.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

woensdag 3 juni 2015

Liever niet in het nieuws

Russen: MH17-raket was van Oekraïne

Moskou,

Vlucht MH17 is neergehaald door een oudere versie van een Buk-luchtafweerraket, die niet meer door het Russische leger wordt gebruikt. Dat heeft de Russische fabrikant van de Buk-raketten gisteren laten weten.
De fabrikant baseert zich op openbare foto's van het wrak. Elk type Buk-raket heeft een ander type scherven in de raketkop die specifieke sporen nalaten.
De studie van de defensiefirma sluit aan bij de twee opties die de Russische overheid al vanaf het begin van de crash noemt als oorzaak: het was een Oekraïense straaljager óf een raket van het Oekraïense leger. De rakettenfabrikant wijst - net als de Russische overheid het dorp Zarosjtsjenske aan als lanceerlocatie.
Gezamenlijk onderzoek van Duitse media en het AD wees in januari al uit dat op deze locatie echter geen militaire activiteit was op de rampdag, 17 juli 2014.
Op satellietfoto's die het Russische leger openbaarde zou te zien zijn dat het Oekraïense leger daar één BUK-installatie had gestationeerd, maar afgelopen weekeinde zijn die foto's door het Britse onderzoekscollectief Bellingcat ontmaskerd als vervalsingen.

Geen opmerkingen: