.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 19 januari 2014

ontvoerde jongens vermoord, meisjes tot islam gedwongen

Kinderen van Koptische christenen ontvoerd en gedood voor geld


door Raymond Ibrahim

Recent werd nog een kind van Koptische christenen in Egypte ontvoerd. De 13-jarige Cyril Rif'at Fayiz werd in het Minya district ontvoerd door "onbekende personen" die later van de ouders een miljoen Egyptische pond eisten, dat is bijna $150.000.
Dit verschijnsel - ontvoering en gevangen houden van Koptische kinderen voor grote losgeld - is uitgegroeid tot een vast onderdeel van het Egyptische leven, met name in Minya, Opper-Egypte. Een paar voorbeelden:
  • Augustus 2013: Kopten begroeven Wahid Jacob, een jong diaken. Ook hij werd ontvoerd door "onbekende personen" die een exorbitant losgeld van zijn familie eiste - 1.200.000 Egyptische ponden ($171.000). Omdat zijn familie deze som niet kon opbrengen, werd hij geëxecuteerd, en zijn lichaam gedumpt in een veld waar het later werd gevonden. De priester die zijn begrafenisdienst leidde, zei dat het jonge lichaam tekenen van ernstige foltering droeg.
  • Mei 2013: Nadat de 6-jarige Cyril Joseph werd ontvoerd en de familie het losgeld betaalde, werd hij toch gedood. In de woorden van het Arabische verslag: "de familie van de jongen is verscheurd van verdriet nadat ze 30.000 pond betaalden aan de ontvoerders, die daarna het onschuldige kind gedood hebben en zijn lichaam in het riool gooiden, waaruit het lichaam, gezwollen en beschimmeld, werd opgediept."
  • April 2013: De tien-jarige Sameh George, een andere diaken in Minya, werd eveneens ontvoerd door "onbekende personen" terwijl hij op weg was naar de kerk om deel te nemen aan de Heilige Pascha gebeden in de aanloop naar het orthodoxe Pasen. Zijn ouders zeiden dat het zijn gewoonte was om naar de kerk te gaan voor eredienst in de avond. Maar hij keerde niet terug en ze kregen een anoniem telefoontje van zijn ontvoerders om hen te informeren dat zij hun kind in bezit hadden en hem zouden doden, tenzij zij 250.000 Egyptische pond aan losgeld zouden ontvangen.
  • April 2013: Een andere 12-jarige Koptische jongen, Abanoub Ashraf, werd ontvoerd recht tegenover zijn kerk in het Shubra al-Khayma district. Zijn ontvoerders, vier mannen, zet een mes op zijn keel, sleepten hem naar hun auto, opende het vuur op de kerk, en snelden vervolgens weg. Later eisten ze van de familie van de jongen een grote hoeveelheid geld aan losgeld om het kind levend te houden.
Koptische meisjes zijn zelfs veel kwetsbaarder dan Koptische jongens en verdwijnen met grotere frequentie. Zoals een internationale christelijke organisatie in haar verslag stelt: "honderden christelijke meisjes... zijn ontvoerd, gedwongen om zich te bekeren tot de islam, en worden tot een huwelijk gedwongen in Egypte. Deze incidenten worden vaak begeleid door daden van geweld, met inbegrip van verkrachting, mishandeling en andere vormen van fysieke en mentale mishandeling."

Artikel van site wimjongman.nl verkregen via mailservice Nieuwsbrief M.O.

met groet Bolo

Geen opmerkingen: