.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 11 augustus 2015

Zal iemand de Koerden helpen?

Wat doet het Turkse leger - dit flamboyante lid van de NAVO - met het kleine Koerdische dorpje Roboski? Het westen zou druk op Turkije moeten uitoefenen en het manen humaan, moreel en verantwoordelijk om te gaan met Koerden en andere minderheden.
  • Wat doet het Turkse leger - dit flamboyante lid van de NAVO - met het kleine Koerdische dorpje Roboski?
  • Het westen zou druk op Turkije moeten uitoefenen en het manen humaan, moreel en verantwoordelijk om te gaan met Koerden en andere minderheden. We weten allemaal dat de Obama-regering dit nooit zal doen. Maar er zijn duizenden activisten, academici en universiteiten die het lot van de Koerden negeren, alsof hun mishandeling de normaalste zaak van de wereld is.
  • Er zijn veel soortgelijke "activisten". Hun universiteiten lopen over van de evenementen waarin Israel gedemoniseerd wordt. Maar als u het hen vraagt, hebben ze geen idee wat de Turkse leiders de Koerden aandoen. Deze activisten zijn onwetend danwel hypocriet. Hun activisme heeft weinig te doen met naastenliefde, het gaat om jodenhaat. Wanneer Turkije Israel veroordeelt om het "begaan van slachtingen", zou Israel Turkije de les moeten lezen over de dood van tienduizenden Koerden, en over hoe Turkije de Koerden nog altijd behandelt.

Tijdens Turkije's meest recente verkiezingen op 7 juni, scoorde de pro-Koerdische HDP een overwinning door 13% van de stemmen veilig te stellen, waardoor het nu 80 van de 550 zetels in het Turkse parlement bezit — niet heel de partij is Koerdisch, sommige leden zijn Turks of behoren tot een andere etnische groep. In elk ander land zou dit verwelkomd worden door de autoriteiten als potentiële manier om het gigantische nationale Koerdische dossier, zonder geweld op te lossen. Bovendien op een manier die voor zowel Turken als Koerden gunstig is.
Helaas lijkt Turkije niet van plan dit te doen. De meest recente incidenten, waarbij Ferhat Encu, een Koerdisch lid van de HDP bedreigd, beledigd en geslagen werd door Turkse soldaten in het Koerdische stadje Roboski, is hier een manifestatie van. (Zie hierhier en hier voor videobeelden van dit incident.)
Al vier maanden lang heeft het Turkse leger de plateaus in Roboski geblokkeerd, en de bewoners verboden die plaatsen te bezoeken, vertelt Ferhat Encu Gatestone Institute.
Zware militaire versterkingen zijn naar het dorpje gestuurd, dat grenst aan Irak's Koerdische regio, en dit zorgt volgens Encu voor veel spanning.
In 2011 doodde de Turkse luchtmacht 34 onschuldige burgers, waaronder 17 kinderen, in een luchtaanval op Roboski. Ferhat Encu verloor 11 familieleden in de slachtpartij, waaronder zijn broer Serhat Encu.
Op 7 juni reisde Encu af naar Roboski, zijn thuisstad, om de situatie te observeren en er de spanningen te bedaren.
Tussen de slachting van 2011 en zijn betreding van het parlement in juni 2015, is Ferhat Encu zes keer opgepakt door de politie, en vervolgens weer losgelaten.

Artikel via Gastone Institute
Een reactie posten