.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 2 februari 2014

Jihad poort naar Europa

Al Qaeda basis in Turkije : de poort voor jihadistische aanslagen in Europa.

Al-Qaeda heeft voor het eerst een basis opgezet in een NAVO land. 
Woensdag 29 januari, de dag waarop de Turkse premier Erdogan met president Rouhani in Teheran zat, liet het hoofd van de Israëlische militaire inlichtingendienst, generaal-majoor Avivi Kochavi zien dat Al Qaeda aanhangers die vechten in Syrië hun eerste trainingsfaciliteiten hadden gevestigd in Turkije. Vandaar uit hebben deze terroristen gemakkelijk toegang tot Europa, wanneer ze dat willen en de weg naar Israël staat zo ook open voor hen. .

Kochavi liet zijn publiek ter illustratie een kaart zien van de proliferatie van Al Qaeda basis in het Midden-Oosten. 
Het nieuws was dat de jihadisten nu werden opgeleid in drie Turkse faciliteiten: Karaman, een stad met 150.000 inwoners gelegen in centraal Anatolië op korte afstand van Istanbul, Osmaniye, een bijzonder gevoelige gelegen plaats niet ver van de grote US-Turkse basis van Adana en het pijpleiding netwerk voor het transport van olie vanuit Irak en Centraal-Azië naar de Turkse mediterrane haven van Ceyhan, en de derde locatie in de buurt Sanlilurfa-Urfa, een stad met een half miljoen inwoners in het zuidwesten gelegen..

Het hoofd van de inlichtingendienst vertelde niet hoe de logistiek van de drie faciliteiten werd geregeld of waar de wapens en de instructeurs vandaan kwamen. Hij liet wel weten dat er week na week er Al Qaeda strijders voor Syrië binnen kwamen vanuit alle hoeken van de wereld, "maar dat ze hier niet blijven," zo vertelde hij. Sommige verblijven zeker langer in Turkije, anderen, volgens DEBKA file 's, vormen terreur bronnen en andere verkassen naar Irak om daar te vechten.
De sterke indruk die werd opgedaan met Kochavi briefing was dat Turkije niet alleen de thuisbasis is van drie al-Qaeda trainingsfaciliteiten, maar dat de grenzen ook nog eens open blijven voor hen die de basis willen komen versterken vanuit de buurlanden.

Al Qaeda heeft zich gevestigd in Turkije op locaties ongeveer gelijk verdeeld in het gebied om het land in zijn greep te kunnen krijgen juist zoals door de aan al-Qaeda gelinkte Ansar Bayt Al-Magdis terroristische coalitie in het Egyptische Sinaï. 

Volgens de Israëlische inlichtingendiensten gebeurd dit allemaal niet zonder reden en moeten wij in gedachte deze vijf punten die wijzen naar de doelstellingen van de terreur organisatie zeer zeker niet over het hoofd zien. 

1. Om er tijdens de Turkse premier meting in Teheran op te wijzen dat de twee niet-Arabische islamitische landen samen werken in een nieuwe strategische alliantie voor regionale dominantie. 

2. Om er aan te herinneren dat Iran ook een geschiedenis heeft waarbij ze de al-Qaeda terroristen rustig toelaten en hen voorzien van een veilige springplank voor aanvallen rondom het Midden Oosten vooral gericht tegen Saudi-Arabië en de Golf emiraten, waarmee Teheran totaal geen morele problemen had.. Geen van de twee nieuwe bondgenoten, Turkije en Iran heeft enige scrupules om gebruik te maken van al-Qaeda terrorisme wanneer ze er zelf ook maar denken iets beter van te worden. 

3. De noodzaak om de Europese NAVO-leden te waarschuwen dat de kansen op en gevaren van een terroristische dreiging dichterbij gekomen zijn dan ooit tevoren aan onze westerse nationale grenzen, iets dat word vergemakkelijkt door het ondoordacht handelen van een medelid. 

4. Aan Obama's volledige aandacht moet worden gebracht wat de gevolgen zijn van zijn geflirt met Iran en wat zijn geheime beloftes aan ayatollah voor het Midden-Oosten tot stand kunnen brengen. 
Zeker is het echter wel dat Teherans affiniteit voor terroristische methoden en gekozen partners ten grondslag ligt aan het handelen van deze natie.

5. De Israëlische generaal bracht bovendien een zeer belangrijk en verontrustend punt naar voren door te wijzen op de massa-bedevaart van prominente Midden-Oosten figuren naar Teheran dat heeft plaatsgevonden sinds de ondertekening van het interim-nucleaire akkoord in november. Zelfs de Palestijnse leider Mahmoud Abbas zond een boodschapper naar de Iraanse hoofdstad om eens voorzichtig te informeren naar de mogelijkheden tot een akkoord dan wel samenwerking tussen Teheran en het rovershol Ramallah. 

De boodschapper, Jibril Rajoub van de Fatah beweging, werd op woensdag ontvangen door de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zerif.
Na de bespreking kwam de Palestijnse delegatie naar buiten met een buitengewone vreemd commentaar: "We hebben onze kaarten getoond en we zijn eerlijk, wij zijn daadwerkelijk niet bezig om een ieder te bedriegen of te manipuleren" 
Dit leek er verdacht veel op dat de Iraniërs niet geheel vertrouwden op de Palestijnse boodschapper . 

Twee dagen later zag Rajib een rol weggelegd voor Iran bij de onderhandelingen van het Israëlisch-Palestijnse "vredes" proces onder leiding van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en benadrukte door te proberen om dit op te eisen.

via debkafile vrije vertaling Bolo 

Geen opmerkingen: