.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

maandag 21 maart 2016

Nauwelijks belangstelling in de wereld voor de moord op de vier zusters in Jemen, Het interesseert geen mens wanneer christenen het moeten ontgelden


Nee, ik ben niet plotsklaps gelovig geworden en ben ook niet spontaan het pad van de Heer gaan bewandelen. Onderstaande twee artikelen kwam ik tegen en de opmerking van  Mgr. Camillo Ballin trof mij diep. 'Het interesseert geen mens wanneer christenen het moeten ontgelden' en ja hier heeft hij een punt.
Wanneer je een scheet laat in de buurt van een moskee dan wordt je opgepakt, maar wanneer je een kerk in brandt steekt dan had deze kerk daar maar niet moeten staan.
Christenen worden wereldwijd, dus niet enkel en alleen daar in die met middeleeuwse achterlijkheid gevulde zandbak, vervolgt en opgejaagd. Ja ook in Nederland worden mensen die een ander geloof dan dat van die vrede hatende pedofiel aanhangen ondertussen behandelt als derderangsburgers zonder rechten met enkel plichten.
Synagoges, kerken en tempels mogen wereldwijd worden onteert en platgebrand maar blijf met je poten van de moskee af want dan staat heel de wereld met inbegrip van de Verenigde Staten en Europa, dus ook de Nederlandse regering, gelijk op scherp om het minachtende gedrag ten opzichte van de islam te veroordelen.
Het vermoorden van nonnen, zusters dus, alsmede christelijke vrijwilligers die hulp bieden aan onderdrukte kinderen en ouderen, zoals in dit geval in Jemen, kunnen na hartenlust worden vermoord en dit komt niet verder dan een pagina zes berichtje in de ochtendkrant of een kort berichtje op het middernacht journaal bij de staatsomroep.
De reden waarom ik dit hier plaats is het ontkennen van de feiten door de mainstream media, of nee het verdringen van de feiten door ze eenvoudigweg niet de belangstelling te schenken die deze zusters wel verdienen.
Deze gelovigen hebben de pech dat ze geen islamitische jihadisten of peofielen op een vakantiepark of kazerne in Grave, Overloon, Heumensoord, Zeist, Utrecht, Amsterdam, Eindhoven en ga nog maar even door helpen. Nee deze mensen kiezen ervoor om de echte slachtoffers te gaan helpen, niet in een vakantiepark maar daar waar de mensen zitten die ook daadwerkelijk hulp nodig hebben zoals bijvoorbeeld in Jemen.
Ze proberen deze mensen te helpen om hun leven weer op te bouwen en worden tegengewerkt door islamitische laffe honden die ongestoord en volledig risicoloos deze zusters van de Naastenliefde alsmede andere christenen kunnen afslachten aangezien er hier niet 24/7 camera's van CNN, RTL, BBC of onze staatsomroep aanwezig zijn om het onrecht te filmen.
met groet Bolo
Bijlage 1.

Jemen: “Ze deelden brood uit en kregen kogels terug”

In een interview met Kerk in Nood verklaarde Mgr. Camillo Ballin, de bisschop gevestigd in het noorden van deze regio, dat noch de media, noch de politiek ook maar de geringste belangstelling voor deze daad aan de dag hebben gelegd. “Niemand heeft een hand uitgestoken. Het interesseert geen mens wanneer christenen het moeten ontgelden. Net als bij Jezus. Hij werd door iedereen in de steek gelaten. Precies zoals nu met de Kerk gebeurt.“ Mgr. Ballin, apostolisch nuntius voor Noord Arabië, met zetel in Bahrein, verklaarde dat een gewone moslim een dergelijke slachtpartij niet zou kunnen goedkeuren. De bisschop, die van Italiaanse afkomst is, benadrukte dat de vier zusters van de congregatie van Moeder Teresa vermoord zijn uit haat tegenover het christelijke geloof: “We kunnen ze dus duidelijk als martelaressen uitroepen.“

Bijlage 2.

4 Zusters van de Naastenliefde vermoord in Jemen

We hebben vernomen dat vier zusters, Missionarissen van de Naastenliefde (Zusters van Moeder Teresa) vermoord zijn in Aden (Jemen). Ze werden op vrijdag 4 maart in de loop van de ochtend door een groep gewapende mannen aangevallen, die binnengedrongen waren in het huis, waar de zusters zich ontfermden over bejaarden en gehandicapten.
Naast de vier religieuzen hebben de terroristen ook twaalf andere personen gedood, onder wie enkele Jemenitische vrouwen die in de instelling werkten en acht bejaarde inwoners. Het lot van een pater salesiaan, Tom Uzhunnalil die in het klooster bij de zusters inwoonde, is nog onzeker. “Deze zusters dienden de allerarmsten en kozen ervoor om in de hel – die Jemen nu geworden is – te blijven, legt Marc Fromager, directeur van Kerk in Nood Frankrijk ons uit. Ze zijn het slachtoffer geworden van een moord die in koelen bloede is uitgevoerd en die nog gewelddadiger lijkt dan de dagelijkse bombardementen die hen op elk ogenblik hadden kunnen treffen. Men is er blijkbaar op uit om elke christelijke aanwezigheid in het land uit te roeien.”
De zusters waren afkomstig uit Rwanda(twee zusters), India en Kenia.
In september bracht de apostolische vicaris voor Saoedi-Arabië, Mgr. Hinder, nog hulde aan de zusters die “ondanks de oorlogsdreiging, zo vertrouwde hij aan Kerk in Nood toe, toch in het land bleven om zich verder in te zetten voor de gehandicapten.”

Geen opmerkingen: