.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 5 januari 2014

Molly Norris

Molly Norris : Verborgen voor de islam

Mijn stem voor het meeste onder gewaardeerde en veel te weinig vermelde verhaal van 2013 is het verhaal van Molly Norris.

Wie is dat kun je, jezelf afvragen? Goede vraag, maar eigenlijk hoor je wel iets te weten over haar, alhoewel volgens de regels van de huidige media, waarbij alles zo snel en kort mogelijk moet worden doorgegeven en dan ook weer zo snel mogelijk als oud nieuws word gezien, nee dan kun je haar zo maar weer snel vergeten, zeker aangezien we alles wat ook maar een beetje negatief over die islam is het liefst zo snel mogelijk maar onder tafel schuiven en we er het liefst maar zo min mogelijk aandacht aan besteden omdat dit onze politiek correcte politici niet altijd even goed uitkomt.

Maar waarom eigenlijk? Omdat dit te maken heeft met de radicale islam?
Daar moeten we natuurlijk niet over spreken, nee sterker nog we moeten met zijn allen gewoon niet willen zien dat zoiets überhaupt in ons midden is, ontkennen dat dit deel uit maakt van onze samenleving.

Wanneer we even terug gaan naar 2010 toen de tekenfilmserie South Park in een aflevering een filmpje over Mohammed maakte, kwam men er in Canada ook achter wat dit allemaal te weeg kon brengen. 
En zoals we allemaal weten middels de Deense cartoonist Kurt Westergaard kunnen de islamitische medemensen dit absoluut niet waarderen en hechte ze grote waarden aan hun zero humor beleid wanneer het over mohammed gaat.
De makers van South Park werden met de dood bedreigd voorafgaand aan de uitzending van deze aflevering, dus Comedy Central, het netwerk van de show, paste afbeeldingen aan, wiste beelden en piepte netjes door de naam mohammed heen.
Tot op de dag van vandaag zijn deze uitzendingen in een groot aantal landen nog steeds niet op tv verschenen.

Molly Norris is/was een cartoonist uit Seattle en ze vond terecht dat dit allemaal volslagen belachelijk en zwaar overtrokken was en om deze reden trok ze ten strijden tegen deze censuur.
Als klein protest ontwierp ze een cartoon en riep met deze cartoon op tot een dag waarop iedereen mohammed zou gaan tekenen "Everybody Draw Mohammed Day" en deze moest worden gehouden op 20 mei.
Zij sprak "Doe je mee en word je ook een van de mensen die laat zien dat wij niet zwichten voor deze terreur ondanks feit dat je dan ook een doelwit van deze mensen kunt worden, overigens stond ons land niet altijd bekend om het eerste amendement.........?"
Deze spontane actie werd niet echt verder opgezet door Norris het was namelijk gewoon een cartoon met een boodschap, maar de gebeurtenis op zich vond echter wel navolging en de groep "Citizens Against Citizens Against Humor" pakte een en ander op om dit verder uit te werken 

Norris probeerde zich te distantiëren van het evenement, iets wat haar weinig goeds deed en het maakte niet uit verder het kwaad was geschied. 
De poster die als cartoon bedoelt was ging leven en het idee vatte vlam, mensen organiseerde echte "Everybody Draw Mohammed Day" evenementen en kregen hiervoor steeds meer respons.

In de aanloop naar dit evenement kwam het zelfs al zo ver dat men in Pakistan vreesde voor de religieuze overtuigingen van miljoenen Pakistaanse Facebook-gebruikers en om deze reden werden deze accounts en andere websites die enige risico met zich mee brachten geblokkeerd door de Pakistaanse regering.Vervolgens deed de radicale Amerikaanse-Jemenitische imam Anwar al-Awlaki een omroep om Norris en andere betrokkenen bij dit evenement te vermoorden.


Dat brengt ons terug naar dit jaar en in de editie maart 2013 van Inspire magazine - geproduceerd door Al-Qaeda - brachten ze een "Wanted: Dead or Alive lijst" voor misdaden tegen de islam. Deze omvatte uiteraard Salman Rushdie (nog steeds!), Pastor Terry Jones en Molly Norris. Inspire magazine is niet alleen beschikbaar in de heuvels van Tora Bora met een oplage van twee dozijn, nee men leest dit wereldwijd helaas en dit ook nog eens met dodelijke resultaten.Om een voorbeeld te geven kreeg je in het april nummer van de twee Boston bombardementen verdachten, Dzhokhar en Tamerlan Tsarnaev een cursus hoe snelkookpan bommen te maken.Met andere woorden, dit magazine zet geïnspireerde mensen in Amerika aan tot gewapende jihad en tot het vermoorden van ongelovige Amerikanen of Amerikanen met een andere geloofsovertuiging.

En in het geval van Molly Norris was er ook helemaal niemand die enige verontwaardiging uit sprak over haar aanwezigheid op dit dodenlijstje, is ze gewoon een minderwaardig persoon? en waar bleven nu haar liberale vriendjes, moesten die niet even opkomen voor haar rechten?


Onze  leiders moeten uitschreeuwen, "Hoe durf je oproepen te doen voor het vermoorden van onze burgers gewoon voor het tekenen van een cartoon en waar haal je de gore moed vandaan om tijdschriften rond te sturen om hiermee onze jeugd op te roepen mensen te vermoorden!" Maar in plaats daarvan negeerde ze het en deden "gewoon" helemaal niets.

Het waren echter niet alleen de Tsarnaevs broertjes die in 2013 kozen om te gaan vechten voor de radicale islam.
Fort Hood schutter Nidal Hasan gaf tijdens zijn proces ook al aan te willen gaan strijden voor de jihad strijders en tegen de Amerikaanse troepen.

In Canada was het Chiheb Esseghaier, een van de Via Rail plot verdachten, die er op aandrong bij de rechter om te worden beoordeeld door de Koran.
In januari werden Ali Medlej en Xris Katsiroubas, afkomstig uit London en jonge leden van een Al-Qaida splinter cell gedood door het Algerijnse leger tijdens het aanvallen van een gascentrale.

Dit zijn zo maar enkele verhalen die aangeven dat de radicale islam spring levend en zeer actief is en dat dit allemaal gewoonweg gebeurd vanuit onze eigen achtertuin en dus zeer zeker niet enkel en alleen in een grot ergens in Tora Bora.

Echter onze media geven deze terreur organisaties en hun leden eenvoudigweg niet de aandacht die ze eigenlijk wel moeten krijgen, ze worden nog steeds veel te positief bekeken en aangezien, maar hoelang gaan we daar nog mee door? Hoeveel goede mensen moeten er nog sterven en hoeveel aanslagen moeten er nog gepleegd worden alvorens de ogen van onze media wel open gaan voor het naderende gevaar van de radicale islam in het bijzonder en de islam in zijn algemeen.

De oplettende lezer las hier boven in dit stukje de zin "Molly Norris is/was een cartoonist uit Seattle" dit om de dood eenvoudige reden dat niemand weet of ze nog wel in leven is, er is niets meer van haar vernomen nadat ze was ondergedoken op advies van de FBI.
Ja de FBI nam de bedreigingen aan het adres van Molly Norris zeer serieus, maar waar slaat dit allemaal op, wat een geweldige onzin, haar hele leven naar de klote door een cartoon, ondergedoken en niets meer van haar vernomen en onze leiders accepteren dit gewoon maar, vrijheid van meningsuiting en al die onzin die al jaren niet meer waar is, want je kunt helemaal niet meer zeggen wat je denkt of zou willen zeggen.

Waarom zijn er niet meer mensen bezorgt over haar en waarom zijn er niet meer mensen kwaad over het feit dat een vrouw ondergedoken zit omdat ze een cartoon heeft gemaakt?

Het is moeilijk aan te geven wat er nu eigenlijk  een groter schandaal is, dat een stelletje humorloze islamisten nog steeds iemand wensen te vermoorden voor het tekenen van een cartoon drie jaar geleden? Of dat er zo veel mensen zijn die de ogen sluiten voor deze situatie en gewoon niet willen onderkennen wat er hier eigenlijk aan de hand is?

Het is een grote schande dat de verenigde naties niet opkomen voor de rechten van Molly Norris en andere mensen die onderdrukt worden door de meest gevaarlijke ideologie die er op deze wereld rond loopt, de islam.

Molly Norris zou haar dromen en haar fantasy na moeten kunnen leven en ons moeten kunnen vermaken met dat gene waar ze goed in is, het tekenen van cartoons zonder steeds maar weer doodsbang achterom te moeten kijken.


Een vrije vertaling van artikel uit The Toronto Sun
geschreven door Anthony Furey QMI Agency  

met groet Bolo

Geen opmerkingen: