.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 13 februari 2016

Chloor gasaanval in Shingal: IS-terroristen bombarderen ezidische strijders met chemische wapens

Kort bericht vanuit Shingal

In de regio Shingal in Noord-Irak hebben terroristen van de "islamitische Staat"  ezidische strijders en Peshmerga eenheden op de vroege zaterdagochtend aangevallen. Met tientallen mortieren beschoten de terroristen de ezidische strijders en Peshmerga soldaten in de buurt van de voormalige militaire basis Domiz ten zuidwesten van de stad Shingal.

Volgens diverse onafhankelijke bronnen kwamen meer dan 30 mortiergranaten in de onmiddellijke nabijheid van de Yezidi strijders. Elk van deze was met een chemische substantie geladen, waarschijnlijk waren deze van chloorgas voorzien. Ongeveer 35 strijders moesten met spoed naar het ziekenhuis. Informatie over verder slachtoffers of ongevallen zijn nog niet beschikbaar.
Het zou niet de eerste keer dat de terroristische islamitische lafbekken gebruik hebben gemaakt van chemische wapens tegen de vrijheidsstrijders of zelfs burgerdoelen. Herhaaldelijk vielen ze in het verleden posities van de Peshmerga aan waarbij ze  gebruik maakten van  een chloorgas .

Geen opmerkingen: