.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 9 februari 2016

Warrior Women of Kurdistan - dochters van de Zon, de kinderen van Koerdistan


Warrior Women of Kurdistan

We may be the daughters of the Sun, children of Kurdistan

Deze vrouwen zij bereid om hun leven op te offeren in de strijd om vrijheid, vrijheid voor zichzelf en voor de hele wereld. Ze vechten onze oorlog tegen de islamitische staat. Turkije toont momenteel zijn dankbaarheid door het droppen van bommen op deze Koerdische strijdsters.

Het zijn de kinderen van het land van Amed en Cizira van Dersim en Colemerg. Ze zijn het kloppende hart van de Koerden verspreid van Qobane tot Qamislo, Halabja, Hewler, Slemani, Mahabad, Urmia en het Zagros gebergte. 

Het zijn de dochters van de Zon, de kinderen van Koerdistan.

Echter vechten ze deze strijd niet enkel voor zichzelf of voor het door hen zo geliefde Koerdistan, maar is dit de strijd voor de rechten van alle vrouwen over heel de wereld. Duizenden van hen vechten niet enkel en alleen tegen isis. Op hun schouders dragen ze ook het ideologische gewicht van hen die gestenigd zijn in Afghanistan of genitaal verminkt zijn in Somalië. Ze vechten voor de vrouwen die seksueel mishandelt en misbruikt worden over de hele wereld, vrouwen die gediscrimineerd worden, minder of niet betaald worden niet vertegenwoordigd worden en daardoor geen rechten hebben, onder dwang getrouwd zijn, misbruikt worden en tot slachtoffer gemaakt zijn door straffeloze verkrachtingen. Ze zijn hier om de kracht van vrouwen te laten zien, het breken van het "man patriarchaat" (samenleving waarbij de man dominant is), het vertegenwoordigen van de stille. De offers van de Koerdische vrouwen zijn voor jullie allemaal. Wij zijn hier om te blijven als precedent voor de wereld. 

Omhels de Revolutie. 

"Rojava is ook uw huis"


Vrije vertaling en plaatsing uit dank en respect voor hen die de islamitische terreur voor ons bevechten terwijl hordes mannen aldaar zijn weggevlucht en zich schuilhouden in onze opvangcentra.

met groet  Bolo 

Geen opmerkingen: