tayyip Erdogan heeft het vredesproces met de Koerden als beëindigd verklaard. 'Het is niet mogelijk om een vredesproces voort te zetten met degenen die de eenheid en de integriteit van Turkije ondermijnen', zei hij volgens het staatspersagentschap Anadolu.
Oorzaak is het conflict met de Koerdische Arbeiderspartij PKK, dat de afgelopen dagen weer is aangescherpt. Na de zelfmoordaanslag tijdens een pro-Koerdische jongerenbijeenkomst met 32 doden in Suruc dichtbij de Syrische grens, die volgens Turkije door de Islamitische Staat (IS) is gepleegd, doodde de PKK twee politieagenten als vergelding. De organisatie betichtte de wetsdienaars van collaboratie met IS.
Na luchtaanvallen van Turkije op IS in Syrië, maar ook op PKK-bases in het Noord-Iraakse Qandilgebergte, verklaarde de PKK dat de sinds 2013 lopende wapenstilstand geen zin meer had en verklaarde die voor beëindigd. Er volgden nog meer aanslagen op de veiligheidstroepen, waarbij twee soldaten en een lid van de gendarmerie omkwamen.

Artikel via Knack.be

Geen opmerkingen: