.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

vrijdag 27 november 2015

PVV Noord Holland "Opvang asielzoekers Wijdemeren complete chaos"

GEZAMENLIJK PERSBERICHT PLATFORM DE ONDERSTE STEEN! & PVV NOORD-HOLLAND

De fractie van de Partij Voor de Vrijheid in Noord-Holland heeft met verbijstering kennisgenomen van de documenten die de gemeente Wijdemeren heeft gestuurd naar Platform De Onderste Steen! (DOS!) dat een uitgebreid Wob-verzoek had ingediend om onder andere de kosten van opvang van 110 asielzoekers in sporthal De Fuik in Kortenhoef boven water te krijgen. Zo was er geen zicht op wie wel of niet aanwezig is, zijn er veel onduidelijke kosten, worden budgetten sterk overschreden en wordt tot in het absurde rekening gehouden met de islamitische cultuur van de asielzoekers.
Fractievoorzitter Dannij van der Sluijs: "We wisten werkelijk niet wat we lazen. De opvang van asielzoekers was een complete chaos!"
Volgens de PVV-fractie en DOS! is de veiligheid van de Noord-Hollandse en Nederlandse samenleving ernstig in gevaar.
"Het is geen twee voor twaalf, maar zelfs vijf over twaalf. In de documenten valt bijvoorbeeld te lezen dat de gemeente uitging van 110 asielzoekers, maar er kwamen er uiteindelijk 107 en er vertrokken er 101. Men geeft doodleuk aan niet in te kunnen staan voor veranderende aantallen en niet verantwoordelijk te zijn als asielzoekers naar elders vertrekken. Asielzoekers kunnen gewoon in- en uitlopen, zonder dat daar enig zicht op is."
Ook het toegeven aan de islamitische cultuur van de asielzoekers baart de fractie enorme zorgen.
"In de rapportages valt bijvoorbeeld te lezen dat een groep vrouwen uit Eritrea heeft ingestemd met een mannelijke tolk en dat mannen en vrouwen gescheiden van elkaar psychologische zorg krijgen. Er wordt om dure kamerschermen gevraagd om vrouwen hun hoofddoek af te kunnen laten doen. Onze normen en waarden worden gewoon te grabbel gegooid!", aldus Van der Sluijs.
Om het allemaal nog erger te maken is er volgens de PVV en DOS! geen enkel zicht op de kosten.
"Zo valt bijvoorbeeld te lezen dat de beveiligingskosten meer dan het dubbele waren van wat men had begroot. En wat blijkt: asielzoekers zwerven gewoon diep in de nacht over straat, maar als een bewoner aan de deur komt klagen, omdat hij zorgen heeft over zijn kinderen, wordt hij weggestuurd. De omgekeerde wereld".
De fractie en DOS! verwachten dat de belastingbetaler nog flink zal gaan bloeden voor het in de watten leggen van de asielzoekers.
"De gemeente Wijdemeren heeft in totaal zo'n 90.000 Euro geraamd voor de opvang, maar de verantwoorde uitgaven zitten al dicht tegen dit bedrag aan. Echter, veel kosten zijn nog niet in kaart gebracht. Dan moet bijvoorbeeld gedacht worden aan kosten inzake medicijnen, vervoer, psychologen, artsen, maatschappelijk werkers, een tandartsbezoek in Baarn, WA-verzekeringen, gederfde winst van een sportcafé, een gehoorapparaat en zo kan ik nog wel een kwartier doorgaan", aldus Van der Sluijs.
Het steekt de PVV en DOS! ook dat er blijkbaar door overheden veel geld kan worden uitgetrokken voor asielzoekers, maar niet voor Nederlandse burgers die het economisch moeilijk hebben.
"Als je alleen al uitgaat van de momenteel bekend zijnde kosten, zit je grofweg al bijna op 100 Euro per asielzoeker per nacht. Een hotelovernachting in het 5-sterren Hilton Amsterdam kun je hebben voor 142 Euro, maar dan wel voor twee personen...
En waar een doorsnee Nederlands gezin met twee puberkinderen en een modaal inkomen het moet zien te redden met nog geen 70 Euro per dag voor vier personen, kosten bed, brood en beveiliging voor één asielzoeker in Wijdemeren meer dan 83 Euro per dag. Volslagen ridicuul. Deze werkwijze schept juist tweedeling in de maatschappij."
Tamara Wulffelé namens DOS!: "Het is onvoorstelbaar dat 100 asielzoekers samen ruim 430 Euro per dag aan wifi kosten, terwijl een gemiddeld gezin dat per maand heeft om eten van te kopen en vele minima nog veel minder te besteden hebben. We zijn compleet doorgeslagen in Nederland."
Er kan maar 1 simpele conclusie worden getrokken volgens PVV Noord-Holland en DOS!:
"Genoeg is genoeg! Als dit in alle Noord-Hollandse gemeenten speelt die asielzoekers opvangen, hebben we een niet te omschrijven probleem in Noord-Holland en de rest van Nederland. Waar ligt de grens en hoe lang houden we dit nog vol? Dit compleet doorgeslagen beleid moet zo snel mogelijk worden gestopt!"
Op verzoek gedeeld als bijdrage om de geldverslindende en subsidie slurpende asielindustrie waarvan de fouten en het zakkenvullen zoveel mogelijk onder tafel moeten verdwijnen in de openbaarheid te brengen.

met groet Bolo  

bijlage : brieven er op klikken om volledige grote te verkrijgen
 
 


Geen opmerkingen: