.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 12 januari 2014

Vrouwen dump in marokko

VROUWENRECHTEN  "Dumpen vrouwen gaat door" 
Binnen twee jaar zijn zeker 34 vrouwen door hun mannen achtergelaten in Marokko.


Dat een vrouw in de islamitische samenleving net iets meer (of wellicht wel minder) waarde heeft dan een straathond dat is zo ondertussen wel een bekend fenomeen, dat een moslim in tijden van schaarste met enige regelmaat genoegen neemt met een schaap of een geit dat is iets waarover gelachen word en of dit waar is of niet, ik ga het in elk geval niet beweren en zeer zeker niet controleren.

Maar dat onze marokkaanse gemeenschap er ook nog eens een nationale sport van maakt om het oud Hollandse "hond aan de boom binden, want we gaan op vakantie" nieuw leven in te blazen dat bezie ik toch wel met enige verbazing.


Vrouwen die de Nederlandse taal machtig zijn en om die reden een eigen mening zouden kunnen gaan ontwikkelen worden op vakantie in marokko ontdaan van hun paspoort en daar eenvoudigweg gedumpt om waarschijnlijk, volgens de principes en normale omgangsnormen en waardes van de islam, worden ingeruild voor een jonger exemplaar, liefst van een jaar of 14/15 zodat deze mee naar Nederland kan en meneer de islamiet er weer een nieuwe seks en huishoudslaaf bij heeft, niet in staat Nederlands te spreken en om die reden weer opgesloten kan worden in huis voor de dagelijkse lusten van de heer des huizes en de rest van de grootschalig aanwezige familie.
Meisjes en nu bedoel ik de dochters, die lastig worden, gaan puberen en zich te veel aanpassen aan de Nederlandse maatschappij worden eveneens gedumpt bij familie in marokko om daar in halve heropvoedingskampen de principes van het islamitische geloof weer binnen geslagen te krijgen en alles tot de laatste restjes van eigen mening, plannen of toekomst perspectief naar buiten te krijgen geslagen, zodat ze alsnog voor hun zestiende kunnen worden uitgehuwelijkt aan een pedofiele oom met een schapenfarm ergens ver weg in het rif-gebergte.

Ja lieve linkse Nederlandse subsidie slurpers dit is dus het resultaat van al die liters thee die jullie bij elkaar en andere naar binnen gieten om de mensen, die alles in Nederland geweldig vinden behalve de autochtone bevolking, te helpen zich aan te passen aan onze samenleving.
Terwijl mevrouw de moslima in de middag door goed bedoelde geitenwollen-sokken fanatiekelingen de Nederlandse taal wordt bijgespijkerd, spijkert meneer de moslim haar 's avonds bij thuiskomst vast aan de muur, omdat het allahverdomme niet de bedoeling is dat zijn slavin met onreine dames optrekt en ze mag zeer zeker geen Nederlands spreken stel je voor dadelijk krijgt ze ook nog een eigen mening.

En wat doet de politiek, ach ja ze proberen er voor te zorgen dat die vrouwen weer terug naar Nederland kunnen komen en dan? Ja dan zijn ze de islam niet meer waardig en kunnen ze wachten tot de eerwraak toe gaat slaan, maar onze linkse medemensen hebben er dan in elk geval voor gezorgd dat een vrouw of meisje netjes in Nederland verrot word geslagen, verkracht en vermoord en niet in marokko, stel je voor dat dit zou gebeuren, moeten we niet hebben natuurlijk.

Dit is mijn reactie op een artikel uit de Gelderlander, artikel staat hieronder, reacties van mij op stukjes uit de Gelderlander plaatsen ze namelijk niet omdat ik eerlijk ben en mijn mening geef en tja daar zit niet iedereen op te wachten....

met groet Bolo 


BERKANE – Zeker 34 vrouwen zijn tussen april 2012 en de eerste week van januari 2014 door hun mannen zonder papieren achter­gelaten in Marokko. Onder hen minstens twee minderjarige meis­jes. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Steunpunt Remigran­ten Marokko, gevestigd in de noor­delijke stad Berkane. Ruim de helft van de achtergelaten vrou­wen is nog in Marokko en kan nog niet naar Nederland terugke­ren. Hun procedure loopt nog of moet nog worden gestart.

Het achterlaten van vrouwen is een bekend fenomeen. Tijdens een bezoek aan Marokko neemt de man het paspoort van de vrouw af omdat hij wil scheiden, of omdat hij zijn dochter onhan­delbaar of te westers vindt. Hij gaat terug naar Nederland, de vrouw blijft achter. Dat is niet strafbaar.

Sommige van de vrouwen wer­den vier jaar geleden al achtergela­ten, maar meldden zich pas re­cent bij het steunpunt, zegt drij­vende kracht Mohamed Sayem. „Voor hen is het vaak lastig om te­rug te keren naar Nederland.”

Achtergelaten vrouwen worden vaak opgevangen door familie, zegt Sayem. Toch raken ze vaak in een sociaal isolement. Het steun­punt helpt de vrouwen, zonder daarvoor betaald te krijgen. De stichting werd in 2012 afgesneden van subsidie, en kan bestaan door remigranten tegen betaling bij te staan in hun communicatie met de Nederlandse overheid.

„Als een vrouw zich bij ons meldt, geven we dat door aan de Nederlandse ambassade in Rabat. We bekijken of de vrouw recht heeft op terugkeer. Als dat het ge­val is, schakelen we een advocaat in Nederland in.” Die zet de proce­dure voor terugkeer in gang. De meeste vrouwen willen terug. Ze willen naar hun kinderen of heb­ben hun sociale leven in Neder­land.

Maar de vrouwen hebben bij te­rugkeer vaak geen verblijfplaats en belanden in een blijf-van­mijn- lijfhuis of op straat, zo meldt de Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland.

De politiek worstelt met het pro­bleem van de achtergelaten vrou­wen (en kinderen). Minister As­scher bepaalde in 2013 dat man­nen niet zomaar hun vrouw kun­nen uitschrijven uit de Gemeente­lijke Basisadministratie. Dat kon tot voorheen wel. Ook moeten ambassades meer hulp gaan verle­nen. Hulporganisaties vinden die maatregelen echter te weinig.

Het is onduidelijk of de 34 vrou­wen die nu in de cijfers van het meldpunt naar voren komen, het topje van de ijsberg vormen. 

‘Ik vind door Rik Goverde 

FEZ – Ayada (29) werd door haar man achtergelaten in Marokko. Ze wil terug naar Nederland om haar recht te halen, ook al heeft ze geen Nederlands paspoort. Niet om er te blijven, maar om haar eigendom­men terug te halen. „En ik vind dat mijn man in de gevangenis hoort.” 

De Marokkaanse wil haar recht, nadat haar man haar in november zonder paspoort achterliet in de Marokkaanse stad Agadir. Zo werd Ayada een van de minstens 34 vrouwen die de afgelopen pe­riode door hun man of vader in Marokko zijn achtergelaten.

Ayada kent haar man – officieel zijn ze nog steeds getrouwd – al van kleins af aan; hij is een verre neef. Hij woont in Nederland, zij werd geboren in Tilburg. Maar ze woonde sinds haar achtste in Ma­rokko.

De twee verloven zich in januari 2013 en trouwen in mei – het is een gearrangeerd huwelijk, maar dat vindt ze niet erg, ook omdat ze hem al zo lang kent. „Hij wilde dat ik snel overkwam. Het kostte twee maanden om alle papieren in orde te maken. Ik heb alles in Marokko opgegeven en in septem­ber ben ik verhuisd.”

Ze hebben het heel goed samen, denkt ze. Nou ja, ze krijgt geen geld. Als ze iets nodig heeft zegt hij ‘oké’, en vervolgens gebeurt er niks. En hij heeft liever dat ze bin­nenblijft, terwijl zij er juist naar uitkeek om in Nederland haar be­roep op te pakken, verpleegster.

„Maar ik dacht: eerst een paar maanden wennen en dan aan het werk. Ik zag echt geen proble­men. Hij zei altijd: ‘Je bent het be­langrijkste in mijn leven, het bes­te meisje’.” 

“ Hij wilde een slaaf. Maar een vrouw is een diamant, die moet je goed behandelen" 

Ayada Geen opmerkingen: