.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

maandag 6 juli 2015

Een dode Palestijn is een dode Palestijn, of toch niet?Net als de mainstream media in het Westen heeft de VN ervoor gekozen om de andere kant op te kijken wanneer de Palestijnen andere Palestijnen martelen of zelfs doden.

De bewering van de Palestijnse Autoriteit en hamas dat deze drie mannen zelfmoord gepleegd hebben nemen ze dan ook maar gewoon als waarheid aan.

Deze drie gedetineerden stierven in minder dan een week, moet er dan niet ergens een belletje gaan rinkelen?. Welnee, de pro-Palestijnse groeperingen en mensenrechtenactivisten maken zich totaal geen zorgen over de mensenrechten van de Palestijnen wanneer Israël hiervoor niet als verantwoordelijke kan worden aangewezen. Hun obsessie tegen Israël heeft hen blind gemaakt voor de benarde toestand van de Palestijnen die onder de Palestijnse Autoriteit moeten leven en sterven.


Drie Palestijnse mannen werden dood aangetroffen in hun cel in gevangenissen in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook afgelopen week. Echter trekken deze verhalen niet de aandacht van de internationale media of mensenrechten organisaties in de VS of Europa. Ook werd hun zaak niet onder de aandacht gebracht van de Verenigde Naties of het Internationaal Strafhof (ICC).

Daarentegen is er het geval van de 17-jarige Mohamed Kasba, die werd doodgeschoten ten noorden van Jeruzalem door een Israëlische legerofficier op het moment dat hij de auto van de officier aangevallen had met stenen, Deze zaak kreeg veel aandacht in de westerse media.

De VN had zelfs enorme haast om het doden van Kasba te veroordelen en riep maar weer eens op tot een "onmiddellijk einde" aan het geweld en riep iedereen op om vooral kalm te blijven. "Dit bevestigt de noodzaak van een politiek proces gericht op de twee staten oplossing om ze naast elkaar op een veilige en vreedzame manier te laten samenleven," zei de speciale VN-coördinator voor het Midden-Oosten vredesproces, Nickolay Maldenov.

De VN-functionaris maakte logischerwijs geen enkele opmerking in de richting van de sterfgevallen die zich hebben voorgedaan in de Palestijnse Autoriteit (PA) en Hamas gevangenissen.

Hij voelde niet eens de behoefte opkomen om zijn bezorgdheid over de dood van deze drie gevangenen uit te spreken of  een onderzoek op te starten naar deze sterfgevallen. Net als de mainstream media in het Westen heeft de VN ervoor gekozen om de andere kant op te kijken wanneer de Palestijnen andere Palestijnen martelen of zelfs doden

De reden dat de zaak van de drie gedetineerden niemand zal interesseren in de internationale gemeenschap is het simpele feit dat de mannen niet stierven in een Israëlische gevangenis. In plaats daarvan stierven deze drie mannen terwijl ze werden vastgehouden in een door Palestijnen zelf gecontroleerde gevangenissen.

Waren de drie mannen overleden in Israëlische detentie dan zouden hun namen allang breed uitgemeten zijn verschenen op de voorpagina's van de toonaangevende westerse kranten. De families van de drie mannen zouden het geweldig druk hebben door te praten tegen westerse journalisten over de Israëlische "wreedheden" en de "schending van de mensenrechten." Er is echter geen enkele door zichzelf gerespecteerde westerse journalist die eropuit gaat om een ​​van de families van de drie gedetineerden te bezoeken wanneer ze niet zijn gestorven in een Israëlische gevangenis.

In dezelfde week dat de drie Palestijnse mannen dood in de gevangenis werden gevonden besloot de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties om de resolutie goed te keuren van Israël over het rapport van de VN vorig jaar "Operation Protective Edge" in de Gazastrook.

De Mensenrechtenraad van de VN koos ervoor schendingen van de mensenrechten door Hamas en de Palestijnse Autoriteit door de gevangenen fundamentele rechten te ontzeggen en de juiste medische behandeling niet wensten te geven eenvoudigweg te negeren.

Twee van hen stierven in een PA gevangenis in Bethlehem, terwijl de derde dood werd gevonden in een door Hamas gecontroleerde gevangenis in de Gazastrook. De twee gedetineerden die werden dood aangetroffen in hun gevangenis cellen in Bethlehem zijn Shadi Mohamed Obeidallah en Hazem Yassin Udwan. De man die in de Gazastrook gevangenis stierf werd geïdentificeerd als Khaled Hammad al-Balbisi.

De Palestijnse Autoriteit en hamas beweren eenvoudigweg dat de drie mannen zelfmoord gepleegd hebben. In het geval van Obeidallah melde de politie van de Palestijnse Autoriteit dat hij zich had opgehangen met een stuk doek in de gevangenis toiletten. Hij werd in hechtenis genomen op verdenking van het plegen van een moord drie jaar geleden. De tweede man, Udwan, stierf een paar dagen later in een andere politiecel in Bethlehem en volgens de politie ambtenaren had ook hij zelfmoord gepleegd. De gedetineerde in de Gazastrook, al-Balbisi, werd naar verluidt door de Hamas-autoriteiten gevangen gehouden voor het aanvallen van zijn vrouw. Maar al-Balbisi  (43) pleegde blijkbaar geen zelfmoord. Hij was erg ziek toen hij werd gearresteerd door de hamas veiligheidstroepen en hij had de juiste medische zorg niet ontvangen terwijl hij in detentie was.

Het Palestijnse Centrum voor Mensenrechten (PCHR), een in Gaza gestationeerde non-profit organisatie gewijd aan het beschermen van de mensenrechten, het bevorderen van de rechtsstaat en de handhaving van de democratische beginselen in de Palestijnse gebieden, riep op tot een onderzoek naar de omstandigheden rond de dood van de gedetineerden.

"PCGR benadrukt dat de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk is voor het leven van de gevangenen en gedetineerden die ze vasthouden en is daardoor dus ook verantwoordelijk voor een menswaardige behandeling waaronder uiteraard ook het aanbieden van medische zorg," zei de groep in een verklaring.

Wanneer drie gedetineerden sterven in minder dan een week tijd in een Palestijnse gevangenis dan moet dit toch alarmbellen doen rinkelen, vooral onder de zogenaamde pro-Palestijnse groeperingen en activisten van de mensenrechten in verschillende delen van de wereld.

Maar deze mensen, zoals de VN en de mainstream media, maken zich kennelijk totaal geen zorgen over de mensenrechten van de Palestijnen als Israël hiervoor niet verantwoordelijk kan worden gehouden. Hun obsessie tegen Israël heeft hen blind gemaakt voor de benarde toestand van de Palestijnen die onder de Palestijnse Autoriteit en hamas moeten leven, evenals ze blind geworden lijken te zijn voor de gruwelijke misdaden elke dag gepleegd door islamitische terroristen in het Midden-Oosten en elders.

Het verhaal van deze drie mannen die in Palestijnse gevangenissen overleden is nog maar weer eens een voorbeeld van de dubbele moraal die de internationale gemeenschap en de mainstream media misbruiken als het gaat om het Israëlisch-Palestijnse conflict.


door 
Origineel Engelstalig artikel Gatestone Institute
foto via Gatestone Institute

vrije vertaling Bolo

Geen opmerkingen: