.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 28 maart 2015

Bangladesh, broeinest van de islamOpvoeden van kinderen tot soldaten van allah
"De kinderen worden onderwezen met als doel een verandering van mentaliteit door het islamitische madrasa onderwijs worden ze gevoed met een boodschap van haat tegen alle niet-islamitische gemeenschappen ... islam is de enige ware religie, alle andere religies zijn vals, dit is wat ze geleerd worden vanaf het begin door de madrasa leraar. Ze zingen ook non-stop de mantra dat alle die niet geloven in de islam kaffers zijn en ongelovigen dienen te worden vernietigd door alle ware moslims. " -Shudhansu S. Tunga, auteur van A 20 Miljoen Miljard Biljoen Dollar Verlies: Het verhaal van India's Downslide Onafhankelijkheid .
In zo'n klein land als Bangladesh, ongeveer ter grootte van de Amerikaanse staat Iowa, zijn er 15.000 officieel geregistreerde madrassa's, vergezeld van 200.000 leraren "onderwijzen" ze vier miljoen "studenten." Als men nu kijkt naar het het aantal niet-geregistreerde madrassa bereikt het aantal de hoogte van 64.000. 
"Bangladesh is het land van de meest verraderlijke en gewelddadige stammen van de islam ... Deze satisfactie van theocratische eisen en botte bedreigingen moeten nu eindigen" Bob Churchill, Directeur Communicatie, International Humanist en Ethische Unie. 
Men kan zich voorstellen dat het aantal madrassa's en moskeeën, opgehitst door een regering die een oogje dichtknijpt, voor wetteloosheid zorgt. Hoeveel mensen luisteren naar dit haat prediken en worden nu opgevoed tot "Soldaten van allah."?
Verschil van mening wordt niet getolereerd in de monolithische islamitische samenleving van Bangladesh. Extremistische islamitische krachten vernietigen niet alleen de afgodsbeelden en tempels van de hindoes of boeddhisten, ze gaan ook ze ver dat ze iedereen die zich uitspreekt tegen radicalisering en islamisering willen doden. De extremistische islamitische krachten richten zich grotendeels tegen universitaire docenten, ingenieurs, schrijvers en bloggers, de ene na de ander wie niet in totale overeenstemming met hun geloof onderwijst, bericht of zelfs denkt kan rekenen op ongewenste aandacht van deze islamitische groeperingen.

Met name was het na de oprichting van het Internationale islamitische front voor jihad in 1998 dat Bangladesh de eerste grote aanval uitgevoerd door islamisten  mocht ervaren, op 6 maart 1999.  Deze aanslag doodde 10 onschuldige mensen en nog eens 105 raakte er ernstig gewond, mensen die aan het luisteren waren naar muziek op een cultureel programma georganiseerd door Udichi, een seculiere culturele organisatie.

Sindsdien hebben er veel terreur aanslagen plaatsgevonden in Bangladesh. Niettemin namen politici van het land zelden of nooit initiatieven om islamitische radicalisering te voorkomen, vermoedelijk uit angst voor mishagen onder de enorme islamitische bevolking van het land.  Het tegendeel was eerder waar, bijna elke nieuwe overheid knijpt niet enkel een oogje dicht  en knikt de islamisten vriendelijk toe, maar biedt ook ruimte om het extremisme te voeden. 

In zo'n klein land als Bangladesh, ongeveer ter grootte van de Amerikaanse staat Iowa, zijn er 15.000 officieel geregistreerde madrassa's, vergezeld van 200.000 leraren "onderwijzen" ze vier miljoen "studenten." Als men nu kijkt naar het het aantal niet-geregistreerde madrassa bereikt het aantal de hoogte van 64.000.  Het is ook al lang geen geheim meer dat de madrasa de belangrijkste extremistische kweekschool isShudhansu S. Tunga schrijft,
"Eigenlijk is het madrasa onderwijs in plaats van verheffing van de islamitische jongens en meisjes ten opzichte van andere er op afgestemd  de andere, niet gelovige, gedegradeerd op veel punten te houden, in het bijzonder om de huidige arbeidsmarkt concurrentie aan te gaan. Bovendien wordt hun manier van denken gevoed met een boodschap van haat tegen alle niet-islamitische gemeenschappen. Dit zijn de ernstigste gevaren, niet alleen voor de toekomst van de moslims, maar ook voor de hele mensheid. De islam is de enige ware religie, alle andere religies zijn fake dit is wat ze geleerd worden vanaf het begin door de madrasa leraar. Ze zingen ook nonstop de mantra dat alle niet-gelovigen (in de islam) dit zijn Kaffers en ongelovigen dienen te worden vernietigd door alle ware moslims."
In zo'n klein land als Bangladesh zijn er ook nog eens 250.399 moskeeën waar de gelovigen worden opgeroepen om niet-moslims te haten. (eigenlijk net als in de moskeeën  in Nederland/Europa dus) Ze vervloeken vooral de Joden door het gebruik van de anti- Semitische koran verzen en de meest gelezen hadiths .

Bangladesh is nu een van de meest gevaarlijke plaatsen voor een ¨dissident" om te leven. Tot de vermoorde slachtoffers dit jaar behoren Samiulla Afridi en Avijit Roy. Samiulla Afridi was de advocaat die Dr. Shakil Afridi (geen familie) vertegenwoordigd, op 26 februari Dr. Afridi leidde een vaccinatieprogramma om de Central Intelligence Agency (CIA) te helpen met het lokaliseren van Usama bin Laden. Zijn moord was vermoedelijk een vergelding voor de verdediging van de arts, die door de VS in een Pakistaanse gevangenis verbleef. Avijit Roy, een Amerikaanse burger van oorsprong uit Bangladesh, die een doctoraat in de software engineering had uit Singapore, werd ter dood gebracht op 17 maart na het bijwonen van een boekenbeurs met zijn vrouw, die ook gewond raakte bij de aanval. Roy, een ingenieur, was ook de auteur van verscheidene boeken over wetenschap, atheïsme en vrijheid van meningsuiting. Hij was de stichter van Mukto-Mona het ["Free Mind"] blog, en stond bekend om zijn geschriften tegen het religieuze fundamentalisme. Niemand is er uiteraard ooit gevangen gezet of zelfs maar berecht voor deze daden, het is niet eens bekend of er iemand nog heeft gezocht naar de daders van beide misdrijven.

De directeur Communicatie van de Internationale Humanistische en Ethische Unie, Bob Churchill, zei ,
"Degenen die de meest geloofwaardige bedreigingen tegen het leven van Roy hebben geuit zijn toegestaan ​​om dit te doen met de straffeloosheid in Bangladesh, en nu is hij dood. Zoals Roy zelf gewaarschuwd heeft, Bangladesh is het broeinest van de meest verraderlijke en gewelddadige stammen van het islamisme en hij wist dat zijn eigen leven gevaar liep en dat hij was bedreigd. Deze satisfactie van theocratische eisen en botte bedreigingen moeten nu eindigen"
In een emotionele stuk in The Guardian, schrijft Alom Shaha,
"Het is een land van weelderige groene velden gevoed door een fel brandende zon  Dit is wat is afgebeeld op de nationale vlag, een ontwerp dat de religieuze symboliek gevonden in die van India en Pakistan verwerpt, een vlag waarvoor de laatste Bangladesh een bittere oorlog vochten voor onafhankelijkheid, deels dus het zou een seculiere staat moeten worden. Maar deze vroegere inzet en strijd werd verraden en in plaats daarvan is Bangladesh een land waar men die het bevorderen van seculiere waarden naleven er vanuit kunnen gaan om hun leven verder in angst te leven, om met de dood te worden bedreigd, en zelfs op brute wijze vermoord te worden."
Avijit Roy was niet het eerste slachtoffer of doelwit van de islamisten in Bangladesh. Vorig jaar werd, Ahmed Rajib Haider, architect van beroep ook gedood door met machete-zwaaiende aanvallers van een islamitische militante groep, Ansarullah Bangla Team. Vermoedelijk door de ideologie uit Jemen, op basis van verklaringen van de Al-Qaeda-ideoloog, Anwar Al-Awlaki, en in verband met de Jamaat-e-Islami partij in Bangladesh. Dezelfde groep heeft ook nog een andere blogger aangevallen, Asif Mohiuddin, dit door zijn geschriften tegen de koran hoofdstuk 4 , vers 34, waar staat: "Een man mag zijn vrouw slaan, als ze haar man niet gehoorzaamt." Mohiuddin, ook betrokken bij het Mukto-Mona blog, werd gearresteerd door de autoriteiten van Bangladesh voor "het kwetsen van religieuze overtuigingen."

Professor Humayun Azad was een gewaardeerde universitair docent, en één van de meest vooraanstaande wetenschappers van het land. Op 27 februari 2004 vielen islamisten hem aan met machete; hij kon ternauwernood aan de dood ontsnappen, maar op 11 augustus 2004 werd hij dood aangetroffen in zijn appartement in München, Duitsland, waar hij een week eerder was aangekomen voor een onderzoek naar het gedrag van de Duitse dichter Heinrich Heine.

Bangladeshi militanten hebben reeds langdurig relaties met Al-Qaeda en haar leiders gehad, met inbegrip van Osama Bin Laden en Ayman Al Zawahiri. Volgens rapporten is er een openlijk islamitische samenwerking met de militante groepering van Bangladesh, Harkat-ul-Jihad (Huji),en zijn ze nauw verbonden met Al -Qaeda. Huji voortgekomen uit een groep van Bangladesh Afghaanse oorlogsveteranen, die naar Afghanistan waren gegaan om samen met mujaheedin ["jihadstrijders"] te strijden.

Er zijn berichten dat Bin Laden, in februari 1998, kwam met een coalitie van islamitische militanten onder de naam "International islamitic Front voor de Jihad tegen de joden en kruisvaarders en om te vechten tegen de Amerikanen. Onder vijf coalitie oprichters waren er één van de Bangladeshi militanten en tevens Zawahiri waren ondertekenaars van een verklaring, uitgegeven in februari 1998.

Major Gen (RET). Abdur Rashid, een Bangladeshi security analist, zei : "Veel Bangladeshi militanten hadden Afghanistan bezocht of opnieuw bezocht via Pakistan en onderhouden de contacten die ze reeds eerder hadden gelegd. De communicatie tussen hen werd gemakkelijker met de beschikbaarheid van internet."

Men kan zich voorstellen dat het aantal madrassa's en moskeeën, opgehitst door een regering die een oogje dichtknijpt, voor wetteloosheid zorgt. Hoeveel mensen luisteren naar dit haat prediken en worden nu opgevoed tot "Soldaten van allah."?

Artikel van Monir Hussain
origineel geplaatst op 28 maart 2015
bij Gatestone Institute

vrije vertaling Bolo 28 maart 2015

tevens geplaatst op Vrije Chroniqueurs 30 Maart 2015

Geen opmerkingen: