.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 7 juli 2015

EU buitenlands beleid chief Mogherini: De "politieke islam" is onderdeel van de toekomst van Europa


De uitspraak van top vertegenwoordiger van de EU voor het buitenlands en veiligheidsbeleid. Federica Mogherini dat 'politieke islam' een integraal onderdeel van de toekomst van Europa is, ondanks de groeiende dreiging van de terroristische militie islamitische staat (IS) leverde enkel verbazing en ontzetting op bij de omstanders.
Verwijzend naar de brutale islamistische terreur aanslagen vorige week in Tunesië, Koeweit en Frankrijk reduceerde Mogherini deze "kleine" problemen tot een 'botsing tussen beschavingen' en ze bekritiseerde de tegenstanders van massa-immigratie sterk.

"De islam behoort tot Europa. Het behoort tot de geschiedenis van Europa, onze cultuur, ons voedsel en - dit is het belangrijkste - het heden en de toekomst van Europa ",zo verklaarde Mogherini tijdens een toespraak bij de Stichting voor de Europese Progressieve Studies (FEPs). Ze voegde eraan toe: "Ik ben niet bang om te beweren dat de politieke islam hierbij ook is inbegrepen . Religie is een belangrijke factor in de politiek - niet altijd op een positieve manier, maar ook lang niet altijd op een negatieve wijze. .Religie is een onderdeel van het [sociale] proces. De cruciale factor is de vraag of dit proces democratisch is of juist niet."

Met haar verklaring dat "de politieke islam" een deel is van de toekomst van Europa, is Mogherini in strijd met het fundamentele beginsel van de westerse democratie de strikte scheiding van kerk en staat (of in dit geval, moskee en staat).

Het centrum van "de politieke islam" is de sharia , de religieuze wet van de islam. Indirect pleit Mogherini dus voor de invoering van een juridisch systeem dat tot het meest intolerante van de wereld behoort. Het maakt het onder meer mogelijk om vrouwen te onderdrukking en brutale buitengerechtelijke dodingsmethoden zoals steniging en onthoofding toe te passen, methodes en wetten die gebruikelijk zijn in bijvoorbeeld Saoedi-Arabië, een land dat een "goed" voorbeeld is van "de politieke islam".

"Haar opmerkingen waren niet gericht aan de moslims die in Europa 'wij' en 'zij verdelen," als ze brullen,' Wij gaan uw Rome veroveren. " Ze verwees naar degenen die geloven dat ze zich moeten verzetten tegen zulke mensen. Hoewel legt ze uit,> Da'esh (islamitische staat) is de ergste vijand van de islam in de huidige tijd, 'ze heeft niet de intentie,om de vele, vele duizenden aanhangers van de islam in Europa en degenen die deze extreme ideologie verwerpen te onderscheiden. En hierdoor duwen deze hen en hun makkers in Europa naar een toekomst vol chaos en bloedvergieten. "

Mogherinis uitingen dragen er niet toe bij voor de vrees dat de politici hiervan wakker schrikken  ten gunste  van het  mondiaal belang, als ze het "politiek incorrect" beleid verder gaan toe passen, te bang om de dreiging belichaamd door de islamitische staat onder ogen te zien door te begrijpen dat de terroristische militie nogal wat te maken heeft met de islam
De publieke discussie over hoe ze IS kan stoppen is eenzijdig. Ze draait wat om de hete brei heen om te proberen ten koste van alles te voorkomen dat ze de terroristische milities als "islamitische" aan moet wijzen, maar dat ze hun ideologie direct hebben afgeleid uit de Koran en duizenden islamitische vrijwilligers de strijd in kunnen sturen dat kan beter niet benoemd worden.
In juni drong ze er bij de Britse premier David Cameron op aan dat  men voorkomen moet dat de term "islamitische staat" te veel benoemd wordt aangezien dit wel eens als een belediging voor moslims kan worden opgevat. Ze stelde voor om in plaats hiervan de term "Da'esh" te gebruiken, waarmee met de eerste letter van " ad-Dawla al-Islamiyya "(" Islamitische Staat ") werd gevormd.

Artikel van Paul Joseph Watson

verschenen op KOPP Online
foto en plaatje via KOPP Online

vrije vertaling Bolo

De volledige tekst van de speech van Federica Mogherini met dank aan Rommel

Geen opmerkingen: