.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 3 oktober 2015

Koerden in Israël of Koerden in Iran, samen strijden met Poetin of toch ontspannen golfen met imam Obama?

200,000 koerden wonen, leven en werken in Israël, ze zijn volledig vrij om hun eigen taal te behouden en te leven volgens hun eigen cultuur en mogen zelfs de Koerdische vlag in het openbaar tonen mits ze maar leven volgens de wetten en regels van Israël. Ze hebben radio en tv in de Koerdische taal om contact te houden met de Koerden die het een stuk minder hebben getroffen dan de Koerden uit Israël,

De Koerden emigreerde ongeveer 50 tot 60 jaar geleden  naar Israël en kwamen uit alle vier de delen van het beoogde Koerdistan in de hoop ooit weer terug te keren naar het land dat hen al vele decennia geleden is beloofd en om die reden is het zo schreiend en tevens hoop vol dat deze Koerden nu in volledige vrijheid en in vrede samen leven met het Joodse volk dat in Israël reeds hun beloofde land heeft gevonden.


Aangezien de Koerden alles over hebben voor een eigen staat kan het eigenlijk voor niemand vreemd zijn dat de Koerden dolblij zijn met de interventie van Rusland dat volgens de Russische minister van buitenlandse zaken wapens gaat leveren aan Peshmerga om de Koerden te steunen in hun strijd met islamitische staat iets dat nodig is aangezien Obama en de Europese Unie het weer eens af laten weten aangezien ze bang lijken te zijn van de Turkse islamitische heilstaat en terroristen doorvoerhaven Turkije. Ach is wellicht ook beter dat de Russen de strijd in Syrië en Irak verder  in ons aller voordeel gaan beslechten dan kan Obama zich verder concentreren op de golfbaan.

De Nederlandse regering, de Europese Unie, De Verenigde Staten van America allen willen ons doen geloven dat wij angst moeten hebben voor de Russen, wellicht dat we weer schuilkelders moeten gaan bouwen, ze niet moeten vertrouwen en dat ze steeds maar weer oorlogsmisdaden plegen en de mensenrechten niet respecteren. Spotprenten van president Vladimir Poetin om deze af te schilderen als een halve wilde, als een idioot om te kunnen rechtvaardigen dat "we' niet met Rusland samen moeten werken in de strijd tegen islamitische staat.

Rusland heropent de strijd tegen de kinderverkrachters en laffe islamitische moordenaars en bied de Koerden, de Yezidi, de christenen, de joden en een ieder die leeft onder de terreur van deze islamitische terreurorganisatie weer hoop, een licht in de duisternis een licht dat langzaam aan het doven was aangezien de Koerdische strijders tussen twee islamitische vuren kwamen te zitten. Aan de ene kant van de welbekende terreurorganisatie en aan de andere kant het door Europa gesteunde Turkije en dat is een strijd die zelfs de dappere Koerden niet  kunnen winnen. 

We mogen blij zijn en God op onze blote knieën danken voor de Russische interventie en kunnen enkel hopen dat het zooitje lafbekken uit Brussel de Turken nu eens een halt toe roept zodat de Koerden het gevaar van islamitische staat voor ons met de hulp van onder andere Rusland kunnen stoppen en vernietigen. Laat de Koerden vervolgens een eigen land opbouwen als veilig baken in de regio om aldaar een poging te ondernemen tot een stabiele factor te komen in deze regio.

De Koerden in Israël hebben in elk geval het bewijs geleverd dat ze in vrede samen kunnen leven met andere, dus geef ze nu de ruimte om een land op te bouwen alwaar ze kunnen bewijzen dat ze ook als zelfstandige natie samen kunnen leven met de rest van de wereld.
Dat ik enkel respect heb voor de Koerden en ze een zelfde eigen staat gun even als het Joodse volk dat lang geleden kreeg in Israël is hier op dit blog ruimschoots te lezen. Een eigen Koerdistan waarbij ze naar alle waarschijnlijkheid helaas de zelfde problemen gaan tegenkomen als Israël dat al jaren lang heeft is eigenlijk enkel logisch. Een islamitische agressor heeft er nou eenmaal moeite mee wanneer er een volk in de buurt woont dat wel in vrede wil en kan leven, dat is nou eenmaal het gedachtegoed van deze mensen. Een eigen staat voor de Koerden, een eigen staat voor de Yezidi en vrede in Israël, ik blijf er van dromen.

met groet Bolo

eerder artikelen over de Koerden alhier verschenen.


Geen opmerkingen: