.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 1 juni 2014

Wat Brussel los maakt

Een drietal berichten 

middels Nieuw Religieus Peil


Allochtone jongeren: ’Lekker, kankerjoden doodgeschoten’

 
Nederland, 31 mei 2014
Joodse burgers en organisaties slaan alarm over het groeiende antisemitisme in ons land. Gevreesd wordt voor aanslagen als vorige week in Brussel. Dennis Mok van Stichting Bij Leven en Welzijn dat Joodse instellingen en evenementen beveiligt: ‘Wanneer de overheid nu niet handelt, kun je wachten tot een aanslag als in België ook hier wordt gepleegd’.
Esther Voet van CIDI werd na het bloedbad in het Joods Museum Brussel op Twitter bedolven onder haatberichten: Antizionist is een soort hippe eretitel in dit land. Teksten als ’Lekker, kankerjoden doodgeschoten in België’ komen van 12- tot 16-jarigen van allochtone afkomst. Als CIDI maken we ons grote zorgen over de terugkeer straks van de jihadstrijders uit Syrië’.
Het CIDI deed deze week aangifte tegen Stop de Bezetting van Gretta Duisenberg, omdat die weigert een artikel over ’Joodse beheersing van de wereldmedia’ van de website te verwijderen.
Telegraaf, 31 mei 2014

Steeds meer jihadisten terug

  |  | 
Nederland, 31 mei 2014
Het dreigingsniveau in Nederland wordt in juni niet verhoogd. Dat zegt de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid Dick Schoof. Volgens Schoof komen er steeds meer jihadisten uit Syrië terug naar Nederland, maar is dat geen reden om het niveau te verhogen naar kritiek. "Dan zouden we de verwachting moeten hebben dat er onmiddellijk een aanslag wordt gepleegd", aldus Schoof. Het dreigingsniveau in Nederland is sinds maart 2013 substantieel, het op een na hoogste niveau. Dat betekent dat het risico bestaat dat er een aanslag wordt gepleegd.
NOS, 31 mei 2014

Syriëstrijder bij toeval opgepakt voor aanslag Joods Museum in Brussel

  | 
Frankrijk/België 1 juni 2014
De Franse politie heeft bij toeval een Franse Syriëganger opgepakt voor de aanslag vorige week zaterdag op het Joods Museum in Brussel, waarbij in totaal 4 doden vielen. Mehdi N. (Nemmouche) (29) uit Roubaix werd vrijdag 30 mei in Marseille aangehouden, toen hij van de bus Amsterdam-Brussel-Marseille stapte. Het federaal parket in België heeft de arrestatie bevestigd. België wil dat Frankrijk de verdachte uitlevert. In Marseille worden de bussen uit Amsterdam altijd grondig gecontroleerd, onder meer vanwege drugs. In de bagage van de man vonden agenten een revolver en een kalashnikov van het type dat gebruikt werd bij de aanslag. De man had ook een draagbare GoPro-camera in zijn bezit. Uit de bewakingsbeelden bleek dat de dader zo'n camera onder zijn kleding droeg. Daarnaast droeg de verdachte een petje dat lijkt op het petje dat de dader van de aanslag op had.
Zondag 1 juni werd bekend gemaakt dat de man in 2013 in Syrië zou hebben gevochten aan de kant van de Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIL). In januari van dit jaar keerde Nemmouche terug van zijn jihad en vestigde zich in Frankrijk. De jihadistische groep heeft volgens het ANP banden met de terreurbeweging al-Qaeda.
Veiligheidsdiensten, zoals in Nederland de AIVD, zeggen Syriëgangers die terugkeren nauwlettend in de gaten te houden. Nemmouche had al een fors strafblad o.m. voor een gewapende overval en is vorig jaar naar Syrië gegaan. Hij werd na terugkomst wel gevolgd door de Franse autoriteiten, maar die zijn hem uit het oog verloren.
Volkskrant, 1 juni 2014
le Figaro, 1 juni 2014
Nos, 1 juni 2014
Elsevier, 1 juni 2014

Geen opmerkingen: