.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 11 februari 2014

STOLZ

Trots op de Nederlanders


En dan komen er onder de een of andere steen weer een van die azijn slikkende zogenaamde bekende Nederlanders die zelf nooit verder gekomen is dan een vijfde plek tijdens het regionaal kampioenschap koekhappen voor verstandelijk beperkte vandaan om ons even te vertellen dat het allemaal geen zak voorstelt.

Wat voor een zuurpruim moet je dan wel niet wezen wanneer we eindelijk weer eens trots kunnen zijn op de prestaties van Nederlandse sporters tijdens een groot evenement als de olympische spelen om dan te gaan lopen brullen dat de langebaanwedstrijden afgeschaft moeten worden.

Zo'n Marianne Zwagerman die dan op radio 1 even haar gal mag komen spugen, omdat ze wellicht zelf niet verder komt dan een beetje sporten op de slaapkamer, gaat dan even de prestaties van onze top schaatsers afdoen als zijnde dat andere landen dat gewoon niet kunnen en dat wij om die reden dan maar even een andere sport moeten gaan beoefenen, iets waar we minder eenvoudig mee kunnen winnen.

Geweldig plan, stel gelijk maar even voor dat Spanje stopt met voetballen en iets anders gaat doen, aangezien ze de laatste jaren al Europees en Wereldkampioen zijn geworden, tja al die andere landen stellen niks voor, kunnen we dat voetballen niet beter afschaffen?

Hoe verzin je het, Nederland is een schaatsland bij uitstek en dat we bedoel ze daar nou eenmaal beter in zijn dan die andere dat is toch gewoon geweldig?

Door het uiten van dat soort reacties doe je weinig eer aan de geweldige optredens van de Nederlandse schaatsers en ik (en met mij gelukkig nog veel meer mensen) zijn er wel trots op dat wij als zo'n klein landje het geweldig doen.
Stolz in plaats van trots, gewoon omdat ik me eigen een Duitser voel wanneer ik trots op me land ben, iets wat we in Nederland kennelijk niet meer mogen.

En dan hebben we deze nog  ! ! !
Natuurlijk moeten wij de Russen aanspreken over hun mensenrechten, of beter nog het gebrek eraan, maar donder er nu eens lekker even een eind mee op, genoeg is genoeg.
Uiteraard was Ireen blij met de knuffel van Poetin en waarom ook niet?
Is toch geweldig?
Wanneer een en ander in de Verenigde Staten had plaats gevonden en ze een knuffel had gekregen van islamieten lover Obama dan had iedereen het geweldig gevonden en nu lopen er linkse azijn slikkers te zeuren dat ze wel iets over de homo rechten had kunnen zeggen en een "spontaan" gedronken biertje samen met onze koning pint en zijn Argentijnse mokkel daar is toch ook helemaal niks mis mee?
Het lijkt er wel op alsof we in Nederland gewoon geen plezier meer mogen maken zonder steeds maar om te moeten kijken of dat we niet de een of andere linkse huilebalk op zijn of haar veel te lange tenen gaan staan.
Gewoon omdat het een wereld prestatie is ga ik dit artikel aanvullen met, naar ik mag hopen, dagelijks nieuwe Nederlandse winnaars.
Of is het echte probleem dat we het hebben over Nederlandse winnaars en dat we er geen mensen bij hebben met een rifgebergte achtergrond?

met groet Bolo 
  
Sven Kramer (Goud) Jan Blokhuijsen (Zilver) Jorrit Bergsma (Brons)


Ireen Wüst (Goud) 3000 meter vrouwen

Michel Mulder (Goud) Jan Smeekens (Zilver) Ronald Mulder (Brons)


Margot Boer (Brons) 500 meter vrouwen

Stefan Groothuis (Goud) Michel Mulder (Brons) 1000 meter mannen


  Ireen Wüst (zilver) & Margot Boer (Brons) op de 1000 meter 


             Sjinkie Knegt (Brons) 1500 meter shorttrack


Koen Verweij (Zilver) 1500 meter mannen 

Jorien ter Mors (Goud) Ireen Wüst (zilver) & Lotte van Beek  (Brons)


Sven Kramer (Zilver) Jorrit Bergsma (Goud) Bob de Jong (Brons)

Ireen Wüst (zilver) Martina Sáblíková (goud) Carien Kleibeuker (brons)


Goud ploegenachtervolging vrouwen


                                         Goud ploegenachtervolging mannen


BoloGeen opmerkingen: