.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

maandag 8 juni 2015

Totaal onverwacht

Eerst even wat eten, zodat je er beter tegen kunt, vervolgens rustig even achterover gaan zitten op de bank en dan heel rustig onderstaande artikel proberen door te lezen.

Natuurlijk is de nederlaag van de islamitische tiran Erdogan de schuld van de joden en anders wel van de Armeniërs, althans de nabestaande van die Armeniërs die zijn voorvaderen zijn vergeten uit te roeien. Mocht het dit niet zijn  vergeet dan de Koerden niet of de ongelovigen die steeds maar weer zeuren omtrent het feit dat hij eigenlijk niet zo heel lief is.

Wanneer je denk dat je het aankunt dan ga je gang en probeer onderstaande artikel te lezen zonder kwaad te worden of spontaan in een lachbui uit te barsten door zo verschrikkelijk veel ongenuanceerde achterlijkheid.

Artikel gaat over onderstaande malloot met de typische Nederlandse naam Ahmed Akgündüz.


Rector Islamitische Universiteit Rotterdam ziet Joods Armeens complot tegen Erdoğan en AKPAhmed Akgündüz, rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam, is zonder meer een controversieel figuur. In 2013 kwam hij in opspraak nadat hij de wekenlang aanhoudende protestbeweging tegen de autocratische Turkse president Erdoğan – beter bekend als de Gezi-opstand – een protest van “PKK-leden, atheïsten en dronkaards” noemde. Begin 2014 deed de federatie van alevieten in Nederland (HAKDER) aangifte tegen Akgündüz nadat hij had geschreven dat moslims geen voedsel mogen eten dat bereid is door alevieten en niet met deze vrijzinnige moslims mogen trouwen. In een recente e-mail,die in het bezit is van Doorbraak, laat de Rotterdamse rector zien dat hij niet alleen alevieten haat, maar ook een antisemiet en onvervalst complotdenker is.


In de bewuste e-mail, verzonden op 1 juni 2015, waarschuwt Akgündüz dat de Turkse parlementsverkiezingen van 7 juni 2015 geen gewone verkiezingen tussen politieke partijen zullen zijn. Volgens hem proberen “bepaalde krachten” een “tweede Gezi” van de verkiezingen te maken om “de stabiliteit, ontwikkeling en harmonie” in Turkije kapot te maken. In feite zouden deze krachten er naar streven om “een tweede Egypte” van Turkije te maken; daarmee verwijst de Rotterdamse rector naar de afzetting van zijn fundamentalistische held en ex-president van Egypte, Morsi, door het Egyptische leger.

Achter deze samenzwering tegen de huidige Turkse regering en staat zouden een reeks van landen, organisaties en dagbladen zitten: “Armeniërs en Armenië”, “de Joden en Israël”, Hezbollah, Duitsland, Groot-Brittannië, “donkere krachten in Europa en Amerika”, The New York Times, Washington Post, The Guardian, de “atheïstische” PKK en “zijn politieke vleugel” de Volkspartij voor Democratie (HDP).

Haatzaaier Akgündüz waarschuwt twee groepen moslims om zich niet voor het karretje van deze krachten te laten spannen: de groep die “al geïrriteerd raakt door een muggenprik” en zich niet realiseert dat kritiek op de huidige AKP-regering hen “in de schoot van de slangen en draken” doet vallen en de groep “naïeve moslims”. Volgens Akgündüz staat er nogal wat op het spel. Het zou om een strijd gaan tussen “goed” – president Erdoğan en de “zelfs ‘s nachts biddende” premier Davutoğlu – en “kwaad”. Om zijn waarschuwing kracht bij te zetten citeert Akgündüz daarbij volop uit de werken van Said Nursi (1878-1960), een Turks-Koerdische reactionaire theoloog.
Akgündüz zal natuurlijk nooit erkennen dat Erdoğan en zijn AKP het felle verzet tegen hen op straat, in de bedrijven en bij de stembus aan zichzelf te danken hebben en niet aan Joden, Armeniërs of The Guardian. Het ultra-liberale economische beleid van de AKP, de muilkorving van de pers en critici, de partijpolitieke infiltratie van talloze publieke organen kunnen uiteraard (en gelukkig) nooit zonder tegenreactie blijven. Akgündüz vraagt intussen ook om een niet mis te verstane reactie. Deze haatzaaier en antisemiet is door zijn positie als rector en hoogleraar in staat om zijn gif effectiever dan veel van zijn metgezellen te verspreiden onder Nederlandse moslims. De demonstratie van Nederlandse alevieten eind 2013 bij de poorten van de universiteit van Akgündüz was een eerste positieve stap.

Mehmet Kirmaci

Het origineel lezen, je mening plaatsen kan middels deze link naar doorbraak.eu waar vandaan ik dit artikel met dank heb overgenomen.

met groet Bolo

Geen opmerkingen: