.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

maandag 18 augustus 2014

Yezidi en de islamitische genocide

Yezidi plegen massaal zelfmoord na verkrachting door het islamitische staat tuigDe Koerden beweren nieuw bewijs te bezitten van genocide gepleegd door  islamitische staat . ze slachten mannen die zich niet willen bekeren tot de islam eenvoudigweg af  en ze ontvoeren vrouwen en kinderen.
In weer een nieuw schrijnend hoofdstuk over het tragische lot van de Iraakse Koerdische Yezidi bevolking, hebben ooggetuigen beschreven hoe meisjes verkracht werden door islamitische strijders van de "islamitische staat" (voorheen ISIS) en hoe deze meisjes vervolgens massaal zelfmoord plegen na terugkeer naar hun families, het bewijs van de systematische verkrachting door islamisten van niet-moslims meisjes en vrouwen probeert men zo veel mogelijk te verbergen.

Onder de tienduizenden Yezidi vluchtelingen opgesloten in de Shingal bergen op de vlucht voor de dodelijke opmars van is dwars door Irak heen komen de verschrikkelijke verhalen langzaam aan los en een aantal overlevenden vertelde tegen de Koerdische Rudaw tv hoe een groep van drie meisjes aan hen werden teruggegeven nadat ze ontvoerd en verkracht waren door is enkel en alleen om zichzelf van een klif af te werpen nadat ze getraumatiseerd door hun beproeving eenvoudigweg geen oplossing meer zagen.

Een Koerdische journalist zei dat de moeder van een van de meisjes vertelde dat ze een interview had gegeven voor de camera, maar ze beweerde dat Koerdische strijders van de YPG militie de camera hadden afgepakt en het interview gewist hadden enkel in een poging om te voorkomen dat deze beelden paniek zouden zaaien onder de overige Yezidi en de Koerden zelf.

De moeder vertelde naar verluidt  hoe in hun wanhoop de meisjes smeekte aan de andere vluchtelingen om hen te doden, maar dat niemand aan deze wens wilde voldoen zodat ze uiteindelijk zelfmoord moesten plegen.

De YPG is de dominante Koerdische strijdkracht in Syrië en heeft de controle over bepaalde gebieden over de grens met Irak ingenomen nadat isis eerder in de zomer de Iraakse troepen hier weg veegde. Het gaat gepaard met het uitdragen van een fel verzet tegen de islamistische strijdkrachten en het proberen om zo veel mogelijk Yezidi en christelijke vluchtelingen te redden, maar er is ook veel kritiek op YPG als autoritair door zijn tegenstanders.

Een andere vrouw zei dat ze ook getuige van wat er met de meisjes is gebeurd, volgens haar bewoording ging het weer net iets anders maar zeer zeker niet minder verschrikkelijk

"Zij [IS] namen de meisjes met geweld mee en verkracht ze, en nadat zij terugkeerden pleegde ze zelfmoord," zei ze.


Sommige Koerden zeggen dat de systematische verkrachting van Yezidi vrouwen nog meer bewijs is van niets minder dan een genocide tegen hun volk door IS.

Als de Islamitische Staat door het noorden van Irak raast, zo spreken getuigen, dat ze er een punt van maken om alle mannen die weigeren zich te bekeren tot de islam eenvoudigweg af te slachten, en hun vrouwen en kinderen worden als slaven buit gemaakt. Bij een aanval op vrijdag, werden 80 Yezidi mannen geëxecuteerd en ongeveer 100 vrouwen en kinderen ontvoerd in het piepkleine Yezidi dorpje Kojo in Noord-Irak.

De Yezidi religie is inheems in Koerdistan, en Yezidi's zelf zijn etnisch-Koerdische. Maar in tegenstelling tot vele andere Koerde vermeden ze grotendeels huwelijken met omringende Arabische stammen en dus behielden  veel van hen een opvallende "Arische" teint, met blond haar en blauwe ogen. Door het verkrachten van hun vrouwen door de IS strijders volgen er gedwongen-omzettingen van de Yezidi's door het impregneren van hen en het breken van hun bloedlijn, volgens een vooraanstaande Koerdische activist.

" De Koerden en Yezidi's zijn oorspronkelijk Ariërs. Maar omdat de Yezidi's zo'n gesloten gemeenschap zijn behouden ze een pure teint waardoor ze het blonde haar en de blauwe ogen hebben behouden. Ze trouwen niet met niet Yezidi's, "  Verklaarde Adnan Kochar, voorzitter van het Koerdisch Cultureel Centrum in Londen, aan de  Daily Mail .

"ISIS hebben ongeveer 300 vrouwen uit Sinjar gevangen genomen en gedwongen om jihadisten te trouwen en zwanger te geraken van een moslim om zodoende een niet zuiver kind te hebben. Als ze niet alle Yezidi's kunnen doden, zullen ze proberen om de blonde bloedlijn te bevuilen," zei hij.

Vorige week veroordeelde de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN voor seksueel geweld (SRSG) in Conflict, Zainab Hawa Bangura, en de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal voor Irak, Nickolay Mladenov  "seksueel geweld" dat wordt ingezet door de islamitische staat terroristen tegen niet-islamitische vrouwen en kinderen.

"Wij zijn ernstig bezorgd over de aanhoudende berichten van daden van geweld, met inbegrip van seksueel geweld tegen vrouwen en tienermeisjes en jongens die tot Iraakse minderheden behoren ", staat in een joint-verklaring te lezen.

"gewelddadige ontvoeringen en detentie van Yezidi, christelijke, maar ook Turkmenen en Shabak vrouwen, meisjes en jongens, en verslagen van woeste verkrachtingen, bereiken ons in op een alarmerende manier", Ms Bangura en de heer Mladenov melden verder dat zo'n 1.500 Yazidi en christelijke vrouwen en kinderen zijn gedwongen tot seksuele slavernij. Dat aantal is nu waarschijnlijk veel hoger aangezien de islamisten sindsdien weer grote aantallen nieuwe slachtoffers hebben gemaakt die nu hun nieuwste aanwinsten zijn.

Maar op zondag hebben Koerdische Peshmerga troepen, geholpen door Amerikaanse luchtaanvallen, naar verluidt weten op te rukken naar de strategisch belangrijke Mosul Dam, die werd ingenomen door IS op 7 augustus.

Veel Yezidi mannen hebben besloten om de Peshmerga troepen te helpen om de islamisten verder terug te slaan en het losmaken van hun thuisland uit IS's zelfbenoemde "kalifaat".

origineel artikel geschreven door Ari Soffer voor Israel National News
vrije vertaling door Bolo

Aanvulling : 
De Yezidi zullen hun geliefde wreken, hoe kunnen ze ooit nog samen verder leven met hun Arabische "broeders" buren die hen hebben verraden, hun huizen hebben geplunderd, en het islamitische tuig heeft geholpen om hen te pakken te krijgen?
De ene dag nog gezellig samen een kopje thee drinken en het volgende moment drukt de buurman je een geweer op je borst met de mededeling dat je moet oprotten.
Bedreigingen, familie leden die koelbloedig werden vermoord, vrouwen en dochters die werden verkracht, slaaf worden gemaakt en worden verkocht voor 25 dollar om als djihad bruidjes de rest van hun leven te slijten als gebruiksvoorwerp voor de man die de rest van de familie, stam, stad of complete bevolking van de Yezidi heeft uitgeroeid.
Niet vreemd dat vele van deze vrouwen en meisjes zich zelf van het leven beroven, wat voor leven zullen ze anders hebben?

Ook niet vreemd dat ook hier de dappere Koerden en de wraakzuchtige Yezidi alle ruimte en lof krijgen voor hun strijd tegen de islam, de islamitische terroristen staat, een zooitje moordenaars en verkrachters die gestopt moeten worden, maar zolang "wij" in eigen land niet optreden tegen de sympathisanten van dit smerige laffe tuig ben ik er bang voor dat de Koerden evenals de Israëlisch hun strijd alleen moeten strijden, met enkel een klein beetje hulp op de achtergrond, want we willen toch geen islamieten tegen het hoofd stoten..............


met groet Bolo

Geen opmerkingen: