.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 29 juli 2014

Kinderen voor kinderen

Gedwongen kinderarbeid tijdens bouw terreur tunnels koste het leven aan honderden palestijnse kinderen 

Bij de bouw van haar uitgebreide netwerk aan tunnels zijn er door hamas honderden palestijnse kinderen gedood of de dood in gejaagd, klein detail, gedeeltelijk werden deze tunnels gebouwd om aanvallen op kinderen over de grens met Gaza in Israël uit te kunnen voeren.
Vandaar de door mij aangepaste, maar zeer wrange kop bij dit artikel, "kinderen voor kinderen".


Onderstaande verslag, overigens bevestigd door hamas zelf, werd reeds in 2012 rond gestuurd, overigens niet door de Israëlische regering, maar door de "sympathetic Journal of Palestine Studies", in een artikel dat het geheime tunnel systeem vierde als een symbool van het Palestijnse verzet tegen de Israëlische "belegering" van de Gazastrook.

Het artikel , "Gaza's Tunnel Phenomenon: The Unintended Dynamics of Israel's Siege", werd gepubliceerd in de zomer van 2012 in een editie van de Journal  door  Nicholas Pelham, die tevens schrijft voor de Economist  en de New York Review of Books , volgens zijn bio. Het onderwerp werd opnieuw onder de aandacht gebracht dankzij Myer Freimann van Tablet, een online webblog over joodse zaken, waarvandaan het bericht over het gebruik van kinderarbeid door hamas verder is gegaan via sociale media.

Pelham schreef dat er ondanks het economische succes van de tunnels onder de Egyptische grens, die hamas door een bloeiende zwarte markt hielp met het bewapenen met nieuwe wapens, er ook een paar nadelen waren. Een daarvan was het gebruik maken van kinderarbeid en de vele tunnel doden, merkte hij op. "Tijdens een politiepatrouille (dat de auteur mocht begeleiden in december 2011) was er niets gedaan om het gebruik van kinderen in de tunnels te verbergen, net zoals in de Victoriaanse kolenmijnen worden de kinderen gewaardeerd voor hun lenige lichaam en hierdoor waren er weinig belemmeringen . Minstens 160 kinderen zijn gedood in de tunnels, volgens Hamas ambtenaren "(cursivering van mij).

Hoewel sommige kinderen waarschijnlijk vrijwillig werkten in de tunnels blijft het feit dat er klachten van het palestijnse volk kwamen over deze kindersterfte, waardoor hamas zich gedwongen voelde om hier tenminste oppervlakkig op te reageren, tevens is er zeer zeker nog een bepaalde hoeveelheid van dwang die werd gebruikt tegen de kinderen. Het aantal sterfgevallen sinds 2012 is nog niet gerapporteerd, maar vrijwel zeker is dit aantal veel groter dan het aantal door Pelham gerapporteerd.

Samengevat: Hamas maakt niet alleen gebruik van kinderarbeid, maar waarschijnlijk ook van kinderslavernij, om haar terreur tunnel netwerk te bouwen en in stand te houden. Terwijl de wereld zich grote zorgen maakt over het aantal kinderslachtoffers door de Israëlische aanvallen op hamas doelen in Gaza, worden de dode kinderen in de tunnels van hamas genegeerd en gaat hamas vrolijk en ongestoord verder met het opzettelijk doden van honderden Palestijnse kinderen zonder zich druk te maken over de bezwaren van de lokale bevolking.

De wetenschap dat hamas kinderen misbruikt om tunnels voor de smokkel en terreur te graven tot 25 meter onder de grond verandert de morele berekening van de oorlog aanzienlijk. Niet alleen toont hamas extreme onverschilligheid voor het leven van palestijnse kinderen door ze te gebruiken als menselijk schild, het plaatsen van raketten in de VN-scholen en dergelijke, maar het vernietigt ook nog eens de levens van palestijnse kinderen door deze kinderen onder de grond te laten werken en sterven onder onmenselijke omstandigheden. die wellicht passen bij de negentiende eeuw maar zeer zeker niet bij onze moderne tijd.

Het palestijnse verzet tegen Israël dat vraagt ​​om een ​​wapenstilstand zodat het hamas-tunnel netwerk weer wat hersteld kan worden klinkt als het effectief verdedigen van een slavernij regime, hatelijker en het slechtste wat de wereld heeft gezien sinds de kindsoldaten van Joseph Kony's wrede Lord's Resistance Army in Oeganda, of de werkkampen van de nazi's in de Tweede Wereldoorlog, een wapenstilstand kan enkel rekenen op meer kinderen die aan de slag gaan in de tunnels voor de terreur oorlog, meer kinderen wat automatisch neer komt op nieuwe kinderlijken in de terreur tunnels van hamas.

Het is nogal ironisch dat juist president Barack Obama, gezien zijn eigen verkiezing in 2008 als antwoord op de morele vlek van de slavernij in Amerika, vandaag de dag aandringt op het tot stand komen van een hamas-regering die aantoonbaar gebruik maakt van kinderslavernij. De Israëlische regering is naar verluidt geschokt door de manier waarop Obama de wapenstilstand poogt te duwen in een positieve richting voor de hamas terroristen en slavenhandelaars. Het Amerikaanse publiek moet geschokt zijn op wat voor cynische manier Obama zijn moraal heeft afgeworpen.

Artikel van Joel Barry Pollak voor Breitbart News :  link naar originele artikel
Joel Barry Pollak is een Amerikaanse politieke commentator en auteur van Zuid Afrikaanse afkomst.

vrije vertaling door Bolo

Geen opmerkingen: