.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 17 augustus 2014

Libië: Wederom of nog steeds een terroristische puinhoop

De islamitische milities willen geen vrede,

niet in Libië en niet in de rest van de wereld.


Zeventien mensen stierven afgelopen woensdag in Libië bij gevechten tussen twee islamitische milities om de controle over de internationale luchthaven van Tripoli, de hoofdstad van het land, in handen te krijgen. Ook nog eens eenendertig anderen raakten tijdens deze gevechten gewond.

Het Libische parlement stemde woensdag ermee in om de milities te ontmantelen, maar blijkt zelf niet in staat om hen te ontwapenen. Het parlement stemde er ook in toe om de Verenigde Naties te vragen voor hulp middels een zogenaamde "internationale interventie."

Parlementsverkiezingen van juni ontdeden de radicale islamitische groeperingen van de macht, deze beledigde groeperingen reageerden hierop met terrorisme.

Libië is op dit moment zelfs zo gevaarlijk dat de Verenigde Staten  zijn ambassade in Tripoli reeds heeft geëvacueerd.In 2011 besloten de VS om het regime van Muammar Kadhafi aan te vallen. Men beweerde te handelen ter verdediging en bescherming van het Libische volk. In een tijdsbestek van zeven maanden vernietigde, door de VS geleide, luchtaanvallen Kadhafi's troepen, waardoor radicale islamitische rebellen een grondoffensief konden uitvoeren . De rebellen pakte de Kadhafi-getrouwen op en gingen zich te buiten aan massale mishandelingen en moordpartijen, vervolgens werd Kadhafiin in het openbaar geëxecuteerd.

Op dat moment werd dit ook in de westerse wereld gevierd , aangezien men veronderstelde dat Libië de weg naar de democratie nu had gevonden., maar zo als zo vaak de islamitische wereld werd drie jaar na deze tussenkomst alles anders en gaf men de sleutels van Libië in handen van de rebellen en op deze manier wordt het land nu nog steeds overspoeld door geweld en bloedvergieten.

Om de achtergronden te leren begrijpen van een land als Libië en de huidige gebeurtenissen kun je het gratis boek  Libya & Ethiopia in Prophecy middels de link downloaden.

Artikel en filmpje afkomstig van The Trumpet.com
Vrije vertaling door Bolo

Geen opmerkingen: