.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 9 januari 2016

Cuijk, met een rijke geschiedenis aan vluchtelingen en arbeidsmigrantenIn 1951 komen er 12.500 Molukkers naar Nederland die werden opgevangen in de diverse opvangkampen die voorheen dienst hadden gedaan als doorvoerkamp waarvandaan de nazi's joden deporteerde naar de vernietigingskampen. Volgens de Nederlandse naoorlogse regering konden deze kampen prima dienst doen als tijdelijke opvang voor de Molukkers die voor het Nederlandse rijk hadden gestreden in den vreemde. De Molukkers hadden de belofte gekregen dat ze zo spoedig mogelijk weer terug mochten keren naar huis, naar Ambon en aldaar een eigen staat zouden krijgen. De Nederlandse regering liet door Indonesië over zich heen lopen en Republik Maluku Selatan zou niet meer blijken dan een mooie droom voor de vele Molukkers. Deze belofte zou dus door de Nederlandse regering niet worden nagekomen met de nodige problemen die hierdoor zouden volgen met Molukkers in Nederland. Tien jaar later, in 1961, komen de eerste Molukkers in Cuijk wonen en toentertijd was men van mening dat deze gezinnen niet te veel verspreid door Cuijk moesten worden geplaatst maar dicht opeen. Ze werden geplaatst in vier aan elkaar grenzende straten met als resultaat dat de ‘eerste Molukse wijk’  in Cuijk geboren was.

In tegenstelling tot vele andere migranten pasten de Molukkers in Cuijk zich op een geweldige manier aan en de meeste kinderen en jongere oudere onder ons kunnen zich een Cuijks straatbeeld zonder Molukkers of Ambonezen eenvoudigweg niet eens voorstellen zo hebben deze mensen zich genesteld in de Cuijkse samenleving en in plaats van zich binnen de vier aangewezen wijken te vestigen verspreiden ze zich onder de Cuijkse bevolking om onderdeel te worden van de Cuijkse samenleving met een geweldig feest in 2011 toen "50 jaar Molukkers in Cuijk" gevierd werd.

Vraag eens aan deze mensen wat ze van de "zwarte Piet" discussie vinden, je zou je nog eens kunnen verbazen.

Niet lang hierna begon de toeloop van goedkope arbeidskrachten in Cuijk. Mannen uit Turkije en Marokko maar ook uit Spanje en Italië werden door wervingskantoren binnen gehaald als goedkope arbeidskrachten om dat werk te doen waar wij Nederlanders gewoon geen zin in hadden. Deze mensen hadden vaak de doelstelling om hier een paar jaar te komen werken om vervolgens met een klein kapitaal terug te keren naar het land van herkomst. Een groot aantal van hen deed dit dus ook maar andere lieten hun gezin en vervolgens de complete familie overkomen. Groot probleem was in deze dat de mannen die hier heen kwamen om te werken zich totaal niet hadden aangepast aan de Nederlandse cultuur en de taal niet machtig waren. De van oorsprong Spanjaarden en Italianen namen wel de moeite om zich aan te passen en de taal te leren. Veel Turken pasten zich ook redelijk aan maar met de Marokkanen begon de ellende ook in Cuijk. Onaangepast en ook niet de moeite nemen om ook maar enig contact te leggen met de oorspronkelijke bewoners, waarschuwingen omtrent de islam werden toen al in de wind geslagen met als gevolg problemen die enkel maar groter zouden worden.

Te beginnen met een moskee, in eerste instantie deelden de Marokkanen deze met de Turken in een huurpand gelegen aan de Lange Beijerd, begin jaren tachtig. Vervolgens vertrokken de Marokkanen naar de Grotestraat alwaar in 1989 de toen ongeveer vijftig Marokkaanse gezinnen door de knietjes konden zakken voor de pedofiel zonder vrede in hun eigen onderkomen.

Even snel terug tellende kwam ik pas in 1985 voor het eerst in aanraking met een jongen van Marokkaanse afkomst, ik was toen 15 en speelde samen met hem en heel wat Molukse jongens in een voetbalteam. Ik ga nu wel eens kijken bij de dames die nu ook ongeveer deze leeftijd hebben en kan dan zien wat er in één generatie al allemaal verandert is en hoef geen rekenwonder te zijn hoe de verhoudingen zijn wanneer ik ooit het geluk mag beleven om naar me kleinkinderen te gaan kijken wanneer ze rond deze leeftijd zijn. De eerste keer dat ik iets "raars" merkte aan deze medespeler van Marokkaanse afkomst was het einde van het voetbalseizoen toen we een afsluitfeestje hadden. Deze viel gelijk met de ramadan dus hij mocht niets eten en drinken aan het begin van die avond, vond ik vreemd maar goed moet je zelf weten. Wat me wel nog steeds bijstaat is het feit dat hij dit op het eind van de avond aardig had ingelopen en even als ons straalbezopen op de fiets huiswaarts keerde, dit mocht wel? Overigens, nee van leeftijden waarop je mocht drinken was toen totaal nog geen spraken, denk dat wij verstandiger met alcohol om konden gaan als de jeugd van tegenwoordig........ ah oké opa "vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig"

Wat is er eigenlijk misgegaan met die integratie?

Waarom konden Molukkers die totaal geen begeleiding kregen uiteindelijk na wat opstart problemen wel prima aarden in Nederland en konden de vooral islamitische arbeidsmigranten zich totaal niet aanpassen in Nederland ondanks het feit dat daadwerkelijk alles ze werd nagedragen?

Gaat het te ver wanneer ik van mening ben dat het hele en totale probleem de islam is?

Een achterlijke ideologie die niet toelaat dat de gelovige zich aanpassen aan de gebruiken, normen en waarden van andere, zou zo maar eens kunnen.

Vandaag was er een protestmars door Cuijk van een groep mensen die tegen de komst van een asielzoekerscentrum zijn. Er kwamen 21 mensen op af terwijl er 50 man politie en mobile eenheid op de been was gebracht. Wanneer je bovenstaande stukje van me hebt gelezen dan denk ik dat je begrijpt waarom er in Cuijk weinig of geen belangstelling voor dit soort acties is, de Kuukse NÖler is meer van het ouwehoeren en toekijken hoe het elders mis gaat. In Cuijk zijn er weinig of geen problemen en de asielzoekers industrie had al aangegeven aan de gemeente Cuijk dat ze NOG geen gebruik van het aanbod van de gemeente wensten te maken, dus waar maken we ons druk om?

Mensen lezen vooral de mainstream media en geloven de woorden van de propaganda machine dat het allemaal wel mee valt, wellicht geloven ze zelfs nog dat het in Duitsland allemaal wel mee zou vallen en ach die asielzoekers zijn zielig en hebben weinig te doen dus logisch dat ze zich eens met zijn allen gezellig samen aan een meisje van zestien wensen te vergrijpen.

Wellicht eens aan de buren van asielzoekerscentra hier in de buurt navragen hoe geweldig het is, bel eens aan bij de buurtjes van deze megastallen voor alleen wonende mannen in Velp/Grave of Overloon/Stevensbeek en vraag gelijk eens aan de gemeentes van Grave en Boxmeer waarom ze deze jihadisten opleidingskampen en pedofiele broeinesten aan de rand van hun gemeente hebben geplaatst zodat andere er meer last van hebben dan de inwoners van de eigen gemeenten.

Ook deze antwoorden zullen U kunnen verrassen.

met groet Bolo  

Geen opmerkingen: