.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 22 maart 2015

Fatwa ter voorkoming kernoorlog?

Meneer de President, toon mij de Fatwa

President Obama verwijst wederom naar de denkbeeldige Iraanse anti-nuke fatwa.
Ofwel weer een poging om ons voor de gek te houden, te manipuleren en ons te doen geloven dat de islam zo slecht nog niet is en dat Iran enkel het goede met ons voor heeft en geen enkele intentie heeft om de niet islamitische buurlanden en regio genoten ooit aan te gaan vallen of op welke andere manier dan ook te bedreigen, u kunt weer rustig op twee oren gaan slapen, Obama heeft alles netjes voor ons geregeld, maak je vooral geen zorgen.
Photo Credit: Asher Schwartz

Vorige week kwam president Obama wederom met Nowruz verklaring, waarin de leugen en belofte aan en door het Iraanse volk wederom wijd verspreid werden door de ayatollahs, met name de door Obama genoemde Iraanse Opperste Leider ayatollah Khamenei's en zijn fatwa, een officiële religieuze uitspraak, en ja in Iran is zo als in elke islamitische staat zo'n uitspraak dus gelijk een wet, tegen de ontwikkeling van kernwapens. Obama voegde eraan toe dat de Iraanse president Hassan  Rouhani heeft gezegd dat Iran nooit een kernwapen zou ontwikkelen.

Een heel klein en verder eigenlijk ook niet echt ter zake doende probleem is dus dat er kennelijk in de harde werkelijkheid geen dergelijke Iraanse fatwa tegen de ontwikkeling van kernwapens bestaat.

Er is een Iraanse persbericht  geschreven in 2005, dat zegt: "De leider van de Islamitische Republiek Iran, ayatollah Seyyed Ali Khamenei, heeft de fatwa uitgevaardigd dat de productie, de aanleg van voorraden voor en het gebruik van nucleaire wapens zijn verboden onder de islam en dat Iran zich om deze reden nooit deze wapens zou verwerven. "
Maar dat is dus geen fatwa, maar dat is een propaganda-verklaring vrijgegeven door de Iraanse regering voor de internationale sukkels die hier enig geloof en waarde aan geven.

In Iran heeft een fatwa een juridische status en niemand heeft er hier ooit een gezien die betrekking heeft op deze mysterieuze Iraanse anti-nuke fatwa. Deze verklaring, dan wel wet, is nooit vrijgegeven, omdat deze eenvoudigweg niet bestaat.

In 2013 heeft de Washington Post onderzocht of dat deze fatwa bestaat, en de Washington Post toonde een vergelijkbaar voorbeeld van een andere niet-bestaande Iraanse fatwa tegen chemische wapens. Als een chemische wapens fatwa ooit heeft bestaan, werd het duidelijk genegeerd op het moment dat Iran werd gedwongen om uiteindelijk toe te geven dat het chemische wapens heeft geproduceerd .

In 2013, toen president Obama bekrachtigde dat deze fatwa wel degelijk bestond ging MEMRI (het Midden-Oosten Research Instituut)  met hun schat aan vertalers op zoek naar deze fatwa. Ze vonden tal van andere fatwa's, maar geen fatwa van Iran tegen kernwapens .

Kortom, er is feitelijk gezien nul bewijs dat deze Iraanse fatwa bestaat tegen het verkrijging of het gebruiken van kernwapens door de islamitische republiek Iran.

Als president Obama ook maar op enige wijze gaat rekenen op of geloven in deze blijkbaar denkbeeldige fatwa, dan was het in het belang van het Amerikaanse volk en de complete wereldbevolking wellicht beter geweest wanneer  hij  de vraag aan de Iraniërs had gesteld om deze fatwa voor ons allemaal schriftelijk te tonen, zodat wij enige waarde aan deze Iraanse verzinselen kunnen geven..

Meneer de President, toon ons de fatwa.

artikel van Shalom Bear
geplaatst op The Jewish Press.
datum origineel 22 maart 2015
vrije vertaling : Bolo

tevens geplaatst op Vrije Chroniqueurs 23 Maart 2015

Geen opmerkingen: