.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 6 juni 2015

Stichting "Open Deur"

Onderzoekje

Echt waar, we geven weet ik veel hoeveel geld uit om een onderzoek te doen naar de psychische gesteldheid van de toekomstige islamitische staat moordenaars en (kinder)verkrachters legioen om er achter te komen dat dit zooitje smerig laf islamitisch tuig een beetje gestoord is.
Jawel daar doen we een onderzoek naar! Tevens kijken we dan naar de reden waarom deze lui van het padje of geraken, OPVOEDING dit tuig krijgt een islamitische opvoeding waarbij ze het gif tegen een ieder die de islam niet goed gezind is of zich af wenst te zetten tegen die pedofiele nep profeet met zijn levensgevaarlijke achterlijke ideologie afgemaakt dient te worden.

zie artikel hieronder om te lezen welke open deuren er nog allemaal meer worden ingetrapt en op welke manier er maar weer eens wordt aangegeven dat het echt niet door de islam komt, nee op een dag wordt je wakker en dan denk je "YES ik word islamitische moordenaar en pedofiel"

met groet Bolo 

artikel De Gelderlander 


Syriëganger vaak getikt

DEN HAAG

Nederlandse jihadisten hebben dikwijls al een ziekte of psychisch probleem voordat ze radicaliseren.

Onderzoek door het Team contraterrorisme- en extremisme van de Landelijke Eenheid van de politie wijst het uit: 60 procent van de Syriëgangers heeft psychosociale problemen, vaak al vóór ze radicaliseren. Zo'n 20 procent kampt met ernstige gedragsproblemen of een vastgestelde geestesziekte, zoals schizofrenie.
,,Dit werpt een ander licht op de manier waarop we radicalisering moeten aanpakken", stelt onderzoeker Anton Weenink. ,,Het heeft geen zin alleen in te zetten op bestrijding van radicaal-islamitische denkbeelden. Er moet ook gekeken worden naar het gedrag van geradicaliseerde jongeren."
Niet eerder is de achtergrond van Nederlandse Syriëgangers op deze schaal onderzocht. Weenink baseert zich op dossiers van 140 geradicaliseerde jongeren, waarvan een deel naar Syrië is afgereisd en anderen daarvoor plannen maakten. Velen komen uit gebroken gezinnen en zijn laagopgeleid. Sommigen hebben nooit een opleiding afgemaakt. Een deel is dakloos of is dat tijdelijk geweest.
De uitkomsten van het onderzoek staan haaks op de heersende gedachte dat terroristen doorgaans 'verrassend normaal' zijn en meestal een gewone sociale achtergrond hebben. "Het gaat hier niet altijd om gezonde, intelligente jongeren die puur door ideologie worden gedreven", zegt Weenink.
Jonge Marokkanen zijn oververtegenwoordigd bij de Syriëgangers en mensen die daar plannen voor maken. Toch is het afreizen naar Syrië binnen de Marokkaanse gemeenschap 'een zeldzaam fenomeen', stelt Weenink. "Het gaat om hele kleine aantallen. Het beeld dat islamitische jongeren in Nederland zich massaal door IS aangesproken voelen, klopt echt niet."
Wel is de Marokkaanse gemeenschap zich bewust van het gevaar van radicalisering. Steeds meer ouders roepen hulp in als ze vermoeden dat hun kinderen in de gevarenzone komen.

'Vrouw, gezin of baan zet ze weer op rechte pad'

Jongeren met problematisch gedrag zijn gevoeliger voor de roep om tot jihad te komen, zeggen deskundigen.

Dat er Nederlandse Syriëgangers waren die al voor hun uitreis kampten met psyschische problemen, was bekend. Maar een radicaliseringsdeskundige is blij dat door een rapport van de Nationale politie 'nu eindelijk de omvang en ernst daarvan bekend wordt'. "In gesprekken met ouders en betrokkenen kom ik geregeld psychosociale problemen tegen", zegt de deskundige, die anoniem wil blijven.
Het Team contraterrorisme en -extremisme van de Landelijke Eenheid van de politie deed onderzoek naar de achtergrond van 140 geradicaliseerde jongeren, waarvan een deel naar Syrië is afgereisd en anderen daarvoor plannen maakten. Daaruit blijkt dat 60 procent psychosociale problemen heeft, soms al voordat ze radicaliseren. Ook de GGZ bevestigt het beeld dat in het rapport wordt geschetst. Meer dan de helft van de geradicaliseerde jongeren die bekend zijn in een grote Nederlandse gemeente onderging behandeling in een GGZ-instelling. "Veel van deze jongeren hadden al eerder gedragsproblemen", zegt politieonderzoeker Anton Weenink. "Daardoor zijn ze gevoeliger voor de roep om zich aan te sluiten bij de jihad."
Het kabinet trok onlangs 11,5 miljoen euro uit voor de strijd tegen radicalisering. Van dat geld stellen gemeenten programma's op om geradicaliseerde jongeren aan te pakken. Of dat effect heeft, is de vraag. "De resultaten verschillen per gemeente", zegt Weenink.
De AIVD concludeerde eerder dat het vrijwel onmogelijk is om het jihadistische gedachtegoed van Syrië­ gangers te veranderen. Het hebben van een vrouw, gezin, baan of studie helpt doorgaans wél om iemand op het rechte pad te krijgen.
Hoewel in het onderzoek van de Nationale Politie geen namen van Syriëgangers worden genoemd, was al wel bekend dat meerdere jihadisten geestelijk niet in orde zijn. Van zeker één jihadist uit Amsterdam staat vast dat hij voor vertrek naar Syrië last had van psychoses. Hij is waarschijnlijk gesneuveld.
Het bekendste voorbeeld van een verknipte Syriëganger is Khalid K., 'de koppensneller uit Almere'. De van oorsprong Irakese Koerd vertrok in 2012 vanuit Nederland naar Syrië. Khalid poseerde op sociale media geregeld met afgehakte hoofden van vijanden als trofee. Een keer stond hij met meerdere hoofden tegelijk op de foto, gespiest op een hek.
Van K., die een gezin had in Almere, is bekend dat hij voor zijn vertrek volledig arbeidsongeschikt was en medicijnen slikte tegen claustrofobie en schizofrenie. Of hij nog leeft, is niet duidelijk.
Ook van Azzedine C., één van de hoofdverdachten in een groot Haags ronselproces, is bekend dat hij last heeft van psychische problemen. Zijn advocaat vroeg meerdere keren aan de rechter om C.'s voorarrest te beëindigen, omdat hij PTSS heeft, posttraumatische stressstoornis. Die stoornis zou hij hebben opgelopen na een langdurig verhoor door de Marokkaanse inlichtingendienst in 2009. C. is zelf niet in Syrië geweest.
Ook ex-Syriëganger Hicham el O. is in de war. Hij werd eind vorig jaar vrijgelaten en mag zijn rechtszaak thuis afwachten.

Geen opmerkingen: