.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

donderdag 30 juni 2016

Voor de oplettende lezer : inderdaad hier werd nog met geen woord gerept over de ‘kwestie’ in Turkije.

Wanneer er een aanslag in welk Europees land dan ook is gepleegd door de islamitische moordenaars, verkrachters en zwakzinnige onmensen van ‘isis’ dan is dat hier bij Fenixx te vinden. Juist wie van de redactieleden of schrijvers er dan ook aanwezig is een berichtje komt er altijd redelijk snel aan om ons medeleven te betuigen, onze verontwaardiging te uiten en om onze lezers te informeren, ook een doel van een webblog zoals dat van ons. Wanneer dezelfde kloothommels aanslagen plegen in die grote zandbak op steden vol Koerden, Yezidy, christenen of welke andersdenkende dan ook dan maken wij hier met enige regelmaat melding van om U als lezer op de hoogte te houden van de verschrikkingen die her en der gebeuren.
Ik weet niet waarom mijn mede schrijvers dit niet benoemen maar ik maak er persoonlijk een gewoonte van om aanslagen in Turkije, het land van dictator Erdogan en grote bondgenoot van ‘isis’ te negeren niet daar ik ongevoelig ben voor de inwoners van Turkije maar eenvoudigweg daar bij mij gelijk alle alarmbellen gaan rinkelen op het moment dat er melding gemaakt wordt van aanslagen door ‘isis’ in Turkije.
Het zijn altijd vermoedens, de aanslag zou wel door ‘isis’ zijn uitgevoerd. Echter de aanslagen in Turkije worden in tegenstelling tot bijvoorbeeld Parijs en Brussel niet opgeëist door de pedofiele moordenaars van ‘isis’. Raar?
Vanmorgen las ik een artikel geplaatst bij The Canary en dat was gewijd aan de aanslag op Atatürk Airport te Istanbul. Dit artikel gaf in grote lijnen mijn gedachten weer in deze. Voor de reacties komen, ja ‘The Canary’ is best wel heel erg pro Koerdisch en anti Turkije en om die reden zeer zeker niet volledig objectief, maar ze kwamen met een aantal sterke punten, opmerkingen en vragen naar voren die de moeite van het bekijken zeker waard zijn. Middels bovenstaande link kun je dat artikel teruglezen.

De mainstream media vertel weer eens de onvolledige ‘waarheid’ over de meest recente terreuraanslag in Turkije.

Op 28 juni plegen drie zelfmoordterroristen een aanslag op de internationale terminal van de luchthaven Atatürk in Istanbul, Turkije. Minstens 41 mensen werden gedood bij deze aanval  en meer dan honderd anderen werden gewond. Wat de mainstream media ons wel laat weten is een VERMOEDELIJKE link naar ‘isis’ waar ze niet over spreken is de vraag waarom er juist in Turkije een aanslag is en tegen wie deze is gericht.
De eerste grote ‘isis’ aanval op Turkse bodem kwam op 20 juli 2015 er werden 34 betogers aan een vredesmars afgeslacht. Het ging hierbij om een groep die hulp aan de verwoeste Koerdische stad Kobani in het noorden van Syrië wou gaan geven. Deze aanslag was bij het Koerdische stadje Kobani.
In oktober trof de terroristische organisatie Ankara en hier vonden 102 vredesactivisten de dood en er vielen ongeveer 500 gewonden. Niet echt een verassing het was een bijeenkomst van Koerdische en pro-Koerdische partijen.

In de Zuid-Turkse stad Suruç vallen op 20 juli 2015 nu 33 doden bij een aanslag op een cultureel centrum tijdens een persconferentie van de Federatie van jonge socialisten (SGDF). Ruim honderd mensen raakten gewond. Een man laat een bom afgaan tussen de jongeren die bijeen zijn gekomen om te praten over hulp aan de Syrische/ Koerdische stad Kobani.
En nee het heeft niet enkel met (pro) Koerden als slachtoffers te maken.
Bij een zelfmoordaanslag op een toeristisch plein in het centrum van de Turkse stad Istanbul op 12 januari van dit jaar vallen elf doden en vijftien gewonden. Alle slachtoffers zijn Duitse toeristen. De zelfmoordterrorist was volgens Erdogan “een buitenlands lid van isis”.
Op zaterdagochtend blaast een terrorist zichzelf op in de drukste winkelstraat van Istanbul. Het is relatief rustig op straat, veel Turken vermijden drukke plaatsen na de aanslagen van de afgelopen maanden. Maar er worden zeker vier mensen gedood en raken er zeker twintig gewond, waaronder een aantal Israëlische staatsburgers. Turkije zweert dat de strijd tegen het terrorisme onverminderd doorgaat en geeft ‘isis’ de schuld van deze aanslag.
Kortom alle aanslagen op buitenlanders, Koerden of pro Koerdische activisten worden gepleegd door ‘isis’ en alle overige aanslagen in Turkije worden gepleegd door Partiya Karkerên Kurdistanê (PKK) althans als wij dictator Erdogan mogen geloven.
Nu kan ik best begrijpen dat Recep Tayyip Erdoğan de strijd aan wil gaan met de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), maar waarom verklaart hij op deze manier alle Koerden de oorlog terwijl hij wel goede vriendjes blijft met het laffe tuig van ‘isis’ dat ten minste verantwoordelijk wordt gehouden voor even veel aanslagen in Turkije?
Waarom heeft Erdogan persoonlijk de oorlog tegen de Koerden heropend terwijl de Koerden geloof hadden in de ogenschijnlijk veelbelovende vredesonderhandelingen?
De Koerden in Turkije worden onderdrukt en moeten in Koerdische steden leven met een avondklok. De media worden monddood gemaakt en mogen de oorlogsmisdaden gepleegd door het Turkse regiem niet aan de wereld tonen.
Turkije trekt niet ten strijden tegen ‘isis’ lijkt er zelfs goede banden mee te hebben terwijl ze ‘isis’ als verantwoordelijke aanwijzen voor de aanslagen op voornamelijk Koerden en buitenlanders in Turkije. Sterker nog ze vervolgen de Koerden tot ver over de Turkse landsgrenzen ondanks het feit dat deze zelfde Koerden de grootste en succesvolste tegenstanders van ‘isis’ (de door Erdogan aangewezen plegers van de aanslagen in Turkije) zijn.
Turkije met haar quasi-religieuze extremisten is reeds meerdere malen beschuldigt dat ze fungeren als bemiddelaar en bondgenoot van ‘isis’ en andere jihadisten in Syrië. Rechtstreeks of indirect. Waarom zou ‘isis’ dan aanslagen in Turkije plegen?
De Turkse overheid staat het oogluikend toe wanneer honderden criminelen burgers aanvallen die luisteren naar Radiohead en bier drinken in Istanbul. De politie reageert door het afvuren van traangas en rubberen kogels op de slachtoffers in plaats van dat ze de aanvallers een aan zouden pakken.
De mensenrechten in Turkije en de medeplichtigheid van de Turken met jihadistische krachten in Syrië worden al veel te lang genegeerd. Europa wil de Turken ondanks alles als bondgenoot zien en dat terwijl de bevolking van Turkije in een constante angst leeft. Angst voor aanslagen, angst voor de Turkse veiligheidspolitie, angst om te leven wanneer je niet in rechte lijn met de islamitische regering van het land meeloopt.
Het komt op mij in elk geval vreemd over die laatste aanslag op Atatürk Airport of liever gesteld de onduidelijkheid en de vragen waar ik mee zit die in de media niet zijn beantwoord zoals :
Waarom zou ‘isis’ de Turken tegen zich in het harnas willen jagen?
Tegen wie was deze laatste aanslag gericht?

Geen opmerkingen: