.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 22 augustus 2015

Wat een verrassing : ‘Man die aanslag in Thalys wilde plegen was Syriëganger’

Even een korte inleiding en vervolgens het artikel : De mongool die de aanslag wilde plegen was een Marokkaanse moslim, een teruggekeerde islamitische terrorist. En hoe kan dit? Is het een verrassing dat deze juist op een trein kon stappen die Nederland was vertrokken, Nederland het land waar de meerderheid van de bevolking waarschuwt voor de moslims, de islam, voor steeds maar weer nieuwe islamitische gelukszoekers die hier op kosten van de staat de rest van Nederland mogen terroriseren en hier ook nog eens gratis mogen komen wonen. Nederland, het land waar de regering schijt heeft aan de meer dan terechte angst die leeft bij de burgers, bij de echte Nederlanders en steeds maar weer de kant van het islamitische gespuis kiest.

Rowwen Heze zong het eens "'t is een kwestie van geduld rustig wachten op de dag dat heel Holland Limburgs lult dat heel Holland Limburgs lult"

Helaas kunnen we dit wel veranderen tot "'t is een kwestie van geduld rustig wachten op de dag dat heel Holland te maken krijgt met de eerste islamitische terreur aanslag"

Ik zou bijna willen zeggen dat ik hoop dat de mensen die nu nog steeds achter vvd, pvda en het zooitje landverraders van de d66 blijven staan de slachtoffers gaan worden en niet de onschuldige Nederlanders die al zo vaak een waarschuwing hebben gegeven.

met groet Bolo
Artikel uit NRC 


De man die gisteren een aanslag wilde plegen in de Thalys die op weg was van Amsterdam naar Parijs zou recent nog in Syrië zijn geweest. De 26-jarige Marokkaan was in beeld bij de Spaanse antiterreurdienst voor zijn extremistisch-islamitische denkbeelden. Dat melden de Spaanse krant El País en een bron bij de Spaanse antiterreurdienst.
De man, Ayoub El Kahzzani, woonde een jaar in Spanje. In 2014 verhuisde hij naar Frankrijk. Sindsdien zou hij korte tijd in Syrië hebben verkeerd, hoewel niet bekend is wat hij daar gedaan heeft en met wie hij contact heeft gehad. Tegen de Franse krant Le Figaro zou hij hebben gezegd dat hij de trein wilde beroven. De wapens zou hij in een verlaten tas in een park hebben gevonden. De verijdelde aanval van gisteravond is nog niet door een terreurgroep opgeëist.

‘IDENTITEIT NOG NIET BEVESTIGD’

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zei vanmiddag dat de identiteit van de aanvaller nog niet voor 100 procent vaststaat. Wel zei hij dat de man ervan wordt verdacht tot een “radicaal-islamitische beweging” te behoren.
Het federaal parket in België heeft een onderzoek geopend “op basis van de antiterreurwetgeving”, aldus AFP. De Nationale Veiligheidsraad van België komt vandaag bijeen om te spreken over de verijdelde aanslag in de Thalys. De Belgische premier Charles Michel wil dat alle informatie over de schutter en het voorval op tafel komt. Het onderzoek wordt geleid door Frankrijk, maar België heeft aangegeven mee te zullen helpen.

HOLLANDE: ALLES GEDAAN OM DIT UIT TE ZOEKEN

El Kahzzani was volgens persbureau AFP ook bekend bij de Franse antiterreurdiensten, die een onderzoek naar de man zijn begonnen. De Franse president François Hollande zegt dat hij alle mogelijke middelen beschikbaar stelt om op te helderen wat er is gebeurd.
Twitter avatarfhollande François HollandeJe fais part de ma solidarité aux blessés de l’attaque du train Amsterdam-Paris. Tout est mis en œuvre pour faire la lumière sur ce drame.
Bekijk hier een video van de Amerikanen die gisteren het bloedbad in de Thalys wisten te verijdelen.

Gisteravond wilde een man een aanslag plegen in de Thalys die op weg was van Amsterdam naar Parijs. Hij had een kalasjnikov en enkele messen bij zich. Door vlug handelen van drie Amerikanen werd een grote aanval voorkomen. Uiteindelijk vielen er twee gewonden, onder wie een van de Amerikanen. De passagiers zijn inmiddels per trein naar Parijs gebracht.
Artikel via NRC.nl

Geen opmerkingen: