.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

woensdag 10 februari 2016

Tien Yezidi's verdronken op zee, overlevenden gevangen gezet in Turkije : Dit ook gemist bij de mainstream media?Acht Yezidi's die probeerden van Turkije naar Griekenland te vluchten werden gered door Turkse troepen, althans dat dachten ze, ze werden namelijk gevangen gezet en opgesloten voor meerdere dagen. Tien andere Yezidi's, onder wie een baby, verdronken tijdens hun vluchtpoging.

Volgens Renanah Goldhar, een van de oprichters van de Canadese joden en Vrienden van de Yezidi's, is een schip met hierop een viertal Yezidi families vergaan in het midden van de Egeïsche Zee, gedeelte van de Middellandse zee tussen Griekenland en Turkije, op 31 januari van dit jaar. Terwijl ze proberen om Turkije te ontvluchten om Europa te bereiken zijn tien Yezidi's, met onder hen een 1,5 jaar oude baby, verdronken op zee. Turkije wist 8 Yezidi's te redden die vervolgens gevangen genomen werden en opgesloten werden voor meerdere dagen. Volgens diverse rapporten, werden ze na 2 of 3 dagen weer vrijgelaten. Alle van de Yezidi's die werden gevangen genomen of het leven lieten op zee zijn verwant aan Hayder Essw, een Yezidi activist die momenteel in Ontario woont.

"De vier Yezidi families kwamen uit Irak naar Turkije waar vandaan ze verder zouden vluchten naar Griekenland om van daaruit verder Europa in te trekken, maar helaas is ze dit niet gelukt," aldus Goldhar. "Zij verlieten Irak omdat hun dorp Barbira op slechts een 5-minuten rijden van de terroristen van "islamitische staat" vandaan lag. Ze konden niet blijven in hun dorp omdat er daar geen enkele bescherming voor hen was." Ze durfden ook niet in Turkije te blijven aangezien ze niet veilig zijn in een islamitisch land.

In Irak werden deze gezinnen gedwongen om te verblijven in Barbira en dit is mede te wijten aan het feit dat de Koerdische autoriteiten Yezidi's van wie de huizen nog niet vernietigd zijn door isis en waarvan de dorpen nog niet onder isis controle zijn en in hun dorpen voedselhulp nog mogelijk is niet kunnen opvangen aangezien ze hier eenvoudigweg de middelen niet voor hebben. Opgemerkt dient te worden dat 430.000 Yezidi's in Irak en Turkije leven in ellende en honger dit als gevolg van de vrijwel constante aanvallen van isis. De KRG overheid beschikt niet over de middelen om te zorgen voor elk van hen en dit is weer te wijten aan het feit dat de centrale regering in Bagdad heeft gesneden in hun budget onder Iraanse druk.

Dientengevolge zijn ook de peshmerga niet betaald de laatste 4 maanden. Als gevolg van deze realiteit heeft de KRG alleen de middelen om Yezidi's waarvan dorpen en huizen zijn vernietigd en dorpen ingenomen zijn door isis in hun vluchtelingenkampen op te vangen. Echter vanwege de nabijheid van isis in de buurt van Barbira voelde Essw's familie zich niet meer veilig en dit verklaarde hun gevaarlijke reis uit Irak. Volgens Mirza Ismail, voorzitter van de Yezidi Human Rights Organization, "De Yezidi's zijn zo wanhopig en vluchten naar Europa omdat ze niet veilig zijn in elke plaats die wordt bestuurd door moslims." Het moet worden opgemerkt dat in het dorp Kocho Shingal  1800 Yezidi's werden aangevallen in 2014. Ondanks de pleidooien van Mirza Ismail en andere Yezidi leiders in die tijd kwam geen hulp voor hen. Alle mannen werden onthoofd en de vrouwen werden verkocht als seksslavin. Yezidi vrouwen en meisjes, sommigen van hen niet ouder dan negen jaar, worden meerdere keren per dag verkracht en ze worden als vee verkocht en weer opnieuw verkocht als seksslavin.

Het tragische lot van de Yezidi's is niet prominent in het nieuws. Velen Yezidi's willen Irak zo snel mogelijk samen met hun familie verlaten. Een voorbeeld van zo'n verhaal is dat van Zeri die opgroeide in de stad Qahtaniya. Volgens Goldhar was Zeri pas een jaar getrouwd met Adnan, haar man toen isis naar haar dorp kwam in augustus 2014: "Het 19-jarige meisje woonde samen met haar man bij zijn familie. De man was niet thuis. Hij werkte in Erbil. De isis terroristen vertelde de mannen dat ze zich moeten bekeren tot de islam of sterven. De mannen zeiden: 'Wij zullen onze eigen religie niet in de steek laten. Vervolgens werden de 12 mannen uit de familie koelbloedig vermoord, waaronder haar schoonvader en zijn broers. De vrouwen werden gevangen genomen. "

Zeri werd meegenomen naar een slavenmarkt om te worden verkocht, maar ze had haar mobiel nog bij haar en slaagde ze erin om haar man te bellen Adnan zei "Ze vertelde me dat ze nooit zou toestaan ​​dat een andere man haar aan zou raken en dat ze zichzelf dan zou doden. Ze sneed haar keel door. Het isis tuig plaatste de foto van haar lichaam op het internet. Adnan woont nu in een kamp voor ontheemden, waar de Yezidi's worden misbruikt door de islamitische autoriteiten in het kamp. Veel meisjes hebben zelfmoord gepleegd in plaats van te worden verkracht. Sjaals werden verbannen uit de verblijven van de meisjes en vrouwen aangezien er te veel meisjes die voor de slavernij gehouden werden door isis er voor  hebben gekozen om zelfmoord te plegen door zichzelf op te hangen aan hun sjaal." Negentien andere Yezidi meisjes werden levend verbrand door isis voor het weigeren om seksuele relaties met jihadisten te hebben en omdat ze zich niet wilden bekeren tot de islam.

Een andere Yezidi vrouw die probeerde te ontsnappen naar Mount Sinjar met haar familie werd gevangen genomen door isis. Deze vertelde de mannen die bij haar waren om ofwel te bekeren tot de islam of te sterven. Ze kozen allemaal voor de dood en werden vermoord: "Ze werden gedood voor haar ogen en voor de ogen van haar 1,5 jaar oude zoontje en de andere vrouwelijke familieleden. De lichamen werden achtergelaten op de grond. De vrouwen werden gevangen genomen. Zij scheidden haar en haar zoon van de andere vrouwen uit hun familie. Ze werd verkocht en tot slaaf gemaakt door isis. Ze trainden haar zoon en maakte van hem een zelfmoordterrorist. Ze werd opgesloten in een kamer en is er op een nacht in geslaagd om de deur te openen en te ontsnappen. Ze liep tot 04:00 in de ochtend tot ze een man tegenkwam. Ze probeerde zich te verbergen, maar er was nergens een plek om je te verbergen."

De man zag de Yezidi vrouw en vroeg haar waarom ze het haar niet bedekt had en zei dat isis haar zou vermoorden als ze haar zagen rondlopen op deze manier. Ze legde de man uit dat ze een Yezidi slaaf was. "Hij had medelijden met haar en nam haar mee naar zijn familie en bracht haar door de isis checkpoints door te beweren dat ze een familielid van hem was die erg ziek was en snel medische zorg nodig had. Hij had 2 of 3 dochters en behandelde haar alsof ze ook één van zijn eigen dochters was voor een periode van enkele weken, totdat hij in staat was om haar veilig langs de isis grensposten te brengen. Ze verblijft nu in een dorp in de buurt van Dabook."

Volgens journalist Doris Strub Epstein, "Recente rapporten van de Amerikaanse sub-commissie buitenlandse zaken en Washington's Holocaust Memorial Museum geven dat aan wat reeds pijnlijk duidelijk is. Sinds anderhalf jaar worden de Yezidi mensen geconfronteerd met genocide en slavernij uitgevoerd door isis. Dit terwijl de internationale gemeenschap, de VN en de media een oogje dichtknijpen. De liberale Canadese regering deed een verkiezingsbelofte om 25.000 Syrische migranten op te vangen maar ze blijven de doelstellingen van het isis regiem om een genocide uit te voeren op alle anders denkende negeren. Een genocide op de niet-islamitische minderheden, waaronder christenen, Baha'i, Mandeeërs, en met de Yezidi mensen aan de top van de lijst. Deze bedreigde mensen hebben nergens meer hoop op en ze zijn wanhopig. Ze worden vervolgd binnen en buiten de vluchtelingenkampen in Irak en Turkije."

Deze mensen zouden hier in opvangcentra moeten verblijven en niet de daders van deze genocide in uitvoering. De bedreigde gezinnen zouden opvang moet krijgen binnen onze landsgrenzen en niet de islamitische volgers van de pedofiele nep profeet zonder vrede. (opmerking Bolo)

Mark Vandermaas, oprichter van "Israël Truth Week" en een voormalig soldaat in het Canadese leger, verklaarde: "We moeten het enige juiste doen. Yezidi's vormen geen veiligheidsrisico's. Ze hebben geen probleem om zich aan te passen en ze willen daadwerkelijk integreren in de Canadese samenleving. Onze regering moet wakker worden en iets voor de Yezidi's en christenen doen voordat het te laat is. Eerst kwamen ze voor de Yezidi's en dan zullen ze voor ons komen."


Artikel van Rachel Avraham voor Jerusalem Online

Vrije vertaling door Bolo 

Geen opmerkingen: