.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 20 februari 2016

Kaart ter verduidelijking huidige situatie in Rojava (Syrisch Koerdistan)


De Koerdische strijders en strijdsters hebben inmiddels 48 dorpen in de regio zuid Hassake schoongeveegd en bevrijd van moordenaars en verkrachters die onder de naam islamitische staat deze dorpen in handen hadden en het leven van de plaatselijke bevolking tot een hel maakte.

Turkije is onder de noemer "terroristen bestrijding" inmiddels bezig met het bestoken van de Koerdische stad Efrin in Syrisch Koerdistan en valt tevens verschillende posities die in handen van de Koerden zijn aan boven Aleppo. Dit alles om de islamitische staat, vrienden en bondgenoten van Turkije, aldaar weer aan de macht te krijgen.

De wereld kijkt toe en ziet de Turken vooralsnog als bondgenoot, maar hoe lang blijft het westen nog ziende blind en horende doof voor de oorlogsmisdaden van Erdogan en zijn genocide ontkenners? Was het neerschieten van een Russisch vliegveld bij het Syrische dorp Yamadi ter bescherming van islamitische staat nog nog niet duidelijk genoeg wat betreft de bedoelingen van de Turken. Al weer vergeten? Komt waarschijnlijk daar onze staatsomroep dit niet in het belang van de anti Rusland lobby ziet en de Europese Unie even als de NATO liever niet al te veel aandacht schenkt aan "kleine foutjes" van "bondgenoot" Turkije. Om deze reden wil men liever niet precies weten wat er aan de hand was.

Het is te danken aan internet dat wij ook in Nederland nu weten wat er daadwerkelijk speelt aan de Syrische grens anders waren de oorlogsmisdaden van Turkije tegen onder andere de Koerden, de Syrische bevolking en Rusland eenvoudigweg verzwegen door de mainstream media voor "de domme burger".plaatje via International Unity for Kurds

met groet Bolo 

Geen opmerkingen: