.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

woensdag 22 juli 2015

Spanningen tussen christenen en moslims in asielzoekerscentra


Christenen in asielzoekerscentra klagen over intimidaties door medebewoners met een islamitische achtergrond. Syrische christenen vertelden NRC over incidenten waarbij moslims gedeelde ruimtes in verschillende centra in gebruik nemen om te bidden. Ook  spraken ze over individuele conflicten die escaleren tot een handgemeen tussen christelijke en islamitische asielzoekers.
Vrijdag moest de politie in Dronten een eind maken aan een massaal gevecht op het plaatselijke asielzoekerscentrum (azc) tussen Syrische moslims en Eritrese christenen. Volgens getuigen schreeuwden de moslims daarbij Allahu Akhbar (Allah is groot).

DIJKHOFF: CHRISTENEN HOEVEN NIET TE VREZEN VOOR HUN VEILIGHEID


Gisteren stuurde staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie, VVD) antwoorden naar de Kamer op vragen van verschillende fracties over de (on)veiligheid van christelijke asielzoekers.

Op de vraag of christenen in azc’s moeten vrezen voor hun veiligheid antwoordde de staatssecretaris: „Dit beeld klopt niet met de feiten, wat niet wegneemt dat er wel degelijk spanning tussen bewoners voorkomt.” En: „Hoewel niet uitgesloten is dat verschil in etnische of religieuze oorsprong tot conflicten tussen bewoners kan leiden, is dit doorgaans niet de oorzaak van de conflicten.”
Zie bijbehorende filmpje dat iedereen zou moeten zienArtikel via NRC.nl

Geen opmerkingen: