.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 25 februari 2014

Eerwraak moorden en de palestijnen

100% stijging van de Palestijnse "Familie-eer" moorden 2013


  •  PA wet beschermt moordenaars van vrouwen en meisjes die gedood werden voor de zogenaamde "familie-eer"
  • Abbas heeft herhaaldelijk beloofd om de wet inzage "familie-eer" moorden aan te passen, maar is deze belofte nog steeds niet nagekomen en het aantal "eremoorden" is verdubbeld
  • PLO Executive Committee Ashrawi beweren dat dergelijke misdaden het gevolg zijn van "familie-eer" is een "excuus"

Volgens een hoge ambtenaar van het pa ministerie voor vrouwenzaken is er sprake van een stijging van 100% in het aantal Palestijnse vrouwen dat werd vermoord in de naam van de "familie-eer in 2013" 
Ook is er de klacht dat PA leider Abbas zijn belofte om de PA wet die op dit moment de moordenaars van vrouwen die werden vermoord te beschermen omwille van de zogenaamde "familie-eer" te wijzigen nog steeds niet heeft aangepast.

artikel Al-Hayat Al-Jadida , 3 februari 2014 "Volgens directeur coördinatie bij het ministerie van vrouwenzaken, Nabila Rizq bleek dat het aantal vrouwen die in 2013 werden vermoord in Palestina vanwege 'familie-eer' steeg tot 27, tegenover 13 vrouwen die werden vermoord in 2012 ... Rizq gaf aan dat de maas in het wetboek van strafrecht, met name de verzachtende omstandigheden en omstandigheden die moord toelaten, de crimineel een excuus geeft om zijn misdaad te plegen en zij beweerde dat drie jaar geleden een verzoek bij president Mahmoud Abbas werd ingediend om deze clausule te verwijderen omdat het de crimineel vrijstelling van straf geeft." 

['Honour': Misdaden, Paradigma's en geweld tegen vrouwen ; Eds. Sara Hossain, Lynn Welchman; Zed Books Ltd 2005]"De pa wet volgt de clausules in de Jordaanse wet die soepel is voor de daders van misdrijven zoals 'eerwraak'. Volgens artikel 98 van het Jordaanse strafrecht Wet 16, dader "wordt gestraft met een lagere straf" voor misdaden begaan in een staat van grote woede of  in reactie op een onrechtmatige en gevaarlijke daad van de kant van het slachtoffer (een daad die de wet verder onbeschreven laat en dus na eigen goeddunk kan worden ingevuld). Artikel 340 stelt dat iemand die zijn vrouw of een van zijn bloedverwanten in opgaande lijn of nakomelingen betrapt in de misdaad van overspel kan profiteren van dit verzachtende excuus"

Al drie jaar lang doet Abbas de belofte om deze wetten die soepel reageren op moordenaars van vrouwen te veranderen, echter gebeurd en tot nu toe nog steeds helemaal niets mee.
Zowel in 2011 als in 2012 waren er diverse rapporten met eisen aan de palestijnse autoriteiten om de wetten aan te passen, de belofte tot verandering kwam, maar zoals hierboven aangegeven waren deze belofte net zoveel waard als de belofte van Abbas om te proberen in vrede met Israël te leven, helemaal niets dus.

De onvervulde beloften van Abbas om vrouwen te beschermen, in 2011 en 2012:

In 2011: "Vrouwen organisaties, mensenrechtenorganisaties, werknemers [beslissing om de juridisch adviseur opdracht te geven de Presidential Office secties 340 wijzigen vakbonden, de politieke facties en de diverse maatschappelijke organisaties in de wijk Hebron hebben Abbas] de president geprezen 'en 98 van het Jordaanse strafrecht Wet 16 van 1960, die het mogelijk maakt mensen die de zogenaamde eerwraak misdaden van moord op vrouwen hebben uitgevoerd aan de rechter te ontsnappen ...
[ Al-Hayat Al-Jadida, 15 mei 2011]

In 2012: "President Abbas gisteren besloten om een juridische commissie te benoemen, bestaande uit zijn juridisch adviseur, Hassan Al-AWRI, en de minister van Justitie, Ali Mahana, de wet van de staat en andere onderzoeken Dit om te verbeteren. de wetten en wijzigt deze, zodat de rechten van Palestijnse vrouwen zullen worden beschermd en hen te verdedigen tegen onderdrukking, geweld en discriminatie. beslissing van de president komt naar aanleiding van de toename van de aanvallen en de gevallen van moorden op vrouwen.
[ Al-Hayat Al-Jadida , 10 augustus 2012]

Maar uiteraard veranderd er voor de vrouwen en meisjes binnen de palestijnse gebieden gewoon helemaal niets en blijven ze gewoon eigendom van de man, mogen ze mishandeld, verkracht, uitgehuwelijkt en vermoord worden, zoals een goed volger van het islamitische recht dit  wenst uit te voeren.
Vrouwen hebben geen rechten, enkel plichten en mogen om die reden slechter behandeld worden dan dieren, uiteraard is dit totaal onbelangrijk voor de verenigde naties en de Europese en/of Nederlandse vrouwen emancipatie clubjes, maar pas wanneer er op tv een vrouwonvriendelijke opmerking word geplaatst, dan is het land hier te klein, maar de vrouwen in de palestijnse gebieden en in andere islamitische bolwerken, ach wat maakt ons dat nou helemaal uit, we lopen liever te zeiken tegen de Russen en gooien er nog een leuke boycot tegenaan om het vrije volk van Israël te fokken, maar de vrouwen en meisjes die nog steeds vogelvrij verklaard zijn en worden besneden, uitgehuwelijkt, mishandeld, vernederd en vermoord, omdat allah en zijn pedofiele profeet dit zo wensen, die laten we liever aan hun lot over, we moeten de palestijnen toch niet op de tenen trappen, kom op zeg, dat kunnen we niet maken

met groet Bolo

na aanleiding van artikel geplaatst op Palestinian Media Watch
 
Geen opmerkingen: