.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

maandag 8 juni 2015

Sport verbroedert


In gaza noemt men voetbalteams naar ontvoerde en vermoorde IDF soldaten, waar zijn dan die FIFA officials?

Onderstaande flyer werd verspreid tijdens de palestijnse voetbal bekerfinale, het zegt dat de teams die deelnemen aan de finale zijn vernoemt naar de ontvoerde en vermoorde IDF-soldaten Oron Shaul en Hadar Goldin

Photo Credit: Palestine Cup Final Flyer, met dank aan Simon Wiesenthal Center

Vraag je je nu nog af waarom de Israëli's totaal geen hoop op vooruitzichten voor vrede aan de horizon meer zien met dit soort totaal verdorven buren? of waarom ze politiek gezien een steeds grotere moeite krijgen om nog enige sympathie voor de palestijnen op te kunnen brengen?
Het antwoord heeft voor een groot deel te maken met de zelf toegebrachte dagelijkse daling van de menselijkheid bij de inwoners van gaza, men heeft geen enkel greintje respect voor de slachtoffers aan Israëlische kant en deze walgelijke mensonterende poster is daar maar weer eens een goed voorbeeld van.
Terwijl terreur chief en lokale PA voetbal vertegenwoordiger Jibril Rajoub probeerde Israël met een mes in de rug te steken bij de FIFA, is er, zoals gebruikelijk, werkelijk niemand die eens controleerde wat er werkelijk gaande is in de "Palestijnse" sport scene.
Om het publiek en de deelnemers een beetje te stimuleren voor deze zondagse wedstrijd, besloten de inwoners van gaza om het spel te koppelen aan hun enige "overwinningen" in de oorlog die ze afgelopen zomer zelf gestart zijn en die ze ondanks steun van vele niet nadenkende westerse landen en de steun vanuit onder andere Iran niet hebben kunnen winnen.
Op zondag tijdens de finale van de gaza Cup voetbalwedstrijd tussen de twee stads teams, van Itchiad Shujaiyeh en Khadmat Rafiach was het zeer schokkend om te zien dat de teams zich lieten vertegenwoordigde met de twee dode Israëlische soldaten als een soort morbide teamsponsor. De soldaten die werden ontvoerd in hun respectievelijke steden en waaraan hamas steeds maar aan iedereen blijft herinneren wat voor een geweldige oorlogsbuit deze slachtoffers van de laffe moorden wel niet zijn worden nu gebruikt als een lokmiddel om toeschouwers te trekken.
Team Itchiad Shujaiyeh is nu 'vertegenwoordigd' door de vangst van Eerste Sergeant Oron Shaul die werd gedood bij de APC aanval nabij Shujaiyeh en zijn dode lichaam werd vervolgens gestolen door hamas.
Team Khadmat Rafiach wordt "vertegenwoordigd" door de vangst van tweede luitenant Hadar Goldin, die werd gedood toen Hamas IDF troepen had aangevallen tijdens een 'staakt het vuren. "de helden van hamas sleepte daarna zijn lichaam mee in een terreur tunnel onder Rafiach.
De inwoners van gaza zeggen dat de steden er trots op zijn dat de teams zich laten vertegenwoordigen door de slachtoffers van de ontvoering en de moorden inderdaad door de lichamen van de soldaten.
Maar uiteraard is er niet één enkele official van de FIFA ook maar in de buurt om eens te kijken of dit een normale gang van zaken in bij een voetbalbond die bij de FIFA is aangesloten.
Welk team er won? Geen idee, maar wat ik wel weet is dat beide teams, hun supporters en de palestijnse voetbalbond hun laatste beetje menselijkheid dat ze wellicht ooit hebben bezeten ook nog hebben verloren met deze totaal nodeloos kwetsende en respectloze actie.
Hoe zou de wereld en de FIFA hebben gereageerd indien zo iets door Israël was opgezet?
Zal het ooit mogelijk zijn om de inwoners van Gaza te rehabiliteren en te herstellen om weer toe te treden tot de gelederen van de mensheid?
artikel door  geplaatst op Jewishpress origineel voor Muqata

vrije vertaling Bolo

Geen opmerkingen: