.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 6 februari 2016

Stop de Turkse oorlog tegen de Koerden : Grote internationale demonstratie in Londen.

"UK WIDE INTERNATIONAL" demonstratie.


Turkije is gestart met een oorlog tegen de 25 miljoen Koerden in Zuidoost-Turkije dit nadat de voornamelijk Koerdische politieke partij, de HDP voor de tweede keer meer dan 12% van de stemmen won bij de verkiezingen van 2015 en in Syrië de Koerdische PYD het voor elkaar gekregen heeft om progressieve democratie in de regio Rojava op te zetten.
Dit in plaats van te accepteren dat eerder vroeger dan later aan de rechten en aspiraties die moeten leiden tot autonomie voor het Koerdische volk moet worden voldaan. in Turkije heeft de Turkse staat een avondklok opgelegd voor steden en gemeenten in de regio, met tanks op de straten en sluipschutters op de daken proberen ze deze avondklok te handhaven. Bijna 200 mensen zijn reeds vermoord door de Turkse strijdkrachten. Een beleid dat moet leiden tot de totale vernietiging van de Koerden wordt door Erdogan en de Turkse staat nagestreefd.
Doordat Turkije een belangrijke NAVO-bondgenoot van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is en wanhopig probeert aansluiting te krijgen bij de EU hebben de internationale media zwijgend toegekeken en evenals de bondgenoten van Turkije hebben ze niets gezegd en niets gedaan om deze wreedheden te stoppen.

De Koerdische beweging in het Verenigd Koninkrijk is aan het protesteren over de behandeling van de Koerden door Turkije sinds 100.000 Koerden in de jaren 1980 en 1990 als vluchtelingen daarheen kwamen. Vluchtelingen van de Turkse oorlog tegen de Koerden waarbij honderden dorpen werden verwoest, 30.000 Koerden werden gedood en 3.000.000 mensen werden verjaagd en als vluchteling voor de zoveelste genocide elders onderdak en veiligheid moesten zoeken.
Maar nu voor het oog van de wereld de Turkse staat de oorlog tegen de Koerden weer nieuw leven in blaast is er besloten om een ​​betoging onder de slogan 'Break The Silence' te starten om aandacht te vragen voor de zoveelste poging van de Turken om de Koerden uit te roeien. Aangezien deze laffe aanvallen niet of amper door de mainstream media vernoemd worden is deze "Stop de Turkse Oorlog tegen de Koerden" er om aandacht te vragen voor de Koerden. We zullen eisen dat het Verenigd Koninkrijk druk op Turkije uit gaat oefenen om deze aanvallen te stoppen en terug te keren naar de onderhandelingstafel voor een vreedzame oplossing te samen met de Koerdische vertegenwoordigers.
Tot slot vragen we de Britse regering om het decriminaliseren van het Koerdische Liberation Movement, ook al vertegenwoordigt de PKK bijna alle in West Europa wonende Koerden is het feit dat deze in sommige landen nog steeds op de terroristenlijst staan een ernstige hindernissen en moeilijkheid bij het zoeken naar een vreedzame politieke oplossing.
"Please join us" in solidariteit met de Koerden op 6 maart.
Oproep door het Koerdische Nationale Congres [KNK] UK, Vrede in Koerdistan en Londen Koerdische Solidariteit.

Geen opmerkingen: