.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

donderdag 20 februari 2014

Illegalen overspoelen Europa

Dramatische stijging illegale immigratieVolgens cijfers van het EU-grens agentschap Frontex is het aantal illegale grensoverschrijdingen bijna verdubbeld in de Europese Unie binnen een jaar tijd. Het overgrote deel komt via Lampedusa en Sicilië.


De illegale immigratie naar Europa is sterk toegenomen. Dit blijkt uit de meest recente bevindingen van het EU-grens agentschap Frontex, dat verwijst naar het derde kwartaal van 2013. In deze periode werden er meer illegale grensoverschrijdingen geregistreerd als op het hoogtepunt van de Arabische Lente in 2011.
Er zijn in het verleden ook nog nooit zoveel asielaanvragen ingediend in de EU als in deze periode het geval was. 
De meeste vluchtelingen komen via Italië binnen in Europa. Deze vluchtelingen kwamen voornamelijk uit Syrië in een poging om de burgeroorlog aldaar te ontvluchten. Er is geen enkel teken voor dat op korte of middellange termijn er iets in deze situatie zou veranderen en het lijkt zo te zijn dat de stroom vluchtelingen voorlopig nog wel zou aanblijven.

In het derde kwartaal van 2013 werder er 42.618 illegale grensoverschrijdingen geregistreerd van vluchtelingen die Europa binnen probeerde te komen, dit is bijna twee maal zoveel als in dezelfde periode van het voorgaande jaar en vier keer zoveel als in het begin van 2013. Men spreekt van een "dramatische toename", van vluchtelingen die bijna uitsluitend via de Italiaanse kust en dan  met name op Lampedusa en Sicilië, proberen hun toevlucht tot het Europese vaste land te verkrijgen. Hiervan zijn er ergens tussen de 8.000 en 12.000 geregistreerd. Naast Syriërs zijn het vooral Eritreërs, vanuit Soedan, die hier werden opgenomen en in mindere mate ook Somaliërs en Egyptenaren. De meesten zijn met de boot gekomen vanuit Libië. Men kwam deze kant op met grote schepen met hieromheen een aantal kleinere bootjes alwaar deze vluchtelingen mee aan land werden gebracht, als ze dat tenminste al haalden overigens.

In Griekenland kwamen de laatste jaren de meeste illegale immigranten Europa binnen en wel vanuit Turkije, hier is de situatie momenteel echter redelijk stabiel, de landgrens met Turkije is de laatste jaren steeds beter beveiligd om de illegale tegen te houden, in vroegere tijden werd deze grens beschouwd als de open poort naar Europa. Griekenland is echter naar Italië nog steeds het EU-land met het op een na grootste aantal geregistreerde immigratie pogingen om Europa binnen te komen.

De illegale grensoverschrijdingen hebben zich hiervandaan echter verplaatst en is vooral toegenomen in de oostelijke Egeïsche Zee en in het naburige Bulgarije, dit leverde aldaar een verhoging op van maar liefst 600 procent in vergelijking met het voorgaande. Naast Syriërs kwamen er voornamelijk Afghanen en Algerijnen over de grens. Ook bij de Hongaarse grens met Servië werden er tijdelijk grote stijgingen geregistreerd, echter dit nam weer af nadat het land de asielwet had aangescherpt.

Het aantal asielaanvragen in de EU-landen steeg in deze periode in "een alarmerend tempo" zoals Frontex heeft aangegeven en was het hoogste niveau in een kwartaal dat ooit is geteld binnen de EU. 
Het aantal aanvragen van Syriërs alleen bedroeg al 13.963 en dit was een verdubbeling van het reeds zeer hoog aantal aanvragen in het vorige kwartaal. Meer dan twee derde van de Syrische asiel verzoeken zijn gedaan in Zweden, Duitsland en Bulgarije. 
Volgens het rapport was er toen een toenemend aantal aanvragers van diverse nationaliteiten, vooral in Zweden, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk volgens de rapportage van Frontex..

De asielinstroom in Nederland is het afgelopen jaar met 31 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. In 2013 vroegen 17.189 mensen asiel aan, terwijl dat er in 2012 13.170 waren. Dat blijkt uit de asieljaarcijfers van 2013 die de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) bekend heeft gemaakt.
Ook in Nederland is deze stijging voor een groot deel toe te schrijven aan het groeiend aantal Syriërs dat in Nederland asiel zoekt. In 2013 hebben 2.673 Syriërs asiel aangevraagd in Nederland. In 2012 waren dat er nog 454. Ook het aantal Somaliërs en Eritreërs dat in Nederland asiel aanvroeg is gestegen.

Ongeveer 117 800 personen vroegen asiel aan in de EU gedurende het derde kwartaal van 2013. Dit is een toename van 30% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, het is niet veel maar uiteraard liggen wij in Nederland met 31% netjes boven het gemiddelde.
Met een toename van 15 000 personen, neemt Duitsland de helft van de totale toename in de EU voor zijn rekening. Maar ook in Hongarije (vooral asielzoekers uit Pakistan en Kosovo), Italië (vooral asielzoekers uit Afrika) en Zweden (veel asielzoekers uit Syrië) was er een aanzienlijke toename in vergelijking met het derde kwartaal van 2012.
Duitsland (35 925), Nederland (17 189), Zweden (16 695), Frankrijk (15 670), Italië (7 875) en UK (7 730) waren in absolute cijfers de populairste landen van bestemming in de EU voor asielzoekers.
De Belgen doen het dan een stuk beter, België registreerde 5 540 personen gedurende het derde kwartaal van 2013 en in tegenstelling tot voorgaande jaren, behoort België niet langer tot de top 5 van populairste bestemmingslanden in de EU (in absolute cijfers). België is het land met de grootste daling van asielzoekers in absolute cijfers wanneer het derde kwartaal van 2013 wordt vergeleken met het derde kwartaal van 2012.

Ach het open gooien van onze grenzen, het cadeau doen van onze eigen regels en wetten aan de Europese Unie, het meer dan sociale linkse beleid waarbij alles en dan ook echt alles gedaan moet worden om het de gelukszoekers naar de zin te maken en opa en oma kapot kunnen gaan door een gebrek aan zorg, zorgt er in elk geval voor dat een gedeelte van Nederland weer eens aan het denken is gezet over dit sociaal afbraak beleid en steeds meer in opstand komt.
Ja steeds meer mensen sind zum kotzen in staat wanneer ze weer eens horen over de miljarden die er vanuit Nederland geschonken worden aan eenieder die ook maar denkt te kunnen vreten uit de Nederlandse subsidie ruif ten bate van alles en iedereen die maar niet van Nederlandse afkomst is.

Kan enkel hopen dat dit stukje een kleine bijdrage oplevert tegen Europa en voor het anti Europa beleid dat in Nederland enkel en alleen door de Partij Van De Vrijheid word gevoerd.
Ik wil mijn land terug, wij willen ons land terug en snel graag alvorens het te laat is.

met groet Bolo

Bron vermelding
European Migration Network Belgium

Kleine aanvulling met betrekking tot de Belgen lees je in DIT artikel uit De Volkskrant.

Wanneer je de zielige provocerende Volkskrant kop weg laat en je, je eigen daar niet aan gaat ergeren om vervolgens even door te bijten en het artikel te lezen dan kom je tot het 100% correcte, slimme en verstandige punt van ons buurland.
Men wenst geen uitkering trekkende door de EU opgelegde oost Europeanen binnen de landsgrenzen om te profiteren van de sociale voorzieningen in België.
Goed voorbeeld doet volgen?

Wil de Vries ‏@fyra6452  bedankt voor de tip, lees zelf geen Volkskrant dus had dit bericht dan ook nooit zelf gevonden. 

Geen opmerkingen: