.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

donderdag 9 augustus 2018

Duitsland verpleegt neo nazistische paramilitairen uit Oekraïne op kosten van de Duitse belastingbetalers

Duitsland heeft sinds 2014 meer dan 100 gewonde soldaten uit Oekraïne verzorgt maar weet niet of ze in het Oekraïense leger hebben gediend of uit neo-nazistische paramilitairen organisaties afkomstig waren. Sommige van hen werden gefilmd terwijl ze, gelegen op stretchers en brancards, de nazi groet en andere extreem rechtse tekens toonde. 

De federale overheid "heeft geen informatie" over de vraag of de door Duitsland verpleegde Oekraïners deel uitmaakten van het Oekraïense leger of paramilitaire groeperingen die banden onderhouden met neo nazi's en andere extreemrechtse strijders, zoals het beruchte Azov-bataljon. Dit meldde hoofd van het parlementaire defensiecomité Wolfgang Hellmich die hiermee reageerde op een vraag van Alexander Neu van de politieke partij 'Die Linke'.

De brief van Hellmich, verkregen door RT Deutsch, geeft aan dat 112 Oekraïense 'militairen' naar Duitsland werden overgevlogen en verpleegt sinds het conflict in Oost-Oekraïne begon in 2014. Het bevestigt ook dat alle transport en medische kosten door de Duitse belastingbetalers werden gedekt.


Eerder liet de woordvoerder van het ministerie van Defensie aan RT weten dat de patiënten "met zorg wegens hun medische toestand worden geselecteerd", met voorrang voor degenen die dringend behandeld moesten worden en niet op basis van wat ze deden en waar ze dienden.

Neu, wiens partij zich verzet tegen de heersende coalitie, vroeg specifiek naar de strijders van het beruchte Azov-bataljon, omdat haar leden door talloze media werden gerapporteerd als met nazi-insignes zwaaiende en neo-nazi en met ultranationalistische opvattingen strooiende Oekraïners. Waaronder het officiële symbool van het bataljon de 'Wolfsangel' dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door verschillende Duitse en Oekraïense SS-divisies werd gebruikt.

In juli voerde een van de gewonde Oekraïense strijders, die op het punt stond om te worden behandeld door de Duitse luchtmacht, een gebaar dat identiek was aan een nazi-groet terwijl hij op een brancard lag en werd gefilmd door de filmploeg van de Deutsche Welle TV. Volgens het rapport werden acht Oekraïners die dag opgenomen in een ziekenhuis in Berlijn en zes anderen werden overgebracht naar een ziekenhuis in Hamburg.


Een andere gewonde man die op weg was naar Duitsland werd gefilmd door de Oekraïense tv-zender TSN terwijl hij een T-shirt droeg van het kledingmerk dat populair is bij neo-nazi's en ultranationalisten. Het shirt in kwestie maakte een verwijzing naar de SS-divisie 'Wiking.'

Ukrainian Neo-Nazis mark anniversary of Galicia SS division with torchlit march (VIDEO)


Het Azov-bataljon nam actief deel aan de oorlog in Oost-Oekraïne. De strijders kunnen ook regelmatig worden gezien tijdens het marcheren in door fakkels verlichte processies, waarbij ze de nazi-collaborateurs in Oekraïne, zoals de SS Galicia Division, prijzen.

De neo-nazi-ideologie binnen het bataljon werd opgemerkt door belangrijke media, zoals USA Today en Der Spiegel, terwijl de commandanten de banden met nazi-Duitsland afwijzen en benadrukken dat de extreme standpunten van sommige leden "hun persoonlijke overtuigingen zijn ".

Artikel via RT vertaling Bolo

Geen opmerkingen: